Jump to content

zoolander

Recommended Posts

Καλησπέρα, σχετικά πρόσφατα (πριν από 3 μήνες περίπου) απέκτησα ένα ενυδρείο 54λ (Aqua Basic 54) διαστάσεις 60χ30χ30. Ακόμα έχω αφήσει τον εξοπλισμό που είχε πακέτο, δηλαδή έχω λάμπα sun glo 15 watt, Θερμοστάτη Marina 50 watt, φίλτρο εσωτερικό. Ψαρια:2 glowlight tetra, 6 neon tetra και 4 zebra danio και 1 γαριδα red cherry (ειχα 4 αλλα γίναν τροφή)
Φυτα:2 τυπου ανουμπια και κάτι ρίζες microsorum preropus windelov. Αλλα διακοσμητικα:λευκη αμμο, πετρες και ενας ενυδρειακος κορμος. 

Επίσης έχω ένα ενυδρείο 40χ20χ35 με μία κοκκινομάγουλη χελώνα (την έχω σχεδόν ενάμιση χρόνο). Θα χρειαστώ τη βοήθεια των μελών του φόρουμ, καθότι νέος στο χώρο, και ήδη αντλώ πληροφορίες από παλιότερα άρθρα. Οπότε ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!

IMG_20161203_205302.jpg

10-17.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα. 

 

Ανοιξε αν θέλεις ένα θέμα στην κατάλληλη κατηγορία με απορίες για το ενυδρείο και θα συνεχίσουμε από εκεί. :)

Link to comment
Share on other sites

:welcome:

Το θέμα είναι να αναπαράγουμε ένα φυσικό τοπίο, οπότε πλαστικά αντικείμενα και φυτά δεν έχουν θέση μέσα στο ενυδρείο μας. Άσε που είναι επικίνδυνα, επειδή είναι παράγωγα πετρελαίου και κάποια στιγμή θα αρχίσουν να βγάζουν τοξικά στο νερό, με ολέθρια αποτελέσματα στα ψαράκια μας! Οπότε απομάκρυνε ό,τι μπορείς και αντικατέστησέ το με αληθινά φυτά και ενυδρειακές πέτρες ή ακόμα και καρύδες για σπηλιές!

 

Για την χελώνα σου, θα σε βοηθήσουν πολλοί φίλοι που ασχολούνται.

Link to comment
Share on other sites

Worldiver προφανως αναφερεσαι στον ενυδρειακο κορμο. Μεχρι να βαλω αληθινα φυτα τα οποια ακομα δεν εχω βρει, ελεγα να τον κρατησω. Βασικα επειδη τον αγορασα απο πετσοπ ακριβως για το λογο να μπει σεενυδρειο, δεν εβαλα δηλ κατι ασχετο, πιστευα οτι ειναι καταλληλος και δεν φανταστηκα για απεκρισεις τοξικων στο νερο.Με ανησυχησες λιγο με αυτο.

Link to comment
Share on other sites

Όχι, δεν εννοούσα τον ενυδρειακό κορμό. Αυτός είναι ο πιο ακίνδυνος. Μιλάω για τα πλαστικά φυτά και τη σκαλίτσα με την καμάρα στα δεξιά, που φυσικά είναι παράγωγα πετρελαίου...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...