Jump to content

Προβλημα με καινουριο θερμοστατη


νικος123

Recommended Posts

Καλησπερα,Πριν ενα μηνα αγορασα εναν καινουριο θερμοστατη εχειμ για το 200αρι ενυδρειο μου με τροπικα ψαρια.Απο τοτε που τον εβαλα η ενδειξη του θερμομετρου δεν ταυτιζοταν με αυτη του θερμοστατη.Τωρα που εβαλα τα ψαρια ανησυχω περισσοτερο αφου παρατηρησα σημερα πως η θερμοκρασια ειναι στου 26 αντι για τους 29 που τον ειχα βαλει!Ξερετε τι φταιει και τι μπορω να κανω?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, αν έχεις τις οδηγίες γράφει πως να τον καλιμπράρεις με τον κόκκινο δείκτη που έχει. Η αντιστοιχία θερμοκρασίας πραγματικής με αυτήν που δείχνει ο θερμοστάτης δεν μας ενοχλει, αρκεί να κρατάει την θερμοκρασία εκεί που θελουμε. Πχ εμένα ένας εχειμ δείχνει 23 πάνω του αλλά μου κρατάει σταθερά στους 26, εκεί που θέλω δηλαδή. Τι ψάρια έχεις και χρειάζεσαι τόσο μεγάλη θερμοκρασία;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Όντως πολύ υψηλή θερμοκρασία κρατάς. Μη κοιτάς τι γράφει ο θερμαντηρας γιατί έχουν αρκετή απόκλιση. 

Ένας STC1000 από eBay  θα σου λύσει εντελώς το προβλημα

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ραμιρεζι και νεον εχω.Το θεμα ειναι οτι η θερμοκρασια συνεχως μεταβαλεται.Δηλαδη εμενα να με ενδιαφερει μονο η ενδιεξη του θερμομετρου?Ρυθμισα τον θερμοστατη στους 29 για να ανεβει η θερμοκρασια στους 25-27 που την θεω.Εχω παραγγειλει ηδη εναν controller οπου ναναι ερχεται.

Link to comment
Share on other sites

Σε ενδιαφέρει η ένδειξη του θερμομέτρου να είναι σταθερή. Για τα ψάρια που έχεις προτείνω τους 27 βαθμούς. Στους 25 είχα θέμα με τα ραμ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...