Jump to content

Tanganyika ψάρια


Recommended Posts

Καλησπέρα παίδες 

Βρε παιδιά έχω μια απορία γιατί κανένα μαγαζί δεν φέρνει ψάρια tanganiyka εκτός από κάτι ελάχιστες περίπτωσεις ?το παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό και δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Επειδή και εγώ είχα αντιμετώπιση το ίδιο πρόβλημα,κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν τα φέρνουν επειδη ειναι ακριβά ψαράκια,καθώς και  οτι δεν έχουν μεγάλη ζήτηση,φοβούνται μην τους μείνουν και δεν μπορούν να τα πουλήσουν. Μονό κατόπιν  παραγγελιάς μπορεί να σου φέρουν!!

Link to comment
Share on other sites

Την δικαιολογία που δεν έχουν ζήτηση την βρίσκω λίγο αστεία εγώ προσωπικά και το λέω γιατί το έχω ξανακούσει... Μόνο από τα άτομα που γνωρίζω έγω ένας να έφερνε θα φευγανε αμέσως χαχα...

Link to comment
Share on other sites

Οι λογοι ειναι αρκετοι πιστευω..

Ειναι πιο δυσκολα στην αναπαραγωγη καθως χρειαζονται περισσοτερα λιτρα να σχηματιστουν τα ζευγαρια και μεγαλωνουν και πιο αργα.

Για αυτο τον λογο η τιμη τους ειναι αρκετα υψηλα και τελος ειναι μεγαλο ρισκο για ενα μαγαζι να τα χασει ολα πριν ακομα πουληθουν στις γυαλες του.Ειναι τρομερα επιθετικα τα περισσοτερα και πριν βρεθει αγοραστεις εχει μεινει μονο ενα ψαρι στην μικρη γυαλα των πετ σοπ.

 

Για εμενα πσρισσοτερο δυσαρεστο ειναι που δεν υπαρχουν σε γυαλες δικες μας παρα στα μαγαζια.Τετοια ψαρια θα επρεπε να διατηρουμε και να αναπαραγουμε μονοι μας.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Πολλά ψάρια έχουν γίνει δυσεύρετα και όχι μόνο Τανγκανίκα. Γενικά συμφωνώ με τον Μιχάλη, είναι λάθος μας που πολλά ψάρια δεν τα έχουμε από δικές μα; αναπαραγωγές. Πλέον θα πρέπει να έχουμε σοβαρά το νου μας στις προπαραγγελιες και ίσως κάποιο θέμα με μια λίστα πχ των ψαριών Τανγκανίκα που διατηρούν τα μέλη του φόρουμ, να βοηθούσε κάπως. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν καταστήματα που δέχονται παραγγελίες, εάν θέλεις κάτι συγκεκριμένο μπορείς να κάνεις παραγγελία ότι θέλεις και να σου φέρουν, έτσι κάνω και εγώ.

 

Link to comment
Share on other sites

Τα ψαρια της taganyika μεγαλωνουν με ποοολυ πιο αργο ρυθμο οποτε αναλογικα με τις τιμες των malawi τα θεωρω κ φθηνα.Εννοω οτι η καταναλωση σε τροφες κ ρευμα (φιλτρα/θερμοστατες) μεχρι να φτασουν σε μεγεθος για να εμπορευτουν,τους κοστιζει παραπανω.Μιχαλη τα λιτρα φανταζομαι που θα αφιερωσεις σ ενα ζευγαρι για να παρεις γεννες δεν ειναι πολλα.Απ την αλλη μπορεις να χεις εναν αρσενικο με 6 7 θηλυκα στα malawi κ να μπουκωνονται συνεχως.Πιστευω ομως οτι μια θηλυκη κιχλιδα της λιμνης tanganyika γενναει πολλα περισσοτερα απο μια malawi αλλα εχουν κ μεγαλυτερη θνησιμοτητα καθοτι πολυ πιο μικροσωμα κ ευαισθητα.Ισως αν εχει κανεις καλη γνωση αγγλικων να μας βοηθεισει σε αυτα που λενε οι μεγαλοιχθυκαλλιεργητες στις συνεντευξεις τους στο utube.Δεν ξερω αν σε καποιες χωρες που γινονται οι αναπαραγωγες τα νερα ειναι σε ικανοποιητικη  θερμοκρασια απ το φυσικο περιβαλλον χωρις να ειναι αναγκαια τα τεχνητα μεσα.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...