Jump to content

Μικρο επιθέσεις στο ενυδρείο


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά, είμαι καινούριος στο Aquazone και θα ήθελα την βοήθειά σας. Έχω ένα ενυδρείο 60 λίτρων (30x30x60) και έχω μέσα τα εξής ψαράκια: 7 νέον, 2 οτόκυκλους, 3 albino corydora, 2 coolie, 3 αρλεκίνους και 1 γαρίδα κοκκινη (δν γνωρίζω την ονομασία της). Έχω ένα φίλτρο το Resun Magi 380 με max flow 380l/h εναν θερμοστάτη που κρατάει σταθερούς 25 βαθμούς και μια αδιάβροχη led ταινία 40cm 50-50.

Η τροφή που τους δίνω είναι σε καθημερινή βάση φιλαράκια TetraMIN και ανα 3 μέρες όπως μου είπαν απ το PetShop δίνω κατι δισκους μικρούς (Algae Wafers) για τους καθαριστές του ενυδρέιου. Ανα ημέρα επίσης δίνω και κάτι σαν λιχουδιές στα ψαράκια. Tetra Delica Leckerbissen και κάποιες φορές μαζι με τα φιλαράκια (50-50) δίνω και μια άλλη λιχουδια Tetra Delica Daphnia.

Τα ψάρια ξετρελένονται, δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω.

Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Τα συγκεκριμένα ψαράκια τα αγόρασα δεκέμβρη (ηταν +2 μπλε γαρίδες και +1 οτόκυκλο) οι γαρίδες ηταν αρκετά μικρές και πρέπει να απεβίωσαν στον μήνα επάνω... εκεί έπαψα να τις βλεπω. Πλέον βλέπω μόνο την κόκκινη. Ο οτόκυκλος απεβίωσε πριν 2 βδομάδες και τον βρήκα κάτω στο χώμα με φαγωμένη μονο την ουρά. Τις τελευταίες 2 μέρες βλέπω πως τα ψάρια στράφηκαν προς τον 2ο οτόκυκλο, ο οποίος έχει μισή φαγομένη ουρά. Και ένα απο τα 7 νέον έχει επίσης λίγο φαγωμένη την ουρά του.. Γνωρίζετε προς τι γίνονται αυτές οι επιθέσεις? Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα!

Ας ξεκινησω απο τα βασικα,το ενυδρειο σου το εχεις στρωσει με καποιο τροπο?

Μετρησεις νερου υπαρχουν?

Τα ψαρια που εχεις ειναι παρα πολλα για το ενυδρειο σου.

Οι οτοκυκλοι ειναι ευαισθητα ψαρια και θελουν πολυ ωριμο ενυδρειο και το δικο σου δεν ειναι.

Οι φαγωμενες ουρες κατα πασα πιθανοτητα εγιναν λογο κακων συνθικων νερου και οχι απο επιθεσεις γιατι κανενα απο τα ψαρια που εχεις δεν τσιμπαει ουρες και γενικα ειναι ηρεμα ψαρακια ολα.

Καθε ποτε κανεις αλλαγη νερου και ποσο?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πέραν απο αυτό που σου έγραψε παραπανω ο Κώστας, να ξέρεις οτι θα επιτεθουν σε νεκρό τα υπόλοιπα για να "τραφούν" . 

Καλύτερα το πτώμα να το βγαζεις εξω απο το νερό.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου καλημέρα 

Οι φαγωμενες ουρές είναι ένδειξη ασθένειας. Μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες; πόσο είναι η αλλαγή νερού που κάνεις σε ποσότητα και συχνότητα; 

Link to comment
Share on other sites

Απ το pet shop που τα πήρα μου είπαν είναι κομπλε οι ποσότητες ψαριών για το ενυδρείο, τι να πω φαινόταν και ψαγμένος ο τυπας.. Αλλαγές νερού κανω κάθε 5 μέρες.  Αδειάζω 5 λίτρα περίπου, το αναπλυρώνω με χλιαρό νερο βρύσης  και στο τελευταίο μπουκάλι ρίχνω σταγόνες αντιχλωριου. Τα πτώματα ενοείτε τα έβγαζα απ το ενυδρείο μώλις τα εντώπιζα. Μετρήσεις νερού δυστήχώς δεν έχω κάνει. Σήμερα τα τάισα κανονικά. φαγαν ολα καλα και μετα απο 5 λεπτά βλέπω τα νεον να κυννηγιούντε ετσι για λίγο.

Link to comment
Share on other sites

Αλλάζεις δηλαδή 10% κάθε 5 μέρες, γιατί τα λίτρα σου είναι περίπου 50 δηλαδή 30χ30χ60=54. Αν όμως μετρήσουμε όπως πρέπει ύψος νερού και μήκος και πλάτος από την μέσα πλευρά πας παρακάτω σε λίτρα. 

Προσωπικά θα έκανα αλλαγή 20% τουλάχιστον εβδομαδιαία. Έχεις φυτά μέσα; βάλε μας φωτογραφίες και μετρήσεις οπότε μπορέσεις 

Link to comment
Share on other sites

Πλαστικά φυτά έχω όχι κάτι ιδιέταιρο, Οστόσο αυτό με την αλλαγή νερού θα το κοιτάξω να βγάζω 20% όπως μ ειπες. Μετρήσεις όταν εχω τη δυνατότητα θα κάνω διότι δεν έχω PHμετρο προς το παρόν. Η pic μπορει να ναι λίγο θολή γιατί τα άτιμα δεν κάθονται να ποζάρουν λίγο :P

2.jpg

Έγινε επεξεργασία - paris2
Link to comment
Share on other sites

Μετρήσεις μας ενδιαφέρουν πιο πολύ τώρα τα νιτρικά κ νιτρώδη, αν έχεις (ΝΟ3, ΝΟ2). 

Τα ψάρια δεν βλέπω καθόλου. Γενικά προτίμησε τα φυσικά στοιχεία και όχι πλαστικά, δηλαδή πέτρες, ξύλα και φυτά. Δημιουργείς έτσι ένα φυσικό περιβάλλον που θα χαρείς τόσο εσύ, όσο και τα ψάρια σου 

Link to comment
Share on other sites

Μώλις έχω την οικονομική άνεση πιστέυω θα το γυρίσω σε ζωντανά φυτά ξύλα κλπα. Οταν εχω και μετρήσεις θα σας στειλω. Σας ευχαριστώ όλους.

Link to comment
Share on other sites

Μία ώρα πριν, το μέλος paris2 έγραψε:

Μώλις έχω την οικονομική άνεση πιστέυω θα το γυρίσω σε ζωντανά φυτά ξύλα κλπα. Οταν εχω και μετρήσεις θα σας στειλω. Σας ευχαριστώ όλους.

Αν θέλεις να γλυτώσεις χρήματα μπορείς να πάρεις ξύλα κ πέτρες από τη φύση!
Συγκεκριμένα όμως, όχι ότι νάναι..
Φυτά μπορείς να βλέπεις στις αγγελίες που δίνονται πολύ φθηνά κλαδέματα από άλλους χομπίστες!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...