Jump to content

Εξηλασμενη πολυστερινη και ενυδρειο


rafael

Recommended Posts

Καλησπερα ,θελω να κατασκευασω μια πλαινη καλυψη με φελιζολ για το εσωτερικο φιλτρο τυπου σαμπ.Απο το χρωματοπωλειο μου προτειναν φυλλο απο εξηλασμενη πολυστερινη ως ανθεκτικοτερο υλικο μεσα στο νερο.Ειναι ασφαλες υλικο?Ειναι τοξικο?Το εχει χρησιμοποιησει καποιος?

Link to comment
Share on other sites

Ανοίγεις μεγάλη κουβέντα.

Για την παραγωγή της εξιλασμενης πολυστερινης χρησιμοποιούνται χημικά τα οποία είναι σίγουρα βλαβερά. Βέβαια το ίδιο συμβαίνει και με τα διαφορά πλαστικά που έχουμε στα ενυδρεία μας, τα οποία όμως μετά το τέλος της κατεργασίας γίνονται αδρανή.

Με λίγα λόγια δεν ξέρει κάνεις τι γίνεται μακροχρόνια. Πολυ τη χρησιμοποιούν στον πάτο του ενυδρείου για να πατήσουν πάνω οι πέτρες πχ χωρίς προβλήματα (άμεσα ορατά τουλαχιστον)

Η διογκούμενη πολυστερινη (κοινώς φελιζολ) ειναι εντελώς αδρανές υλικό, άρα και ασφαλές, αλλά πολυ λιγότερο ανθεκτικο στο νερό.

Η άποψη μου είναι, πως οποιαδήποτε κατασκευή τέτοιου είδους, πρέπει μα περαστεί επιμελώς με κάποια ασφαλή για ενυδρεία ρητίνη, ώστε και αντοχή να προσδώσει, αλλά και να απομονώσει το υλικό από τη στήλη του νερού.

Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το θεμα.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστω για την απαντηση σου,εχω διαβασει την κατασκευη του bouboulas αρκετες φορες ηδη γιατι πανω σ'αυτην ''παταω'' για την δικη μου κατασκευη.[Ευχαριστω bouboulas!]H διαφορα ειναι οτι η εξηλασμενη πολυστερινη δεν ειναι το κοινο φελιζολ που εμπιστευομαστε για τις κατασκευες μεσα στα ενυδρεια μας.Ειναι ας πουμε ενα προηγημενο προιον που αντιστεκεται 20% περισσοτερο στην απορροφηση νερου.Φοβαμαι λοιπον μηπως στην προσπαθεια εξελιξης του κοινου φελιζολ εχει προστεθει καποιο νεο και τοξικο υλικο.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα συν-χελωνοαγωνιστη,

Το ριξαμε στην οργανικη χημεια βλεπω, α ρε να διαβαζες και ετσι στο σχολειο επιστημονας θα γινοσουν:geek:

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Μπορει και να 'μαι!Ποτε δεν ξερεις ποιος κρυβεται πισω απο την ψυχρη κι απροσωπη οθονη ενος υπολογιστη!:bigemo_harabe_net-134:Χαρηκα κι εγω οτι ειχα κι αλλη πληροφορια για την εξιλασμενη πολυστερινη.Ψαξε ρε και συ να βρεις τιποτα.Μετα θα σου φτιαξω και σενα background!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...