Jump to content

Επιλογή Chiller


Corbil

Recommended Posts

Ήρθε η ώρα να αρχίσω να σκέφτομαι πολύ σοβαρά την αγορά ενός chiller μιας και το προηγούμενο καλοκαίρι η θερμοκρασία είχε κολλήσει στο 29,5 παρόλο που απο πάνω φύσαγαν αδιάκοπα 6 ανεμιστηράκια.....ο δε θόρυβος που προκαλούσαν ήταν αδιανόητος και τρελή εξάτμιση κάθε μέρα.

 

Στο στόχαστρο έχουν μπει τα εξής με σειρά προταιρεότητας.....

α) Teco ή το 150 ή το 500

β) JBJ ή το DBA 075 ή το DBA 150

γ) Hailea ή το HC130A ή το HC150A

 

Τα δικά μου "θέλω" εκτός φυσικά στο να υποστηρίζει αξιοπρεπώς τη ψύξη του 300λιτρου και να διατηρώ τη θερμοκρασία άντε μέχρι και τους 27 βαθμούς, είναι στο να βρω μια compact μονάδα που να μπορεί να χωράει στον ανοιχτό χώρο του επίπλου το οποίο όμως περιορίζεται σε πλάτος στους 31 πόντους. Τα βάθη και τα ύψη έιναι Ok για όλες τις μονάδες που παράθεσα παραπάνω αλλά μόνο τα Teco χωράνε απ ότι φαίνεται. Δε ξέρω όμως το 150αρι της Teco το οποίο προορίζεται για μέχρι 150 λτ ενυδρείο είναι ικανό να κατεβάσει και να κρατήσει εκεί τη θερμοκρασία, ακόμη κι αν χρειάζεται να λειτουργεί όλη μέρα. Τα άλλα 2 μοντέλα αν θα προτιμηθούν, θα πρέπει να μπούν στο εσωτερικό ντούλαπι που έχει μεγαλύτερο χώρο, (θα πρέπει να αφαιρεθεί και το ένα φίλτρο που είναι εκεί μέσα) και να μένει το πορτάκι ανοιχτό μόνιμα  για να μπορούν να αερίζονται, αλλιώς δε χωράνε.

Επίσης σημαντικό είναι και το οικονομικό αλλά και η αξιοπιστία. Τα Teco είναι τα πιο ακριβά, τα JBJ τα ποιο αθόρυβα και μάλλον πιο αξιόπιστα, και τα Hailea τα φθηνότερα αλλά με περισσότερο θόρυβο και μάλλον όχι το αξιόπιστα.

Κάθε βοήθεια δεκτή, και εαν έχετε κατα νού κάποια άλλη μάρκα που να σας έχει βγάλει ώς τώρα ασπροπρόσωπους απο θέμα αξιοπιστίας, απόδοσης και συντηρησης,  και ικανοποιούν την παραπάνω συνθήκη οι διαστάσεις τους ευχαρίστως να το συζητήσουμε.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα.γιατι δεν κοιτάς και το Arcadia at250.ειναι σε καλή τιμή και τίμιο.χωραει και εκεί που θες. Επειδή το παίρνεις μια φορά να πάρεις για τα λίτρα σου και είναι κάτι που αξίζει.βεβαια με λίγο υπομονή μπαίνουν αγγελίες και μπορεί να βρεις κάτι στα μέτρα σου. Μην πάρεις κάτι που δεν θα σε καλύψει γιατι δεν μιλάμε για 20€.

Link to comment
Share on other sites

Ρίξε μια ματιά στις αγγελίες..

Υπάρχει το HC150A.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις ώς τώρα απαντήσεις. Το HC το είχα τελευταίο στις προτιμήσεις λόγω αρκετού θορύβου που είδα πως κάνει στα διάφορα βιντεάκια στο youtube, και επίσης δεν είμαι και τόσο fun του μεταχειρισμένου ιδίως άμα πρόκειται για τέτοια κόστη.

Το arcadia φαινεται ok και για τα λίτρα και για τον  χώρο μου.....μονο απο εξωτερικό να υποθεσω η αγορά του?

Άλλες μάρκες που παίζουν?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Χμμμ.τωρα θα σε γελάσω. Αν ψαχτείς ποιο μαγαζί κάνει τα προϊόντα της Arcadia εισαγωγή στην Ελλάδα πάρε ένα τηλ και ρώτα αν μπορεί να στο φέρει. Αλλιώς έτσι μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα είδα ότι το https://iamreefer.com έχει δωρεάν μεταφορικά για Ευρώπη.η απόφαση δική σου:)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...