Jump to content

Χρυσόψαρο oranda


Dimitra94

Recommended Posts

Γεια σας ! Είμαι καινούργια στο χόμπι .. έχω μερικές απορίες .. αν μπορείτε να με βοηθήσετε ...

Link to comment
Share on other sites

πριν 7 ώρες, το μέλος Dimitra94 έγραψε:

Γεια σας ! Είμαι καινούργια στο χόμπι .. έχω μερικές απορίες .. αν μπορείτε να με βοηθήσετε ...

Πες μας σε τι μπορούμε να βοηθήσουμε.:)

Link to comment
Share on other sites

Εχω ενα ψαρακι oranda .. Το έχω περίπου 20 μέρες . Το πήρα αρχικά σε ένα μικρό πλαστικό δοχείο . Μέχρι να πάρω ένα μεγαλύτερο . Εκεί μετά από καμιά εβδομάδα άρχισε να μαυρίσει . Στα πτερύγια και πάνω στο σώμα του  . Η συμπεριφορά του όμως κανονική . Πήγα πήρα ένα μεγαλύτερο ενυδρείο 20 lt ( μετά έμαθα ότι πρέπει να είναι παραπάνω τα lt ) με φίλτρο και αντιχλωριακο. Είχα ανησυχήσει για το μαύρισμα και διάβασα κάπου ότι το αλάτι βοηθάει . Έριξα λίγο αλάτι μέσα . Και το είχα εκεί περίπου εβδομάδα πάλι . Αλλά τίποτα . Χθες λοιπόν επειδή έπρεπε να το μεταφέρω . Το έβαλα ξανά λοιπόν μέσα στο μικρό πλαστικό δοχείο με το νερό του μεγαλύτερο ενυδρείου . Καθάρισα το μεγάλο το ενυδρείο και το φίλτρο και τον βυθό . Το ξαναγεμισα έβαλα αντιχλωριακο και ένα άλλο για τα βακτήρια το οποίο αγορασα χθες . Και έγινε το νερό πολύ θολό . Σήμερα λοιπόν μετά από περίπου  24 ώρες έβαλα το ψαρακι μου μέσα . Καλά το βλέπω . Αλλά τι είναι αυτό το μαύρο ; αγόρασα και χθες κάποια τεστ . Αλλά δεν καταλαβαίνω και πολύ τι είναι όλα αυτά   . Πρώτη φορά παίρνω ψαρακι . 

20180327_001854.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω διαβάσει πολλά σχετικά άρθρα και έχει γίνει και σε μια φίλη μου της μαύρισε όλο στο τέλος και μετά ψόφησαν....υγρά τέστ ή στικ; Τι δεν κατάλαβες;

Link to comment
Share on other sites

Ψοφισαν;;;; και τι μπορώ να κάνω για να τα σώσω ; Καμιά θεραπεία ;  σε στικ της esha . Δεν ξέρω αν τα αποτελέσματα που μου βγάζει είναι φυσιολογικά .. Εάν έτσι πρέπει να είναι ..  Και αν κάτι δεν είναι καλά πως να το διορθώσω . Αυτό εννοώ . 

Link to comment
Share on other sites

Δημητρα καλησπερα,καταρχην αφου κανεις το τεστ γραψε τι σου βγαζει και δευτερον βγαλε τα πλαστικα διακοσμητικα απ τη γυαλα γιατι μπορει να δηλητηριαζουν το ψαρι,δεν ειναι καλο να τα εχουμε.Δεν ειμαι γνωστης να ξερω αν εχει καποια συγκεκρυμενη ασθενεια αλλα σου λεω καποια βασικα πραγματα.Σιγουρα θα χρειαστεις πολλα παραπανω λιτρα.Προς το παρον βγαλε τα πλαστικα απο μεσα και καλυτερα και τις χρωματιστες πετρουλες καθως και αυτες αφηνουν ουσιες στο νερο που κανουν κακο στα ψαρια,ας ειναι για λιγο καιρο αδειο για ασφαλεια μεχρι να σου πει καποιος τι εχει το ψαρι.

Link to comment
Share on other sites

Διάβασε τα στο παρακάτω link... θέματα που μπορεί, να σε βοηθήσουν.- ;)

https://www.aquazone.gr/forums/forums/forum/23-ψάρια-κρύου-νερού/

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση . Να τα βγάλω όλα δηλαδή  ; και τι να πάρω  ; θα σας στείλω πρόσφατες φώτο να δείτε και τα τεστ 

20180331_172828.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειαζονται βιαστικες κινησεις,κατσε διαβασε και θα δεις τι θα παρεις.αυτο που επείγει ειναι οτι πρεπει να φτιαξεις στο φιλτρο σου βιολογια.αλλα μεχρι να το κανεις να αλλάζεις νερο καθημερινα και να ταιζεις ελάχιστα.

 

Έγινε επεξεργασία - manos0000
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω πολύ μικρή εμπειρία με τα χρυσόψαρα αλλά παλιότερα που ήθελα να πάρω το είχα ψάξει λίγο και είχα διαβάσει κάπου ότι μεγαλώνοντας κάποιες φορές αλλάζει το χρώμα τους, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό και κατά πόσο μπορεί να συμβεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Δεν μπόρω να βοηθήσω σε κάτι άλλο απλά είδα ότι δεν το έχει αναφέρει κάποιος αυτό, ελπίζω να μην έχει κάτι και να είναι απλά κάτι τέτοιο.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και από μένα και καλός όρισες.. Όπως είπαν τα παιδιά πιο πάνω αφαιρείς το χρωματιστό χαλίκι.. Τα στικακια δεν μετράνε σωστά οπότε πρέπει να προμηθευτείς υγρά τεστ για αμμωνία νιτρωδη και νιτρικα.τα 3βασικα δλδ.. Αδειάζεις επίσης το ενυδρείο και το αλλάζεις θέση. Πρέπει να πατάει όλος ο πάτος διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να σπάσει. Ναι συμβαίνει η αλλαγή χρώματος στην ενηλικίωση αν θυμάμαι καλά αλλά ως ξεθώριασμα και όχι μαύρισμα. Μέχρι να στρώσει η βιολογία σου βάλε αεραντλια και συχνές αλλαγές νερού με θερμοκρασία ίδια με του Ενυδρειου, αντιχλωριο και βακτήρια. Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο? 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα κι απο μενα.Δεν μας εχεις πει κατι πολυ βασικο.Τι εχεις βαλει μεσα στο φιλτρο?Υπαρχει βιολογικο υλικο?

Link to comment
Share on other sites

Γραφεις οτι καθαρισες το φιλτρο.Αν θελεις περιεγραψε μας αναλυτικοτερα τον τροπο.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα !!! Το ενυδρείο μου είναι μικρό . 20 lt. Έκανα  βλακεία με το φίλτρο . Κάπου έχω διαβάσει ότι πρέπει να το καθαρίσω με νερό του ενυδρείο και το ξέχασα και το καθάρισα εκτός . Έπλυνα το σφουγγάρι που έχει μέσα και κάτι μικρές πετρουλες . Νομίζω άνθρακας είναι . Και το ξαναεβαλα στην θέση του . Δεν έχω βάλει τίποτα στο φίλτρο . Πριν βάλω το ψάρι μέσα . Το γέμισα με νερό . Έβαλα αντιχλωριακο . Και μετά αυτό το υγρό για τα βακτήρια . Περίμενα περίπου 24 ώρες και μετά το έβαλα μέσα το ψάρι   . 

Link to comment
Share on other sites

Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας . Ελπίζω να μην έχει τίποτα το ψαρακι μου . Πάντως φαίνετε να το χαίρεται .Σήμερα δεν του έχω δώσει τροφή . Και αύριο θέλω να του δώσω αρακά βρασμένο χωρίς την φλούδα . Έχω διαβάσει ότι είναι καλό . Σωστά ; γενικά του δίνω τροφή σε κόκκους 1 το πρωί 1 το βράδυ . 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα!Πρεπει να αγορασεις βιολογικο υλικο για το φιλτρο.Εκει θ'αποικησουν τα βακτηρια που θα μετατρεπουν την αμμωνια απο τα''κακακια'' του χρυσοψαρου σου σε νιτρωδη και μετα σε νιτρικα τα οποια θ'απομακρυνεις με τις αλλαγες νερου.Αυτο πρεπει να γινει αμεσα γιατι διαφορετικα τα βακτηρια που ριχνεις,τα ριχνεις τζαμπα ουσιαστικα δεν εχουν που να κατοικησουν ωστε ν'αρχισουν να κανουν τη δουλεια τους.Ετσι το ψαρακι σου υποφερει.Καιγεται απο την αμμωνια που παραγει και αργα η γρηγορα:rip_1:Λυπαμαι που στο λεω αλλα ετσι εχουν τα πραγματα.Μην το ταιζεις πρωι και βραδυ ειναι πολυ χωρις φιλτρο.Μια φορα στις δυο μερες.Δυστυχως το αν χαιρεται η αν λυπαται ενα ψαρι ειναι πολυ δυσκολο να το καταλαβουμε εμεις.Συνηθως μεταφραζουμε καποιες συμπεριφορες τους οπως  νομιζουμε η οπως μας βολευει.Το φιλτρο μην το ξανακαθαρησεις.Βαλε το βιολογικο υλικο και αφησε το να στρωσει.Οταν το αγορασεις μπορουμε να σε βοηθησουμε απο εδω να το τοποθετησεις μεσα στο φιλτρο.Επισης αγορασε και ενυδρειακο βαμβακι.Σφουγγαρι μαλλον εχεις απ'οτι γραφεις.Καλο μηνα!

Link to comment
Share on other sites

Το ενυδρειο πρεπει να το βαλεις σε επιπλο που να παταει ολο επανω στο επιπλο αλλιως θα ανοιξει.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...