Jump to content

60lt julidochromis transcriptus


Recommended Posts

Αποφασισαμε και εμεις να κανουμε το ενα απο τα τεσσερα ενυδρεια Αφρικη... Το στησαμε και εχτες βαλαμε 3 μικρα julidochromis transcriptus. Εγινε καλη προσαρμογη, κλείσαμε και τα φωτα και περιμενουμε. Σημερα γυρισα σπιτι και ειδα τα δυο να ειναι γύρω απο την εισοδο του κρεμαστου φιλτρου και το πιο μεγαλο να αλωνιζει αναμεσα απο τις πετρες και τα αλλα να μην πλησιαζουν. Θα ανεβασω φωτογραφιες για να μου πειτε τι να αλλαξω, γιατι κατι δε εκανα καλά...152760991710074858161.thumb.jpg.5f4feefb555d642ddc6fc4f0bf4f3c7d.jpg

1527610093896-2114606827.thumb.jpg.b7262910fae1a964771cb5a89cd10ed2.jpg

Στην επανω φωτο ο ντραμπουκος που τρωει και με μεγαλη ορεξη...

1527609818602-1315699756.thumb.jpg.9298cc0feaae692a203cc0563035b24f.jpg

Εδω Τα άλλα δυο που κρυβονται στη εισαγωγη του φιλτρου...

Αν μου εχει ξεφυγει κατι (μαζι με τους τονους των λεξεων) συγχωρεστε με... Γραφω απο το κινητο...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!!! Το μόνο λάθος για μένα είναι που έβαλες μόνο 3.Επειδή είναι ψαράκια με χαρακτήρα, ένα πιο κυριαρχικό μπορεί να στρεσάρει τα άλλα 2.Αν είναι όμως περισσότερα θα το σκεφτεί διαφορετικά.Τώρα το στήσιμο είναι θέμα γούστου.Σωστό είναι -κρυψώνες έχεις,εγω θα προτιμούσα ένα είδος πέτρας μόνο και όχι τόσο στημένο.Λίγο πιο αδέξιο.

Ομορφα ψαράκια,να τα χαίρεσαι!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω!!! Δυστυχως ειναι τρια αφενος γιατι τοσα βρηκαμε αφετερου δεν βγαιναμε οικονομικα και για παραπανω.... Οι πετρες ειναι μαζεμενες απο τη φυση. Οταν θα παμε ξανα θα μαζεψω περισσοτερες. Φοβαμαι οτι πιο αδεξιο θα κατεδαφιστει το συμπαν. Θα το προαπαθησω παντος. Θα τα αφησω να ησυχασουν και σε καμια 15 μερες που θα παμε εξοχικο θα φερουμε φρεσκο υλικο για μετατροπες...

Link to comment
Share on other sites

Καλή αρχή!! Tα τζούλις είναι πανέμορφα ψάρια και ελπίζω να καταφέρεις να βγάλεις ένα ζευγάρι από τα ψαράκια για να δεις και γέννες! ^_^ 

 

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, αν μπορέσεις στο μέλλον να προσθέσεις μερικά ακόμα άτομα έτσι ώστε να πολλαπλασιαστούν οι πιθανότητες να προκύψει ζευγάρι όταν τα ψαράκια μεγαλώσουν, κάντο!

 

Για τις πέτρες και τη διακόσμηση θα συμφωνήσω με τον Κοσμά στο ότι το στήσιμο είναι θέμα γούστου, συνήθως εγώ προσπαθούσα να το κάνω να φαίνεται "φυσικό" (εξού και η χρήση ενός είδους πέτρας που προτάθηκε).

 

Ακόμη, το γεγονός ότι το μεγαλύτερο στρεσάρει τα μικρότερα ίσως να καταφέρεις να το λύσεις αν αναδιαμορφώσεις το στήσιμο σου και κάνεις δύο πιο μικρά νταμάρια, ένα δεξιά και ένα αριστερά, έτσι ώστε να πάρει το μεγάλο τη μία περιοχή και ίσως να αφήσει στα μικρά την άλλη. Έτσι όπως είναι τώρα, παρόλο που έχει αρκετές κρυψώνες, είναι μία "περιοχή" και επειδή τα ψάρια αυτά είναι κυριαρχικά προκύπτει αυτό το πρόβλημα.

 

Για ό,τι άλλο θέλεις μη διστάσεις!! :) 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω. Θα προσπαθησω να μεγαλωσω το πληθυσμο με την πρωτη ευκαιρια. Και εγω σκεφτομουν οτι ετσι οπως εχουν τα πραγματα μαλλον πρεπει να γινουν δυο νταμαρια.... Θα πρεπει να τα βγαλω απο μεσα για να το κανω αυτο? Ή να μετακινησω σιγα σιγα τις πετρες με αυτα μέσα?

Link to comment
Share on other sites

Απο την δικη μου εμπειρια στα τζουλι και γενικα στην ταγκανικα,η προσθηκη περισσοτερων ατομων ειναι απαραιτητη και οχι για να μετριαστει η επιθετικοτητα αλλα για να ξεχωρισουν αυτα που ταιριαζουν μεταξυ τους.Οι αφρικανες (και ειδικα οι τανγκανικες) επιλεγουν τα ατομα με τα οποια θελουν να συγκατοικησουν και τα υπολοιπα απλα διωκονται ασχετα με τα λιτρα,την διακοσμηση και τον αριθμο.Εχουν εντονο χαρακτηρα και αυτο φαινεται απο την πρωτη ημερα.Τα δικα μου αρχικα ηταν σε 60 λιτρα και ενα ψαρι μονιμως στο μπαστουνι.Πηγαν σε 240 λιτρα και ενω ο χωρος ειναι απλετος και οι κρυψωνες απειρες (φαντασου 240 λιτρα με 5 ψαρια σε μεγεθος καρδιναλιου) το ιδιο ατομο ειναι και παλι στην εισοδο του φιλτρου..

Στην περιπτωση σας θα προτεινα να δοκιμασετε την επιστροφη του τραμπουκου (μιας και ειναι ενα ψαρι) και την εισαγωγη νεας ομαδας ωστε να ταιριαξουν καποια μεραξυ τους και τα υπολοιπα να απομακρυνθουν.

 

Ειναι πολυ ωραιοι χαρακτηρες αλλα λιγο παραξενοι.

Ευχομαι να τα χαρειται και το ενυδρειο να γεμισει μικρα!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον argy παραπάνω, το καλύτερο είναι να βρεις ψαράκια ίδιου μεγέθους και περισσότερα, αλλά εφόσον τώρα τα πήρες, θα πρότεινα να κάνεις υπομονή και να αλλάξεις και το στήσιμο (εγώ θα έβγαζα τα ψάρια και θα ξαναέστηνα) και αν δεις ότι και αυτό δεν αλλάζει το αποτέλεσμα του τραμπουκισμού να δώσεις το ψάρι πίσω και να μεγαλώσεις την ομάδα.

 

Έτσι ελέγχεις και την περίπτωση να φταίει τελικά το στήσιμο και όχι απαραίτητα ο χαρακτήρας του ψαριού μονάχα ( που σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο). Το ρίσκο με αυτό είναι πως αν το αφήσεις περισσότερο καιρό θα στρεσσαριστούν τα άλλα ψαράκια σε περίπτωση που το στήσιμο δεν παίζει τελικά ρόλο. Ο πλήρης ασφαλής τρόπος είναι να δώσεις το ψάρι. (Εγώ θα πειραματιζόμουν με το στήσιμο πρώτα και σε ύστατη περίπτωση θα έδινα το ψάρι πίσω, προσωπική πάντα άποψη :) )

Link to comment
Share on other sites

Παιδια πειραξα τη διαμορφωση του ενυδρειου. Δεν μπορω να βρω ψαρια για να μεγαλωσω την ομαδα. Το καταστημα ειχε μονο τρια. Ειναι βεβαια και το οικονομικο στη μεση, αφου με την τιμη που εχουν θα πρεπει να περιμενω λιγο πριν αγορασω περισσοτερα. Κοιταω και στις αγγελιες μηπως βρω απο καποιο χομπιστα. Θα ανεβασω φωτο σε λιγο...

Link to comment
Share on other sites

Και να βρεις ψαρια θα πρεπει να βεβαιωθεις για το ειδος γιατι τα τζουλι ειναι πολλα και λιγοι τα ξεχωριζουν σωστα.Εκτος φυσικα και αν δεν σε νοιαζει η καταγωγη των απογονων.

Απο χομπιστα σιγουρα θα βρεις καποια στιγμη.

Αν επιτρεπεται σε τι τιμη τα βρηκες?

Link to comment
Share on other sites

Η φωτογραφια που σας χρωσταγα.

15277097282561363467343.thumb.jpg.029d99442932d86f9533dcb1c1b5a750.jpg

Κοστισαν 40€. Προσθεσε και το γεγονος οτι δεν τα βρισκεις ευκολα οποτε γινεται αυτοματος πολυ δυσκολο να αυξησουμε αμεσα τον πλυθυσμο. Το μικροτερο εχει βρει μεγαλο μπελα. Επειδη καθοτανε συνεχως στη γωνια εριξα το ενα ξυλο για να το καλυψει. Τελικα πηγε το δευτερο και αραξε εκει! Και μολις ειδα τον ταραξια να τον διωχνει και απο εκει. Δε τα αφηνει σε ησυχια! Πηγαινει παντου και τα ενοχλει. 

Έγινε επεξεργασία - mary74
Link to comment
Share on other sites

Αν βλέπεις ότι τα πράγματα είναι πιεστικά κάνε ότι σου είπε ο argy, δεν μένουν και πολλές επιλογές αν δεν άλλαξε τίποτα!

Link to comment
Share on other sites

Το πιο μικρο ψαρι πηγε στο αριστερο νταμαρι και καπως ηρεμησε. Ο τσαμπουκας παραμενει τσαμπουκας αλλα περισσοτερο κυκλοφορει στο δεξι νταμαρι και στο ξυλο που εβαλα στη γωνια για να μπορεσει να κρυφτει το τριτο. Λεω να τα αφησω λιγες μερες να ηρεμησουν και μετα θα ρωτησω στο μαγαζι για το τι θα μπορουσαμε να κανουμε. Κοιταζω μπας και βρω κανενα ακομα αλλα δε βλεπω προκοπη... Θα δουμε στη πορεια τι θα κανουμε.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πως πήγε τελικά ή όλη διαδικασία δύο εβδομάδες τώρα;

Link to comment
Share on other sites

Τα δύο πιο μεγάλα δείχνουν να τα βρίσκουν μεταξύ τους... Το ένα που είναι πιο κυριαρχικό πάει όπου θέλει. Πάντως μπροστά μας δεν γίνονται πολλά έκτροπα....

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...