Jump to content

Δίσκοι


GVC

Recommended Posts

Καλησπέρα! Με την προυπόθεση ότι δεν έκανα καμιά πατάτα και δεν έβαλα το θέ μα σε λάθος κατηγορία, έχω μια ερώτηση.

σκέφτομια να πάρω ένα δισκοπρίονο για κάποιες DIY κατασκευές. Καλοί οι plexiglassάδες αλλά ώρες ώρες γίνονται κομplexiglassάδες. Γενικά το είθα κατά νου, απλά τώρα υπάρχει και το έναυσμα...Μιας και με το dremel  απέτυχα παταγωδώς στην κατάσκευή έστω και ένός απλού πλαστικού κουτιού, έβαλα στο μάτι ένα, δύο δισκοπρίονα. Έχετε κάποια άποψη για αυτά; Έχει κάποιος χρησιμοποιήσει (ή έστω κάποιον γνωστό που να έχει) κάποιο από τα δύο στυλ; Ποιο θα προτιμούσατε, μιας και εγώ να πώ την αλήθεια θέλω και τα δύο..... :D

Και έστω ότι καταλήγουμε σε δισκοπρίονο, έχει κανείς κατά νου τις παραμέτρους;;; Γιατί ότι παραμέτρους έχω βρεί online, για πλαστικά, ακρυλικά κλπ κλπ μαλακά υλικά είναι λίγο γενικοί.. Κοινώς με τι ταχύτητα κοπής, feed rate και τι δίσκο χρησιμοποιώ;;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. 

 

Εγώ έχω και τα δύο δισκοπρίονα. 

 

Για δίσκους δές εδώ:

 

http://www.papadopoulostools.com/index.php?route=product/product&product_id=201

 

Προσωπικά δεν έχω καταλήξει σε κάποιο συγκεκριμένη μάρκα/τύπο δίσκου και έχει να κάνει πάντα και με το πάχος του υλικού. 

 

Σε γενικές γραμμές τί πάχη θές να κόβεις? 

Link to comment
Share on other sites

και τα δυο καλά είναι, το ποιο σε βολεύει ποιο πολύ εξαρτάτε απο τη θέλεις να κάνεις, πάντως για αυτοκατασκευες μετά απο πολλές δοκιμές αυτό που μου έκατσε εμένα καλά είναι η σεγα.

Τη θέλεις να κάνεις μπας και μπορούμε να σε βοηθήσουμε με κάποια άλλη λύση λίγο ποιο φτηνή.

Link to comment
Share on other sites

Πειραματίσομαι γενικά. Έβαλα μπροστά ένα ενυσρειακή μικρό για το γραφείο στην δουλειά. Να δω πως και συθμπεριφέρεται το plexi με τον καιρό στο νερό. γιατί μετά από ένα μήνα διαβάσματος οι απόψεις είναι πολλές με τα + και τα - τους η κάθε μια. αλλά κατά προσωπική μου άποψη ο νικητής μεταξύ plexi και γυαλιού βασίζεται κάθε φορά σε υποκειμενικά κριτίρια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...