Jump to content

Πώς πρέπει να προετοιμάσω το ενυδρείο για να υποδεχτεί ένα χρυσόψαρο;


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, είμαι καινούργιος εδώ και θέλω την βοήθεια σας καθώς τώρα άρχισα να ασχολούμαι με τα σχετικά περί των ψαριών. 

 

Θέλω λοιπόν να πάρω ένα ή δύο χρυσόψαρα. Έχω ένα ενυδρείο 40 λίτρα περίπου. Πώς πρέπει να το προετοιμάσω ώστε να μπορώ να προσθέσω τα ψάρια σε αυτό μετά και γενικά τι πρέπει να προσέχω; 

 

(Υ.γ Έχω ένα φίλτρο αλλά δεν γνωρίζω αν είναι το σωστό γιατί παλιότερα όταν είχα χρυσόψαρα, κάποια πήγαιναν κοντά και ''στρυφογυνούσαν'' και χρειαζόταν να επέμβω ώστε να βγουν από αυτήν την κατάσταση)

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες.

Με μια απλή αναζήτηση στα θέματα των χρυσοψαρων εδώ στο φορουμ, θα δεις ότι τα 40 λίτρα είναι λίγα για χρυσόψαρα. Στα πετ σοπ συνήθως πωλούνται σε μικρό μέγεθος και αυτό ξεγελάει. Ακόμα και να μπεις στη διαδικασία να τα κρατήσεις για ενα διάστημα μέχρι να μεγαλώσουν, τα χρυσόψαρα είναι ιδιαίτερα ρυπογόνα ψάρια, κάτι που συνεπάγεται ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα μεγάλο φίλτρο, αλλιώς ίσως έχεις αρρώστιες ή απώλειες και ειναι κρίμα να ξεκινήσεις έτσι. 

Υπάρχουν κάποια μικροψαρα που μπορούν να μπουν σε 40 λίτρα, αλλά προσωπικά αν εστηνα ενα 40λιτρο θα έβαζα έναν Μονομάχο μεσα. Πολύ φίλοι εδώ έχουν φτιάξει μικρα ενυδρεια διαμαντακια για μονομαχους. 

Αν θες γραψε μας τι εξοπλισμό έχεις (φίλτρο, θερμαντηρα, φωτισμο  κτλ) και τις διαστάσεις της γυάλα και το συζητάμε περαιτέρω. 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

 

Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο και ίσως χρειαστεί να αγοράσω καινούργια.Μόνο φίλτρο έχω αλλά είναι παλιό και φωτισμό τις λάμπες από το καπάκι του ενυδρείου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...