Jump to content

Το χρυσόψαρο μου είναι ληθαργικό και κολυμπάει πλάγια


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

 

Φιλοξενώ εδώ και 2 εβδομάδες ένα χρυσοψαράκι. Στην αρχή είχε μία μικρή στραγγυλή γυάλα αλλά εδώ και μία εβδομάδα του πήραμε μία μακρύτερη και μεγαλύτερη γυάλα. Δεν έχει φίλτρο αλλά του αλλάζουμε το νερό τυο κάθε 3 μέρες βάζοντας υγρό για τα άλατα. Μετά την σημερινή αλλαγή του άρχισε να είναι ληθαργικός, να κολυμπάει πλάγια αλλά και κρεμόταν από τον πρωκτό του εκτός από τα κακά του και κάτι σαν 'κλωστούλα΄. Γενικά άλλαξε η συμπεριφορά του κα δεν αντιδράει όπως πριν. Τον πείραξε η αλλαγή του νερού ή έχει κάτι??? Πρέπει να του δώσω κάτι??? Βοήθεια παρακαλωωωωωω

Επίσης αν κάποιος θα ήθελε να μου δώσει γενικότερα κάποιες συμβουλές για το τι πρέπει να προσέξω στο ενυδρείο του ώστε να είναι καλά το ψαράκι θα με βοηθούσε πολύ!! Ευχαριστωωωω!!!

Έγινε επεξεργασία - ARTEMIS TRA
  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον θα μας χαιρετήσει ο ψάρης. 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον έχει swimbladder (ασθένεια νηκτικής κύστης), συνηθισμένο στα χρυσόψαρα, επειδή τρώνε φαγητό από την επιφάνεια και μαζί καταπίνουν και αέρα. Δίαιτα 1-2 μέρες και αρακά βρασμένο/ξεφλουδισμένο μετά. Το φαγητό του πρέπει να βουλιάζει για να μην το ξαναπάθει.

 

Βεβαίως πρέπει να του βάλεις άμεσα ένα δυνατό φίλτρο, γιατί τα χρυσόψαρα είναι ρυπογόνα ψάρια. Επίσης μπορείς να του προσθέσεις φυτά (ανούμπιες και κερατόφυλλο), πολύ ψιλό χαλικάκι ή άμμο στο βυθό και 1-2 ξύλα, όλα φυσικά (όχι πλαστικά, γιατί βγάζουν χημικά). Τα χρυσόψαρα θέλουν περίπου 30 λίτρα το καθένα, φαντάζομαι ότι δεν έχεις τόσα λίτρα...

 

Στη θεματολογία του ΑΖ θα βρεις πολλά, οπότε με προσεκτικό διάβασμα θα το σώσεις. Βάλε μερικές φωτογραφίες για καλύτερη διάγνωση, αλλά αυτά πρέπει να τα κάνεις άμεσα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...