Jump to content

Θελω να μαθω τα παντα για τα χρυσοψαρα


Recommended Posts

Καλησπερα, θελω να μαθω τα παντα για τα χρυσοψαρα. Οποιος γνωριζει σας παρακαλω να με βοηθήσει. Πριν 5 μηνες πηγα και πηρα απο εναν κυριο σε ενα πανυγηρι ενα χρυσοψαρο και σαν αρχαριος το εβαλα σε μια γυαλα.

:waaa::bigemo_harabe_net-81: το καημενο φαινοταν οτι δεν περνουσε και τοσο καλα και πηγα και πηρα και αλλο ενα χρυσοψαρο , ωσπου καταλαβα οτι δεν χωρουσανε και οτι πρεπει να παρω ενα μικρουλι ενυδρειο και πηρα ενα λοιπον 25 λιτρα. Μετα επειδη ομως ειπα αφου πηρα ενυδρειο ας παρω και αλλα 2 να γινουν 4 και ετσι πηρα.Τοτε λοιπον καθησα και εψαξα, εψαξα πολλα για τα χρυσοψαρα με αποτελεσμα να μαθω οτι ενα χρυσοψαρο για να ζησει ωραια και σωστα θελει 30 - 40 λιτρα το ενα ψαρι , αρχισα τοτε να ξαχνω ενα ενυδρειο οικονομικο αλλα και με πολλα λιτρα για να ειναι υγειες και να περνανε καλα. Βρηκα σε παρα πολυ καλη τιμη ενα χρησιμοποιημενο ενυδρειο 60 (μπορει και λιγο παραπανω) λιτρων και ετσι λοιπον το πηρα . Το θεμα μου μετα ομως ηταν οτι εχω 4 χρυσοψαρα σε ενα ενυδρειο 60 λιτρων που για να κρατησω και τα τεσσερα ψαρακια μου θα ηθελα ενα ενυδρειο γυρω στα 120 - 140 λιτρα περιπου που δεν γινοταν να παρω ενα ενυδρειο γιατι μετα θα κοστιζε πολυυ. Δηστυχως αναγκαστηκα επρεπε να δωσω τα 2 . Τωρα μου εμειναν λοιπον αλλα 2 ψαρακια που αυτα τα δυο ψαρακια τα εχω μονα τους περιπου μισο μηνα. Σας παρακαλω, θελω τα ψαρακια μου να κανουνε την ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΖΩΗ , δωστε μου καποιες γνωσεις, αν γινεται ολες για να περασουνε την ζωη τους υπεροχα.

 

Οι γνωσεις μου ειναι μονο οτι τα χρυσοψαρα θελουν 30 - 40 λιτρα για να ζησουν, οτι ζουνε περιπου μεχρι 40 χρονια αν τα εχουν ολα σωστα οπως πρεπει και το ρεκορ ειναι 43 χρονια και οτι η καταλληλη θερμοκρασια για αυτα ειναι γυρω  στους 25 βαθμους

 

 

 

Για οσους απαντησουν και με βοηθησουν τους ευχαριστω απο τα βαθη της καρδιας μου παραα πολυ!!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα φιλε μου..

Αν εξαιρεσεις τα 2 αυτα αρθρα που ειναι πολυ καλα για τα αυτα τα πολυ παρεξηγημένα ψαρια..τι αλλο θα ηθελες να μαθεις?

Ριξε μια ματια στα παρακατω αν δεν τα εχεις δει..

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες Γιωργο, αυτα τα δυο ποστ ειναι το Α-Ω ! Οι 25 βαθμοι ειναι η καλοκαιρινοι , και το 60αρι μικρο ειναι ειδικα εαν ειναι common , τι μετρησεις εχεις στο ενυδρειο σου ? αμμωνια, νιτρωδη , νιτρικα,  pH ,gH ? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...