Jump to content

Βοήθεια για κατασκευή low maintenance ενυδρείου


Recommended Posts

Καλημέρα στην παρέα!!

Ελπίζω να είστε όλοι καλά μετα από τόσο καιρό που έχουμε να τα πούμε!!

 

Να θυμίσω ότι είχα ένα ενυδρείο στο σπίτι 60lt το οποίο και έκλεισε πριν κάποια χρόνια και τώρα ήρθε η ώρα να ξανα ξεκινήσει.

 

Όμως αυτή τη φορά θα ξεκινήσει στο γραφείο και όχι στο σπίτι!!!

 

Όπερ σημαίνει ότι περνάμε που περνάμε τη μισή μας μέρα στο γραφείο για δουλεία, ας μην περνάμε άλλη μισή για να ασχολούμαστε με το ενυδρείο γιατι στο τέλος θα ψάχνω σπίτι να μείνω μιας και θα βρω την πόρτα κλειστή :) 

 

Άρα, θέλω οδηγίες για ένα ενυδρείο με όσο το δυνατών λιγότερες ανάγκες φροντίδας. 

Φυσικά μιλάμε για κρύο νερο, γιατι δεν υπάρχει πολυτέλεια προθέρμανσης των νερών αλλαγής. (αν υπήρχε δυνατότητα να το ρίχνω και από τη βρύση κατευθείαν χωρίς αποχλωρίωση θα ήταν μαγικό!)

 

Φίλτρο πάμε σε εξωτερικό για να έχω λιγότερα νερά στο πάτωμα και στο γραφείο όταν θα το βγάζω για να κάνω καθαρισμό αλλά και για περισσότερο χώρο μέσα στο ενυδρείο.

 

Επίσης για να ελαττώσουμε τις αλλαγές λέω για αληθινά φυτά όπου να είναι εύκολα αλλα να έχουν μια σχετικά καλή ανάπτυξη για να απορροφούν ότι πρέπει από το νερό.

 

Ο χώρος του γραφείου:

Το γραφείο το χτυπάει ο ήλιος στο κεφάλι κατά τις πρωινές ώρες αλλα επειδή χτυπάει και εμάς έχουμε μόνιμα στόρια κατεβασμένα το καλοκαίρι. Μέτρησα περίπου 130Lux φυσικό φως με τα στόρια κάτω.

 

Άρα σύμφωνα με τα παραπάνω και με δεδομένο ότι το ενυδρείο είναι άδειο τελείως άρα το φτιάχνουμε όπως θέλουμε:

 

Τι φίλτρο; (πόσα lt την ώρα να αλλάζει, αξίζει να πάμε με UV λάμπα για τις άλγες ή είναι μικρές για να φέρουν αποτέλεσμα - δεδομένο λιγότερες άλγες = λιγότερη ασχολία)

Τι φυτά; => τι υπόστρωμα, τι φωτισμό;

 

Ψάρια λέω για συννεφάκια μιας και χρυσόψαρο δεν χωράει εκτος αν υπάρχει και κάτι άλλο.

 

Επίσης λέω να μπουν και γαρίδες, σαλιγκάρια για να έχει ζωή και φαντάζομαι πως αυτά θα καταναλώνουν το περίσσευμα τροφής ή ακόμα και καμιά άλγη με απώτερο σκοπό τη λιγότερη ασχολία.

 

that's my thought!

 

τι λέτε;

το έχουμε;

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα φιλε μου,και γω ελειπα καιρο, μου δινεις την ευκαιρια να ξαναγραψω στο φορουμ,τι θα ελεγες για κουνουποψαρα, συμφωνα παντα με αυτα που θες για συνθηκες-φροντιδα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Βασικά δε θέλω κάποιο συγκεκριμένο ψάρι όποτε αν τα κουνουποψαρα αντέχουν τότε είναι και αυτά στο παιχνίδι!!

Αν και δε τα ξέρω, λίγο που τα έψαξα είδα ότι μοιάζουν με τα γκαπυ που είχα! Τα αρσενικά Ειναι και αυτά με μεγάλες ουρές και χρώματα ή είναι όλα ίδια;




Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ναι ειναι συγγενεις των γκαπυ,και αυτα ζωοτοκα αλλα δεν εχουν τα χρωματα των γκαπυ. Τα αρσενικα ειναι ιδια στα χρωματα με τα θυληκα αλλα πιο μικρα και λεπτα με λιγο μεγαλυτερα πτερυγια συγκριτικα με το σωμα τους.Αλλα ειναι πολυ ανθεκτικα ψαρακια. Δεν θα χρειαστειςυψηλη θερμοκρασια νερου,ουτε θεμα με σκληροτητες και πολλα αλλα.Μονο στρωσιμο του φιλτρου και ενα αντιχλωριο το οποιο μπορεις να το ριχνεις κατευθειαν στο ενυδρειο οταν θα κανεις αλλαγες.Απο τροφη δεχοντε τα παντα αλλα προτιμουν μικροοργανισμους οπως δαφνια (ιδανικα προνυμφες κουνουπιων:hehe).Το μονο μειον ειναι οτι σε τοσο μικρο ενυδρειο δεν θα μπορεσεις να βαλεις αλλο ειδος μεσα γιατι δεν αφησουν ουρα σε κανενα αλλο ψαρι οσο μεγαλυτερο και αν ειναι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...