Jump to content

Τομέας Φωτογραφίας στο φόρουμ...

Recommended Posts

Προτείνω να δημιουργηθεί ένας τομέας ή μια θεματική ενότητα που θα αφιερωθεί σε τεχνικές φωτογράφισης, ανάλογα λογισμικά, επεξεργασία φωτογραφίας, παρουσίαση φωτογραφιών και γενικότερα ότι έχει σχέση με την φωτογραφία υδάτινου περιβάλλοντος.

Η μεγάλη πλειοψηφία των φίλων που έχουν ενυδρείο είναι κάτοχοι κάποιου είδους φωτογραφικής μηχανής (ψηφιακή - αναλογική). Όμως δεν έχουμε όλοι τις γνώσεις ή την κατάρτιση (πολλές φορές δε, και το μέσον) για να απαθανατίσουμε στιγμές από το ενυδρείο μας. Το έχουμε δει πάρα πολλές φορές μέχρι στιγμής όταν βγάζουμε τα ματια μας να διακρίνουμε αν το τάδε ψάρι είναι άρρωστο ή όχι, ή αν το τάδε φυτό είναι αυτού του είδους ή του άλλου.

Σε περίπτωση όμως που κάποια μέλη έχουν γνώσεις επί του θέματος (ρυθμίσεις, εστίαση, τεχνικές κλπ...) και όρεξη να βοηθήσουν εμάς που δεν διαθέτουμε έμφυτο ταλέντο ή εν πάση περιπτώση δεν κατέχουμε το αντικείμενο, πιστεύω πως η ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων που θα ακολουθήσει θα αποβεί καρποφόρα για όλους.

Παρακαλώ όσα μέλη θέλουν κάτι τέτοιο και μπορούν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους εδώ (ή αλλού).

Πολύ καλή ιδέα Σταύρο και μακάρι να έχει ανταπόκριση.Θα βοηθηθούμε αρκετά και θα βελτιωθούμε!

Σίγουρα θα το συζητήσουμε και αύριο στην συνάντηση.

Θα ήθελα βέβαια να δώ την άποψη και άλλων μελών!

Μόνο καλό θα κάνει η ύπαρξη μιας τέτοιας κατηγορίας.

Συμφωνώ και επαυξάνω. ;)

Υ.Σ.: Αν αυξηθεί παράλληλα και το όριο ΜΒ που μπορούμε να σηκώσουμε σε φωτογραφίες στο Aquazone, ακόμα καλύτερα..! :)

Χαίρομαι ιδιαίτερα για την γρήγορη ανταπόκριση!

Δυστυχώς εγώ δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ για άλλη μία φορά στην συνάντηση ;) , καθώς θα δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ κυριολεκτικά.. Ελπίζω να αναφερθεί και να συζητηθεί καθώς θεωρώ σημαντική την υλοποίηση του εγχειρήματος αυτού, τόσο για εμάς όσο και για τα ψάρια μας. Επίσης νομίζω πως το θέμα χρίζει ψηφοφορίας, αλλά αυτό είναι κάτι που προτιμώ να το αφήσω σε κάποιον administrator ( :) Husky Jim για ποιόν χτυπά η καμπάνα???), στοχεύοντας σε επισημοποίησή του, έστω και τυπικά.

Το θέμα της αύξησης του ορίου MB πέφτει και αυτό στους administrators καθώς η διαχείρηση του server είναι αρμοδιότητά τους.. Καλό θα ήταν πάντως να συμβεί κάποια στιγμή.

Παρα πολυ καλη η ιδεα σου.Συμφωνω απολυτα

Και εγώ μαζί σας. :) Πάρα πολύ καλή ιδέα.

Συμφωνώ με αυτά που λέτε αλλά αναλογιστείτε πως η πλειοψηφία των μελών

προφανώς έχει αναλογικές/ψηφιακές μηχανές αυτόματης εστίασης,

επομένως οι επιλογές όσον αφορά τουλάχιστον την τεχνική είναι λιγοστές.

Θέλω να πω με λίγα λόγια πως αφενός μεν είναι ενημερωτικό/εκπαιδευτικό κτλ,

αφετέρου δε, δεν ξέρω κατά πόσο τα περισσότερα μέλη θα μπορούν να το εφαρμόσουν λόγω έλλειψης κατάλληλου εξοπλισμού.

Επίσης πιστεύω πως οι περισσότεροι που έχουν (d)SLR μηχανές τις πήραν γιατί

έχουν ένα θεωρητικό/πρακτικό υπόβαθρο ή τουλάχιστον σκοπεύουν να αποκτήσουν.

Κάπως έτσι το βλέπω...

Πράγματι πολύ καλή η ιδέα σου.

Θεωρώ ότι μια ειδική κατηγορία φωτογράφισης θα βοηθήσει όλους μας.

και εγω συμφωνω..μπραβο steve,ωραια η ιδεα σου,και νομιζω μονο καλο θα κανει..

Επίσης πιστεύω πως οι περισσότεροι που έχουν (d)SLR μηχανές τις πήραν γιατί

έχουν ένα θεωρητικό/πρακτικό υπόβαθρο ή τουλάχιστον σκοπεύουν να αποκτήσουν.

Κάπως έτσι το βλέπω...

οχι απαραιτητα.

πολυ χρηστες καλων και ακριβων μηχανων δεν θα μπορουσαν ευκολα να φωτογραφιοσυν θεματα κατω απο ειδικες συνθηκες οπως ειναι και αυτη του ενυδρειου , οποτε να μοιραστουμε γνωσεις και εμπειριες θα βοηθαγε αρκετα καποιους απο εμας.

να στο πω και αλλιως , το οτι παω να φτιαξω ενα 1000λιτρο τανκ δεν παει να πει οτι ξερω και νατο κρατησω ενω καπιος με ενα μινιτανκ μπορει να μου πει πολλα, αλλα και καποιος επαγγελματιας που δεν θα βαριεται να ασχοληθει μαζι ου μπορει να βοηθησει. :)

ψηφιζω και εγω ναι λοιπον ;)

Προτείνω να δημιουργηθεί μια ξεχωριστή ενότητα για videos των μελών με τη μορφή συντομεύσεων σε sites όπως youtube,metacafe κλπ. Πιστεύω πως θα λειτουργήσει καταλυτικά ώστε περισσότερα μέλη να μοιράζονται στιγμές απ'τα ενυδρεία τους ή και να κάνουν παρουσιάσεις κατασκευών DIY.

Τι λέτε? :)

Kαι οι 2 κατηγοριες που προτεινονται, τις θεωρω πολυ καλες ιδεες με μεγαλη δυναμικη. Θα συζητηθουν απο την ομαδα και συντομα θα υπαρχει απαντηση, οπως και πολυ πιθανον η υλοποιηση τους. :wootwoot:

Το μονο θεμα που ενδεχωμενος να υπαρχει ειναι οτι οι κατηγοριες στο ΑΖ ειναι πολλες και θα αυξηθουν. Πραγμα που προσωπικα εμενα μου αρεσει. Οχι γιατι διχνει μεγαλο :angry2: , αλλα γιατι καθε τι, ειναι στην σωστη κατηγορια του, πραγμα που το κανει πολυ ποιο ευκολο και απλο να διατηρηθει μια δομη σε ολα τα δεδομενα ακομα και οταν ψαχνεις για ενα θεμα μετα απο καιρο, γιατι θα ξερεις ακριβως που θα το βρεις! :D

Υλικο για σκεψη λοιπον.. ;)

Πολύ καλή ιδέα… συμφωνώ και επαυξάνω!!!

:)

Συμφωνώ κι εγώ. Άντε να ξεθάψω την SLR μου (ξέρω ξέρω απαράδεκτος...) και να τα ξαναθυμηθώ...

:) Aξιος πολύ καλή ιδέα ;)

Χαίρομαι πολύ (το ξαναλέω) για την μεγάλη ανταπόκριση!

Όσον αφορά τον εξοπλισμό, δεν θα έχει να κάνει μόνο με αυτόν η κατηγορία. Τουλάχιστον όπως το φαντάζομαι. Θα μπορούνε να γίνονται μίνι-σεμινάρια με την μορφή δημοσιεύσεων πάνω σε λογισμικά που χρησιμοποιούνται για επεξεργασία της φωτογραφίας, να υπάρχει ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα όπως ψάρια και φλάς, και πολλά πολλά άλλα, που είμαι σίγουρος ότι θα προκύψουν στην πορεία. Τι στο καλό τόσα κεφάλια μαζεμένα όλο και κάτι καλό (εξαιρετικό θέλω να πιστεύω) θα βγεί!!! :hysterical:

Βέβαια, μια Minolta που κάπου βρίσκεται ξεχασμένη από τότε που πήρα ψηφιακή, μάλλον θα βγει από το λήθαργο και με ένα καλό σέρβις θα ξαναλειτουργήσει!

Άντε και οι υπόλοιποι σιγά σιγά να δηλώνουν ενδιαφέρον, μηπως και με συνοπτικές διαδικασίες γίνουμε το πρώτο Forum στην Ελλάδα (με κάθε επιφύλαξη ίσως και στην Ευρώπη) που να συνδιάζει αρμονικά, σωστά και παραγωγικάτην ενημέρωση και παροχή γνώσεων σε δύο τομείς-χόμπι: ΕΝΥΔΡΕΙΟ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

Συμφωνώ απόλυτα... πολύ καλή ιδέα :hysterical:

Εξαιρετική ιδέα !!!!!! :hysterical::rasp::rasp:

Και χωράνε όλοι, και οι digital και οι αναλογικοί!!!

Η προταση ειναι πολυ καλη και σιγουρα θα βοηθησει!

Τα λεμε συντομα :hysterical:

Απλώς μια υπενθύμιση! :hysterical: