Jump to content

Καλώς σας βρήκα!


Noninterested

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Αρχικά,ευχαριστώ για την αποδοχή σας!

Ονομάζομαι Σάββας,είμαι 18 ετών και διαμένω στην Θεσσαλονίκη.

Ως φυσιοδίφης,με συναρπάζει φυσικός κόσμος,ενώ από πολύ μικρός είχα κάποια πρώτα ερεθίσματα με το χόμπυ των ενυδρείων(ο πατέρας μου είχε). Αφού το ξεστήσαμε,τα χρόνια πέρασαν,δεν ξανασχοληθήκαμε,εγώ ασχολήθικα με τα φυτά και τα χερσαία αρθρόποδα και η ιδέα του ενυδρείου μου φαινόταν αρκετά πολύπλοκη υπόθεση,αφού ως μαθητής δεν είχα τον χρόνο και την όρεξη για τέτοιου είδους "επεκτάσεις".

Ως φοιτητής τώρα πια,αφού καλά καλά βαρέθηκα τα πολλά φυτά,μια μέρα ξύπνησε μέσα μου η επιθυμία να δημιουργήσω ενυδρείο με γαρίδες,σαν μια αρχή,ώστε να γνωρίσω αυτόν τον άγνωστο τομέα και να αποκτήσω εμπειρίες για το μέλλον.

Διαβάζοντας αρκετά λοιπόν άρθρα από αυτό το καταπληκτικό φόρουμ,μέσα στο τελευταίο μήνα έκανα το βήμα και εξοπλίστηκα με τα βασικά για την δημιουργία ενός ενυδρείου.

Έχω πλέον ένα κύβο 20L με φίλτρο(resun magi200) και μια απλή LED λάμπα(Eurolamp 7W,6500K ,630lm),ο οποίος έχει μόνο βρύα ιάβας προς το παρόν(μόνκ 2 μέρες τρέχει το σύστημα),αλλά είμαι σίγουρος πως μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνει αρκετά ωραίο. Δε είμαι σίγουρος αν  φωτισμός είναι υπερβολικός για τόσο λίγα λίτρα.

Θα αρχίσω σύντομα να ανεβάζω φώτο.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλός μας ήρθες!

 

:welcomeXL:

 

Θα χαρούμε να δούμε το ενυδρείο σου!Ότι χρειαστείς μήν διστάσεις να ρωτήσεις!

Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες στην παρέα.

:welcome:

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες Σάββα!

 

 

Δεν είναι υπερβολικός ο φωτισμός σου...Βάλε φυτα ταχείας ανάπτυξης όπως η Java moss που ήδη έχεις, αλλά και το κερατοφυλλο, η lemna minor, η hygrophila, για να αντιμετωπίσεις πιθανές αλγες τώρα που είναι αρχή. Το φιλτρακι σου αν δεν το έχεις μπουκώσει με υλικά ίσως να είναι λίγο δυνατή η ροη του αλλά αυτό θα το δεις στην πορεία. Μπορείς να ανοίξεις ένα θέμα στην κατηγορία με τις γαρίδες, να μας ανεβάσεις μερικες φωτογραφίες και από εκεί και περα να λύσουμε ότι απορίες έχεις. 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα φίλε και καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Ο κοσμος που ξεκινάς είναι τεράστιος και γεμάτος εκπλήξεις.

Φαινεται από τα λεγομενά σου οτι έχεις πολύ όρεξη και να ξέρεις η πολυ όρεξη σε αυτό το χόμπυ φέρνει πανέμορφα αποτελέσματα!!

:welcome:

Link to comment
Share on other sites

Καλως μας ηρθες φιλαρακι.. με την ορεξη που εχεις και με την προθυμια των ατομων εδω μεσα ειμαι σιγουρος οτι θα φτιαξεις ωραια πραγματα.. ειμαστε εδω λοιπον για οτι θελεις!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...