Jump to content

Κύκλωμα 350mA constant Current


Recommended Posts

Έχουμε κανέναν ηλεκτρονικό εδώ?
Επειδή μου εχει μπει στο μυαλό να φτιάξω το nano ενυδρείο εξολοκλήρου μόνος μου θελω λιγη βοήθεια για να φτιαξω και εναν driver για τα led του φωτιστικού.  Εχω προσπαθήσει χρησιμοποιώντας ενα irfb 7537  & ενα bc549c  μαζι με δυο αντιστάσεις και ένα πυκνωτή αλλά κατι δεν πετυχαίνω καλά γιατι το λεντ ανάβει αλλά ελάχιστα. Ίσως να μην υπολογίζω σωστά τις τιμές των δυο αντιστάσεων (η μια είναι στα 100kom και η άλλη επιλέγεται ανάλογα με το ρευμα που θες να εχεις).
  Δυστυχώς οι γνώσεις μου σταματάνε κάπου εδώ αλλά για κάποιον του αντικειμένου είναι ένα 5λεπτο δουλειά να σχεδιάσει ένα τέτοιο κύκλωμα. Υπάρχει κάποιος να βοηθήσει?

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε τον @Antonis K όταν το δει θα μπορέσει να σε βοηθήσει.  Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι ηλεκτρολόγοι και  να σε βοηθήσουν.

Link to comment
Share on other sites

ωραία! εντωμεταξύ ενα έτοιμο κοστίζει λιγότερο από 2 ευρώ αλλά αφού μου έχει μπει στο μυαλό.... 

Link to comment
Share on other sites

Οι γνώσεις μου στα ηλεκτρονικά είναι σχετικά περιορισμενες, κατάλαβα τι θες να φτιάξεις, αλλά δε θυμάμαι να μπαίνει πουθενά πυκνωτης. 2 τρανζίστορ και 2 αντιστάσεις χρειάζεσαι, οι τιμές των όποιων βγαίνουν από κάποιους τύπους ανάλογα με την ένταση του ρεύματος που θες. 

Γνώμη μου είναι πάντως να πάρεις ένα έτοιμο, γιατί έχουν λίγο πιο σύνθετο κύκλωμα και δεν επηρεάζεται εύκολα. Τα τρανζιστορακια ακόμα και με την αλλαγή της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος μπορεί να συμπεριφέρονται διαφορετικά. 

Ρίξε πάντως μια ματιά και εδω. Θα σε βοηθήσει σίγουρα.

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα με τα ελάχιστα που σκαμπάζω στα ηλεκτρονικά τετοια κυκλώματα καλό ειναι να εχουν εναν ηλεκτρολυτικό πυκνωτή στην εισοδο για σταθεροποίηση παροχής και ενα κεραμικό στην εξοδο σαν φίλτρο. Αλλά ασχετα με αυτούς τους δυο μαλλον δεν εχω επιλέξει σωστά τα mosfet ή τη τιμή των αντιστάσεων αν και εχω χρησιμοποιήσει σαν μπουσουλα το λινκ που μου έδωσες. απλά το ενα απο τα δυο τρανζιστορ δεν το βρήκα ακριβώς το ιδιο και μου έδωσαν συμβατό που ομως επρεπε να κανει την ιδια ακριβώς δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...