Jump to content

Μπλε φως για γλυκο νερο


NeonBetta

Recommended Posts

Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους καταρχην!!Εχω διαβασει πως οι λαμπες με το μπλε φως δεν κανουν για φυτεμενο ενυδρειο αλλα δεν γνωριζω το γιατι..και θελω να μαθω επειδη τρεχω ενα ενυδρειο εδω και 1 χρονο σχεδον με μια μπλε και μια λευκη και φαινεται να πηγαινει καλα,τα φυτα μεγαλωνουν κανονικα και δεν εχω αλγη γιατι εχω βαλει πολλες γαριδουλες μεσα.Απλα επειδη δεν το γνωριζα αυτο για το φως θα ηθελα να μου πει καποιος αν χρειαστει να αλλαξω λαμπες,ευχαριστω!

Έγινε επεξεργασία - NeonBetta
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον το ενυδρείο δεν έχει πρόβλημα όπως είναι τώρα 1 χρόνο που δουλεύει έτσι μην το σκαλίζεις, γιατί μπορεί να ξεκινήσουν τα προβλήματα,

Η μπλε λάμπα βοηθάει την άλγη να αναπτυχθεί γιαυτό και δεν προτιμάται να δουλεύει πολλές ώρες σε ένα ενυδρείο γλυκού νερού. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 Καποια φυτα και με μπλε φως θα βγαλουν περα (δεν χρειαζονται πολυ κοκκινο). To θεμα ειναι πως το ενυδρειο θα φαινεται σαν θαλασσα με φυτα.

Το marine (ασπρη λαμπα) εχει και πρασινο  και μπλε και λιγο κοκκινο (κανει για φυτα), το blue (Actinic) - μονο μπλε φως , μονη της δεν κανει για φυτεμενο.

Καλυτερα full spectrum.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...