Jump to content

OTE Vs Internet.....


Recommended Posts

ΟΤΕ: Αναπροσαρμογή χρεώσεων για πρόσβαση στο Internet μέσω ΕΠΑΚ Σημαντική αύξηση της χρονοχρέωσης

Ο ΟΤΕ ανακοινώνει την αναπροσαρμογή των τελών χρέωσης για κλήσεις πρόσβασης στο internet με τη χρήση του Ενιαίου Πανελλαδικού Αριθμού Κλήσης (ΕΠΑΚ) ή του Περιοχικού Αριθμού Κλήσης (ΠΕΑΚ). Η αναπροσαρμογή αυτή είναι η πρώτη που γίνεται στις τιμές του ΕΠΑΚ - ΠΕΑΚ από το 1999 που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά. Οι τιμές ίσχυσαν αμετάβλητες από τότε στηρίζοντας τη διείσδυση του internet σε μία περίοδο που ο ΕΠΑΚ - ΠΕΑΚ αποτελούσε το βασικό τρόπο πρόσβασης στο internet. Απόδειξη του ότι οι τιμές ήταν εξαιρετικά χαμηλές αποτελείτο γεγονός ότι από την απελευθέρωση της αγοράς τηλεπικοινωνιών, το 2001, καμία εταιρεία πλην του ΟΤΕ δεν έχει προσφέρει πρόσβαση μέσω ΕΠΑΚ - ΠΕΑΚ. Ο μερικός αυτός εξορθολογισμός των τελών χρέωσης για τη χρήση του

ΕΠΑΚ- ΠΕΑΚ, που παραμένουν κατά 40% κάτω του κόστους, γίνεται αφού δημιουργήθηκαν αρκετοί εναλλακτικοί τρόποι σύνδεσης με το internet και συμβάλει στην περαιτέρω στήριξη του ευρυζωνικού internet. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναπροσαρμογή του ΕΠΑΚ - ΠΕΑΚ αφορά ένα μικρό ποσοστό των χρηστών internet στην Ελλάδα αφού, ακόμη και πριν τηναναπροσαρμογή των τιμών, το 85% περίπου των χρηστών θα είχε μεγαλύτερο όφελος αν χρησιμοποιούσε κάποιον από τους άλλους τρόπους πρόσβασης στο internet. Σήμερα, οι επιλογές για σύνδεση στο internet είναι πολλές και κάθε χρήστης μπορεί να διαλέξει την πιο συμφέρουσα για αυτόν λύση:

* Οι συστηματικοί χρήστες μπορούν να επιλέξουν να συνδεθούν με ADSL που προσφέρει υψηλή ποιότητα πρόσβασης με εξοικονόμηση χρόνου. Σε πολλές περιπτώσεις, η σύνδεση στο internet με ADSL είναι και η πιο συμφέρουσα οικονομικά πρόταση, ειδικά μετά τις νέες μειώσεις στις τιμές πρόσβασης ADSL που φθάνουν μέχρι και 49%. Ήδη, περίπου 130.000 χρήστες είναι συνδεδεμένοι μέσω ADSL.

* Οι περιστασιακοί χρήστες μπορούν να επιλέξουν να συνδεθούν χωρίς πάγιο μέσω «ελεύθερης πρόσβασης» (Pay As You Go) που υποστηρίζεται από την πλατφόρμα OTEsurf του ΟΤΕ. Οι νέες τιμές για τη χρήση ΕΠΑΚ - ΠΕΑΚ, που θα ισχύσουν από τις 6/12/2005, καθορίζονται ως εξής:

* 0,01 ευρώ ανά λεπτό για κλήσεις με διάρκεια μεγαλύτερη των 156 δευτερολέπτων. * Για κλήσεις διάρκειας μέχρι και 156 δευτερόλεπτα, 0,026 ευρώ ανά κλήση. Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για όλες τις μέρες και ώρες της εβδομάδας,όταν η τηλεφωνική σύνδεση του καλούντος τον ΕΠΑΚ - ΠΕΑΚ και ο κόμβος του παρόχου είναι στον ίδιο νομό. Στις εξαιρετικές περιπτώσεις, που αφορούν κάτω του 1% των κλήσεων προς internet, όπου η τηλεφωνική σύνδεση του καλούντος τον ΕΠΑΚ - ΠΕΑΚ και ο κόμβος του παρόχου είναι σε διαφορετικούς νομούς, οι τιμές καθορίζονται με βάση την ώρα και την απόσταση. Για κλήσεις από τις 08:00 έως τις 20:00, καθημερινά, οι τιμές καθορίζονται σε 0,026 ευρώ ανά λεπτό για απόσταση μέχρι 45 χλμ. από τον κόμβο του παρόχου και 0,062 ευρώ ανά λεπτό (με ρυθμό χρέωσης 0,026 ευρώ ανά 25,16 δευτερόλεπτα) για απόσταση πάνω από 45 χλμ.. Από τις 20:00 έως τις 08:00 καθημερινά, οι νέες τιμές καθορίζονται στο 0,01 ευρώ ανά λεπτό για κλήσεις με διάρκεια μεγαλύτερη των 156 δευτερολέπτων και 0,026 ευρώ ανά κλήση για κλήσεις διάρκειας μέχρι και 156 δευτερόλεπτα. Οι νέες τιμές τελούν υπό την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Δελτίο Τύπου ΟΤΕ

Θυμίζεται ότι οι χρεώσεις που ίσχυαν μέχρι σήμερα ήταν:

- 0,003 ευρώ ανά λεπτό τις νυχτερινές ώρες- 0,006 ευρώ ανά λεπτό την ημέρα Μερικοί απλοί υπολογισμοί:

- Για 2 ώρες πρόσβασης, προηγουμένως ο χρήστης σύνδεσης dial-up πλήρωνε 0,36 μέχρι 0,72 ευρώ, ενώ τώρα θα πληρώνει

1,20 ευρώ

- Για 20 ώρες πρόσβασης το μήνα, το συνολικό κόστος από 3,6-7,2 ευρώ αυξάνεται στα 12 ευρώ. Με λίγα λόγια, γίνεται αυξήση της τιμής του ΕΠΑΚ κατά 1,6 -3,3 φορές ή 160-330%

:blush:

Link to comment
Share on other sites

Ε αφού μειώσανε τις τιμές στο adsl από κάπου πρέπει να τα πάρουν.

Λογικό, γιατί οι μέτοχοι είναι πολλοί και θέλουν κέρδη :blush:

Link to comment
Share on other sites

Από την Ευρώπη των 15 είμαστε η πιο ακριβή χώρα όσον αφορά το internet. Από τη στιγμή που η ΕΕΤΤ εγκρίνει χωρίς να ρωτήσει κανέναν τέτοιου είδους αποφάσεις καλά να πάθουμε.

Που ξανακούστηκε να ακριβαίνεις το παλιό προϊόν για να "υποχρεώσεις" τον πελάτη να ψωνίσει το καινούργιο? Συνήθως γίνεται το αντίθετο, δίνεις πιο φθηνά το νέο προϊόν για να συμφέρει καλύτερα τον πελάτη να μεταβεί εκεί.

Αλλά τι περιμένουμε! Ελλαδάρα στο μεγαλείο σου :blush:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως εγκαταλείπω την ISDN 64 και μέσα στην εβδομάδα βάζω ADSL. To θέμα έχει ξεφτιλισθεί τελείως με τον ΟΤΕ. Μέχρι τώρα πλήρωνα 7 euro το δίμηνο στον ΟΤΕ πάγιο για ISDN, 18 euro το μήνα στην Forthnet για σύνδεση και 30 euro το δίμηνο σε κλήσεις internet στον ΟΤΕ. Τα 30 euro ήταν λόγο ότι έμπαινα πολύ βράδυ. Με πρόχειρους υπολογισμούς τα 30 euro γίνονται πλέον 55.

Σύνολο τώρα 3,5 το πάγιο το μήνα

18 η σύνδεση το μήνα

15 οι κλήσεις internet το μήνα

δηλαδή 36,5 euro το μήνα :rasp:

με τα νέα τιμολόγια 3,5 το πάγιο το μήνα

18 η σύνδεση το μήνα

27,5 οι κλήσεις internet το μήνα

δηλαδή 49 euro το μήνα :blush:

και ευτυχώς την σύνδεση την μοιραζόμουνα με άλλα 2 παιδία και μας δεν μας ένοιαζε. Τώρα όμως δεν μας συμφέρει ούτε για πλάκα. Με Forthnet μπορείς να έχεις σύνδεση ADSL 384 αορίστου χρόνου και χωρίς ογκοχρέωση με 38 euro ( στην τιμή περιλαμβάνεται φ.π.α. ) το μήνα. Δηλαδή με 11 euro λιγότερα έχεις απεριόριστη πρόσβαση στο internet με 6 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα.

ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ την στιγμή που σχεδόν σε όλες τις χώρες η ISDN είναι δωρεάν παροχή με την τηλεφωνική γραμμή. Ενώ εδώ πληρώνουμε και την αναγνώριση κλήσεων.

:hysterical::blush::blush:

Link to comment
Share on other sites

Η Ελλαδα παιδια ειναι για κλαματα παρτε το χαμπαρι!! :blush:

Ετσι οπως παμε σε λιγα χρονια θα πληρωνουμε φορο για τα ενυδρεια που εχουμε.

Ποπο!!Φανταζεσται τι εχει να γινει?Που θα γινει,ικανους τους εχω..

Έγινε επεξεργασία - AquaBoy
Link to comment
Share on other sites

Η Ελλαδα παιδια ειναι για κλαματα παρτε το χαμπαρι!! :hysterical:

Ετσι οπως παμε σε λιγα χρονια θα πληρωνουμε φορο για τα ενυδρεια που εχουμε.

Ποπο!!Φανταζεσται τι εχει να γινει?Που θα γινει,ικανους τους εχω..

5082[/snapback]

Παιδια ISDN 64 , ADSL. και αναγνωριση κλησεων πληρωνουμε και στην Αγγλια ... μην απογοητευεστε. Επισης στην Αγγλια εχουμε 5 τηλεοπτικα καναλια δωρεαν, τα υπολοιπα τα πληρωνουμε. Στην Ελλαδα ειναι πιο αραχτα τα πραγματα.

Α! στην Αγγλια πληρωνουμε και 120 λιρες το χρονο αδεια για να εχουμε τηλεοραση ... :blush:

Link to comment
Share on other sites

Παιδια ISDN 64 , ADSL. και αναγνωριση κλησεων πληρωνουμε και στην Αγγλια ... μην απογοητευεστε. Επισης στην Αγγλια εχουμε 5 τηλεοπτικα καναλια δωρεαν, τα υπολοιπα τα πληρωνουμε. Στην Ελλαδα ειναι πιο αραχτα τα πραγματα.

Α! στην Αγγλια πληρωνουμε και 120 λιρες το χρονο αδεια για να εχουμε τηλεοραση ...  :blush:

5084[/snapback]

Μαρίνα μου καλησπέρα,

πόσο αν επιτρέπεται πληρώνετε για ISDN πάγιο και πόσο για internet adsl ας πούμε 384?

Όσο για την τηλεόραση άσε καλύτερα! Εσείς πληρώνετε για να βλέπετε τηλεόραση. Εμείς πληρώνουμε την ΕΡΤ ακόμα και ας μην τη βλέπουμε. Όποιον λογαριασμό κι αν κοιτάξεις η ΕΡΤ είναι μέσα και δεν θες να ξέρεις πόσο βγαίνει τελικά το χρόνο σε ένα σπίτι! :hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Έρχονται φτώχειες παιδιά, καταλάβετέ το!

Και τι έχουν να δούν τα μάτια μας ακόμα...

Link to comment
Share on other sites

Τώρα όμως δεν μας συμφέρει ούτε για πλάκα. Με Forthnet μπορείς να έχεις σύνδεση ADSL 384 αορίστου χρόνου και χωρίς ογκοχρέωση με 38 euro ( στην τιμή περιλαμβάνεται φ.π.α. ) το μήνα. Δηλαδή με 11 euro λιγότερα έχεις απεριόριστη πρόσβαση στο internet με 6 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα.

και εγώ στην ιδια κατασταση με εσένα είμαι ISDN64, κτλ. στην τιμή (38 euro) έχεις υπολογίση και τα λεφτά που θέλει ο ΟΤΕ για ενεργοποίηση ADSL κ.τ.λ.?

:blush: κάπου είχα ακούση ότι σε κάποιες φυλακές(π.χ. Σομαλίας) παρέχουν στους κρατουμενους δώρεαν internet. Εμείς σε λίγο δεν θα μπορούμε να έχουμε ούτε σταθερό τηλέφωνο στο σπίτι μας!

Link to comment
Share on other sites

Τέλος ενεργοποίησης θα το πληρώσεις μια φορά μαζί το modem που θα πάρεις και μετά απλά πληρώνεις την συνδρομή του κάθε μήνα. Άσε που υπάρχουν προσφορές πλέον με δωρεάν εξοπλισμό ή δωρεάν ενεργοποίηση που είναι 40 euro. Και για όσους δεν κατεβάζουν αρχεία μπορούν να βάλουν adsl με ογκοχρεωση που δίνει 1 Gb δωρεάν με 15 euro το μήνα.

Δυστυχώς το καταφέρανε να τρέχουμε να βάλουμε όλοι ADSL. Αυτό τον γύρο τον κερδίσανε :blush:

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τον griffin23. Σκοπός τους (όχι μόνο του ΟΤΕ αλλά όλων των provider) είναι να μας αναγκάσουν να βάλουμε ADSL. Εγώ έχω εδώ και ένα 6μηνο περίπου. Πλήρωνα 120 το δίμηνο στον ΟΤΕ. Χθες μου ήρθε λογ/μός με 72 το δίμηνο από τον ΟΤΕ. Άρα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...