Jump to content

Recommended Posts

large.2037744680_Dascyllusmelanurus.jpg.67c8ab570fd11c415227263701958c7c.jpg

 

 

Dascyllus melanurus

 

Αν και τα νεαρά είναι “γλυκούλια”, όσο μεγαλώνουν γίνονται πολεμόχαρα. Ως εκ τούτου είναι καλύτερα να μην φιλοξενούνται με ήσυχα ψάρια, εκτός εάν το ενυδρείο είναι μεγάλο και τοποθετηθούν τελευταία.  Έχει αποδειχθεί πως ένα κοπαδάκι μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη των κοραλλιών με την έκκριση θρεπτικών ουσιών υπό τη μορφή αζωτούχων αποβλήτων και με την αύξηση της κυκλοφορίας ανάμεσα στα κλαδιά των κοραλλιών.

 

Εύκολο ψάρι που τρώει όλες τις τροφές που θα του προσφερθούν. Στη φύση τρέφεται ως επί το πλείστον με νηματοειδή φύκια, άλγες και κωπήποδα. Σε ορισμένες περιπτώσεις τρέφεται επίσης με υδρόζωα, αυγά ψαριών και μικρά καρκινοειδή.


Ζει σε κοραλλιογενείς υφάλους σε βάθη από 1 έως 10 μέτρα, ανάμεσα στα κλαδιά διάφορων κοραλλιών, χωρίς να απομακρύνεται από το κοράλλι του περισσότερο από ένα μέτρο. Όταν απειληθούν κρύβονται αμέσως ανάμεσα στα κλαδιά των κοραλλιών τους. Δημιουργούν συχνά σταθερές ομάδες από 3 έως 25 άτομα. Απαντώνται επίσης και ετεροφυλόφιλα ζευγάρια. Σε ορισμένα ενήλικα οι λευκές λωρίδες γίνονται πιο σκοτεινές.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...