Jump to content

Recommended Posts

large.42654371_Dascyllustrimaculatus.jpg.db81f104f05fd066050a438c979517b3.jpg

 

 

Dascyllus trimaculatus

 

Ενώ τα μικρά τα παν καλά σε κοπάδι, συχνά τσακώνονται όσο μεγαλώνουν. Μπορεί να φιλοξενηθεί με πιο ήσυχα ψάρια σε μεγάλα ενυδρεία, αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα σε συνωστισμένες συνθήκες.  Έχει αποδειχθεί πως ένα κοπάδι μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη των κοραλλιών με την έκκριση θρεπτικών ουσιών υπό τη μορφή αζωτούχων αποβλήτων και με την αύξηση της κυκλοφορίας ανάμεσα στα κλαδιά των κοραλλιών.

 

Εύκολο ψάρι που τρώει όλες τις τροφές που θα του προσφερθούν. Στη φύση τρέφεται ως επί το πλείστον με άλγες και ζωοπλαγκτόν, κυρίως με κωπήποδα.


Ζει σε κοραλλιογενείς υφάλους σε βάθη από 1 έως 55 μέτρα. Τα μικρά κατοικούν σε ανεμώνες, συγκατοικώντας συχνά με ανεμωνόψαρα. Και ως ενήλικα τριγυρνούν τις ανεμώνες, αλλά προτιμούν να κρύβονται στα κλαδιά των κοραλλιών. Τα μικρά κρύβονται επίσης στα πλοκάμια του κοραλλιού Helliofungia actiniformis και στα αγκάθια αχινών του γένους Diadema. Τα χρώμα τους όσο είναι μικρά είναι μαύρο με τις τρις χαρακτηριστικές άσπρες βούλες, ενώ τα ενήλικα είναι μαύρα ή γκρι, και οι βούλες μπορεί να απουσιάζουν. Όταν εμπλέκονται σε επιθετικές αλληλεπιδράσεις, ερωτοτροπούν ή αναπαράγονται το σώμα τους γίνεται λευκό ή ανοιχτό γκρι.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...