Jump to content

Recommended Posts

large.303847813_Amphiprionpercula.jpg.f15d6262a717d3ae8c2339b3d5b226b4.jpg

 

 

Amphiprion percula

 

Δεν είναι επιθετικό, παρά μόνο εάν είναι να υπερασπιστεί τον ζωτικό του χώρο, εφ όσον συμβιώνει με κάποια ανεμώνη. Τείνει όμως να είναι πιο επιθετικό με άτομα του ίδιου είδους απ’ το Α. occelaris, γι’ αυτό είναι καλύτερο να μένει μόνο ή σε ζευγάρι. Σε ενυδρεία χωρίς ανεμώνη έχει παρατηρηθεί πως μπορεί να συμβιώνει με μαλακά ή σκληρά κοράλλια με μεγάλους πολύποδες. Ενώ είναι εύκολα ψάρια, πολλές φορές δεν εγκλιματίζονται στο ενυδρείο και πεθαίνουν σε λίγες μέρες. Αυτό φαίνεται να έχει σχέση με τις συνθήκες μεταχείρισης πριν αυτά φτάσουν στα pet shop. Γι’ αυτό είναι καλό να τα παρατηρήσουμε για μια εβδομάδα από την ημέρα άφιξης και να τα αγοράσουμε μετά.

 

Εύκολο ψάρι που τρώει όλες τις τροφές που θα του προσφερθούν. Στη φύση τρέφεται με νηματοειδείς άλγες και μικρές γαρίδες και σε μικρότερο βαθμό με αυγά ψαριών πολυχαίτες και κωπήποδα.

 

Ζει σε κοραλλιογενείς υφάλους σε βάθη από 1 έως 12 μέτρα. Εξαρτάται από την ανεμώνη που κατοικεί, και από την οποία σπάνια απομακρύνεται περισσότερο από 30 εκατοστά. Όταν εκκολάπτονται τα αυγά, όλα τα ψάρια είναι αρσενικά και σε μια ομάδα το μεγαλύτερο σε μέγεθος θα “μεταλλαχτεί” στο μοναδικό θηλυκό. Σε περίπτωση που αυτό πεθάνει, το αμέσως μεγαλύτερο αρσενικό θα πάρει τη θέση του ως θηλυκό. Έχει παρατηρηθεί πως τα άτομα που συμβιώνουν με ανεμώνες του γένους Stichodactyla τείνουν να έχουν περισσότερο μαύρο συγκριτικά με αυτά που συμβιώνουν με  ανεμώνες του γένους Heteractis.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...