Jump to content

Recommended Posts

large.401155018_Apolemichthystrimaculatus.jpg.00216f336a95ce4260a888595040984b.jpg

 

 

Apolemichthys trimaculatus

 

Το είδος αυτό δεν είναι πολύ επιθετικό, αν και θα καβγαδίσει με μέλη του δικού του είδους και μπορεί να ενοχλήσει ψάρια παρόμοιου χρώματος και σχήματος. Συχνά εκφοβίζεται από άλλα αγγελόψαρα, συμπεριλαμβανομένων των πιο πολεμόχαρων Centropyge. Μην κρατάτε αυτό το ψάρι με επιθετικά ψάρια, γιατί αν είναι φοβισμένο, θα είναι ακόμα λιγότερο πιθανό να δεχτεί φαγητό.

 

Στο ενυδρείο τρώει με δυσκολία, γι’ αυτό καλό είναι να υπάρχει ζωντανός βράχος, ώστε οι μικροοργανισμοί και οι άλγες να αποτελέσουν ένα κατάλληλο συμπλήρωμα μέχρι να μπορέσετε να το πείσετε να φάει. Κατεψυγμένα ή ζωντανά μυσιδώδη (mysid shrimps) αποτελούν ένα καλό πρώτο φαγητό και καλό είναι να υπάρχει ποικιλία όταν το ψάρι αρχίσει να ανταποκρίνεται στις τροφές που θα του προσφερθούν. Στη φύση τα ενήλικα τρέφονται κυρίως με σφουγγάρια και χιτωνόζωα, ενώ τα μικρά με άλγες.

 

Ζει σε κοραλλιογενείς υφάλους σε βάθη από 3 έως 60 μέτρα και είναι το πιο κοινό είδος του γένους Apolemichthys. Εμφανίζονται μεμονωμένα, σε ζεύγη ή και σε μικρές ομάδες (η τελευταία κοινωνική ομάδα είναι πιο κοινή όπου το είδος είναι σε αφθονία).  Είναι πρωτόγυνο ερμαφρόδιτο, που σημαίνει ότι το θηλυκό μπορεί να εξελιχθεί σε αρσενικό κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...