Jump to content

Sos!!θολο νερό -νεκρά ψαρια


Recommended Posts

Καλημέρα σας!!! Χρειάζομαι την βοήθεια σας...εχασα μέσα σε μια μέρα 3 ψαρια κ φοβάμαι ότι οδεύω στο να χάσω κ τα υπολοιπα!

Το θέμα έχει ως εξής... έλειπα από το σπίτι λόγω κάποιων εργασιών για περίπου 20 μέρες.. Φυσικά πήγαινα τάιζα άλλα λόγω της κατάστασης δεν μπορούσα να κάνω πολλά παραπάνω οπως αλλαγή νερού κ να κλαδεψω τα φυτά!όμως τα ψαρια κ όλα έδειχναν μια χαρά!!

Προχτές το πρωι όμως είδαμε κ λόγω καύσωνα ότι η θερμοκρασία έχει ανέβει στους 30..μην έχοντας ανεμιστήρα σκεφτήκαμε να βάλουμε παγωμένο νερό.. Και εκεί αρχίζει το πανηγύρι...

ο φίλος μου έβαλε ρακι!!

Το κατάλαβε αμέσως και έκανε μια μεγάλη αλλαγή νερού Από τα 120 ίσως και τα 90 λίτρα!(χωρίς να μου πει κατι και χωρις να βαλει βελτιωτικα νερου κλπ).Τα ψαρια έδειχναν μια χαρά άλλα επειδή συνέχιζε να μυριζει ξανακαναμε αλλαγή μέσα σε 5 ώρες που γύρισα και κατάλαβα τι έγινε όταν πήγα να ταΐσω κ μύριζε ρακί... αυτή την φορά βάλαμε κ τα βελτιωτικά νερού κ βακτήρια!το νερό έγινε τελείως θολο. Πίστεψα ότι ήταν από τα βακτήρια.. όμως την επόμενη μέρα δεν ξεθολωσε καθολου..αντιθετως έγινε πιο θολο κ τα ψαρια στην επιφάνεια να αναπνεουν γρηγορα.. Μέχρι να γυρίσω από την δουλειά..(2 ωρες διαστημα) είχα χάσει το 1 σαε και μέσα στα μάτια μου τα 2 αγγελοψαρα άρχισαν να κολυμπούν σαν τρέλα κ σε 10 λεπτά πέθαναν.

Έβγαλα τα υπολοιπα ψαρια (1 αγγρλοψαρο, 2 τσερι)τα έβαλα σε μια γυάλα και έκανα μια τεράστια αλλαγή νερού.. σχεδόν όλο.. καθάρισα πάλι φίλτρα κ όλα... αλλαξα το σακουλακι μρ το ζεολιθο και υαλοβαμβακα..επλυνα πολυ καλα το σακουρακι με τα μακαρονια..βάζω βελτιωτικά κ βακτήρια ξανά θολο το νερό!οι μετρήσεις όμως μέσα στα ορια( έχω μόνο τις ταινιες) 

Σήμερα όμως πάλι το πρωί είδα ότι το νερό γίνεται όλο κ πιο θολο κ τα ψαρια στην επιφάνεια να προσπαθούν να αναπνευσουν!!

Sos.. τι να κάνω???

20190627_095611.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αλλαγή νερού ξανά και φούλ άνθρακα!

Link to comment
Share on other sites

Ξανά αλλαγή??Πόσο??Αυτή που έκανα χτες ζήτημα να άφησα 20 λίτρα..  

Άνθρακα??Αφού μου έλεγαν ότι Αφού είναι φυτεμένο δεν κάνει άνθρακας.

Link to comment
Share on other sites

Βάλε τώρα να σταθεροποιηθεί πάλι το ενυδρείο και μόλις επανέλθει τον αφαιρείς. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ο άνθρακας κάνει λίγο έως αρκετό κακό στα φυτά αλλά αυτό συμβαίνει αν μείνει στο ενυδρείο μακροπρόθεσμα.  Βραχυπρόθεσμα δεν θα καταλάβεις τίποτα από της αρνητικές επιπτώσεις ή ελάχιστα αν έχεις πολύ ευαίσθητα φυτά,και βραχυπρόθεσμα  εννοώ για 3-5 μέρες κάτι που στην προκειμένη φάση είναι απαραίτητος ο άνθρακας. Δεν ξέρουμε το αλκοόλ την ζημιά έκανε στα ψάρια και τη ζημιά στην βιολογία του ενυδρείου σου μπορεί ακόμη και να εκμηδενίστηκε η βιολογία, για αυτό μέχρι να ξεθολώσει το ενυδρείο θα κάμνεις αλλαγές νερού και αν μπορείς βάλε και στο φίλτρο νέα βακτήρια. Ακόμη όμως και αν όλα δείχνουν φυσιολογικά μπορεί στις επόμενες μέρες ή και μήνα να χάσεις κάποια ψάρια γιατί δεν  ξέρουμε τη ζημιά έχει προκαλέσει το αλκοόλ. Τέλος αν από κάποιο γνωστό μπορείς να βρεις κερατόφυλο πάρε μια μεγάλη ποσότητα και βάλε όσο μπωρείς, απορροφά τα ΝΗ, ΝΟ2, ΝΟ3 και βοηθά στο να μην δηλητηριαστούν τα ψάρια εφόσον η βιολογία σου έχει πάθει ζημιά.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...