Jump to content

Recommended Posts

large.1062195323_Centropygepotteri.jpg.8c176ec9081bae46c12207b59b0e3700.jpg

 

Centropyge potteri

 

Είναι ένα εύκολο ψάρι, κατάλληλο ακόμη και για νέους χομπίστες, και εγκαθίσταται γρήγορα στο ενυδρείο αν του παρέχουμε πολλές κρυψώνες και ήσυχους συγκάτοικους. Μπορεί όμως να γίνει επιθετικό απέναντι σε μικρότερα ψάρια που εισάγονται αφού έχει το ίδιο πλήρως εγκατασταθεί, ιδίως σε μικρότερα ενυδρεία. Παρόλο που συνήθως δεν ενοχλεί τα περισσότερα σκληρά κοράλλια, αποτελεί πιθανή απειλή για τα είδη που έχουν μεγάλους πολύποδες και περιστασιακά θα ενοχλεί ορισμένα μαλακά κοράλλια και τριδάκνες.

 

Θα δεχτεί όλες τις τροφές που θα του προσφερθούν. Στη βασική του διατροφή θα πρέπει να υπάρχουν τροφές που να περιέχουν Spirulina, και καλό θα ήταν να του προσφέρουμε λαχανικά (π.χ. βρασμένο σπανάκι ή μπρόκολο) και αποξηραμένα φύλλα μακροφυκών (nori). Αν κάποιο τρώει με δυσκολία στην αρχή, καλό είναι να υπάρχει άλγη ώστε να αποτελέσει ένα κατάλληλο συμπλήρωμα μέχρι να αρχίσει να τρώει κανονικά. Στη φύση τρέφεται κυρίως με άλγες και οργανικά σωματίδια σε αποσύνθεση, αλλά και με διάτομα και σπόγγους.

 

Ζει σε κοραλλιογενείς υφάλους σε βάθη από 1 μέχρι 130 μέτρα και στην Χαβάη είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα είδη. Απαντάται μόνο, σε ζευγάρια, ή δημιουργεί χαρέμια που αποτελούνται από ένα αρσενικό και δύο με οκτώ θηλυκά. Σε βαθύτερα νερά (πάνω από 60 μέτρα) απαντάται και μια μπλε χρωματική ποικιλία. Υβριδίζει με το Centropyge loricula.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...