Jump to content

Νεο Fluval Fx6 - Χαμηλή ροή και θόρυβος


Nikos Wayne Korres

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

 

Θα ήθελα την βοηθειά σας όσοι έχετε αυτό το φίλτρο.

 

Σήμερα σύνδεσα στο 350αρι δισκάδικο μου Rio ενα καινούργιο fluval Fx6,το οποίο αντικατέστησε 2χ 2217 eheim,η αγορά έγινε πρακτικά για να γλυτώσω καθαρά διπλές συντηρήσεις και φυσικά ισχυρότερη φίλτρανση για τους δίσκους μου.Αφού έγινε το γέμισμα στους 2 του κάδους με substract pro απο τα 2217 και στον 3ο κάτω με τύρφη,το σύνδεσα.Στον πάνω κάδο αφαίρεσα για όσους ξέρουν ενα bio foam και αντικατέστησα με substract pro και στον κάτω κάδο που έβαλα την τύρφη έβαλα και ένα στρώμα βαμβάκι.Γενικά τα υλικά που περίσσεψανε απο τα 2217 ειναι αρκετά,δε ξέρω γτ σε ένα τόσο τεράστιο φίλτρο δώσαν τόςο λίγο χώρο για υλικά ενώ με τα σφουγγάρια γίνεται πάρτυ!

Για 2 εκατοστά δεν χώραγε δυστυχώς κάτω στο έπιπλο οπότε αναγκάστηκα να βγάλω το nuclear powerplant στα πλάγια του ενυδρείου [emoji2959]

Η σωλήνα της εισόδου είναι χωρίς κουρμπαρίσματα και είναι 1,70 σε μήκος και της εξόδου καπου 70cm.Γνωρίζοντας πώς το ενυδρείο κάνει διαδικασία self priming κτλ,υπέθεσα πως μετά το 2 λεπτο,τα φυτά μου θα ξεριζωθούν λόγω της πανίσχυρης ροής.

Η ροή εν τέλη είναι αστεία,δέν έχει καμμία σχέση με αυτή που βλέπω στο tube,βγάζει σαν 2213 η 2215 και έχω και μια «καλή» βαβούρα στο σαλόνι απο την αντλία ενώ διάβαζα πώς είναι αθόρυβα...

Το έβγαλα απο τη πρίζα 2-3 φορές μπάς και έχει αέρα αλλα δεν είδα καμμία βελτίωση και σαφώς είμαι αρχικά ξενερωμένος.Εφυγα για δουλειά μετά και δεν μπόρεσα να κάνω κάτι άλλο.

Διαβάζω στο νετ για προβληματικές αντλίες κτλ.

Μήπως το έχει περιορίσει (αλλά σε τόσο μεγάλο βαθμό;;) ότι έβαλα στο κάτω διαμέρισμα βαμβάκι πάνω απο τη τύρφη και ότι γέμισα οσο το δυνατόν μπορούσα substract pro?Να σημειώσω πως οι κάδοι έχουν το 1cm κενό για να κουμπώνουν καλά μεταξύ τους και η ρυθμιζόμενη εισαγωγή είναι όλη βυθισμένη.

 

ΥΓ τα 2 eheim 2217 είναι πρός πώληση,θα μπεί αύριο πώληση με φώτος τιμές κτλ.

 

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω γράψει επανειλλημένως πως Fluval δε θα αγόραζα ξανά ούτε με σφαίρες. Πολύς λόγος για το τίποτα. Τώρα βέβαια δε σημαίνει πως το φίλτρο σου είναι για πέταμα ή δεν αξίζει αλλά η προσωπική εμπειρία με οδηγεί εκεί. Όπως και να'χει το θέμα του θορύβου ήταν και για εμένα ένας από τους βασικούς λόγους και σίγουρα βαμβάκι δε θα χρησιμοποιούσα όποια μάρκα και να επέλεγα. Γενικά βγάλε το βαμβάκι και πιστεύω θα στρώσει αρκετά.

Έγινε επεξεργασία - ataktoulis
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εχουν τα θεματα τους τα φχ.

Ειδικά τα 6..

Πάλι καλά που δεν σου στάζει από την αντλία.. 

Τεσπα..

Βάλε ένα κομμάτι αφρολεξ κάτω από κάθε ποδαράκι αρχικα.

Αν ο θόρυβος δεν είναι από εκει δες αν ο σωλήνας της εξαγωγής ακουμπάει στο ενυδρειο (εκτος απο το σημείο που εννοειται ότι ακουμπάει με το πιαστηρι).

Επίσης εύχομαι να μην ακουμπάει στα πλάγια του ντουλαπιου και να υπάρχει λίγο αέρας γιατι και αυτό δημιουργεί θόρυβο.

Καλή τύχη.

 

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα σου ελεγα μη βιαστεις να δωσεις τα 2217 (αγαπημενα φιλτρα).....εγω ενα θα το κραταγα παντως, μεχρι να σιγουρευτώ για την αξιοπιστία του φ6.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα, κάτοχος fluval 306 και σκέφτομαι να πάω σε fx4.
Το προτείνετε ή και άλλο στα 200€;

Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...