Jump to content

Recommended Posts

large.823609621_Valencienneawardii.jpg.291a32a7231cc8132bdec9434e8f5629.jpg

 

Valenciennea wardii

 

Το Tiger Watchman Goby έχει λευκό σώμα με αρκετές ανοιχτές καφέ κάθετες ρίγες και ένα μαύρο στίγμα που περιβάλλεται από λευκό χρώμα στο ραχιαίο πτερύγιο και μια κυρτή μπλε γραμμή κάτω από τα μάτια. Πρέπει να αποφεύγεται να βρίσκεται σε ενυδρείο με πολύ επιθετικά ψάρια. Είναι καλό να διατηρούνται σε καλά στρωμένα Fish only ή Reef ενυδρεία, στα οποία να υπάρχει λεπτόκοκκη άμμος ως υπόστρωμα με αρκετές κρυψώνες στο βράχο. Το Tiger Watchman Goby φωλιάζει ως επί το πλείστων σε βράχους και θα αναζητήσει να φτιάξει τη φωλιά του ακόμα και κάτω από το βράχο. Πρόκειται για ένα ψάρι το οποίο τρέφεται στο βυθό, μαζεύοντας μεγάλες ποσότητες άμμου και εκδιώγνοντάς τα μέσα από τα βράγχια του, τα οποία συγκρατούν οτιδήποτε είναι βρώσιμο. Σπάνια θα γίνει επιθετικό απέναντι σε άλλα ψάρια, αλλά ορισμένες φορές θα γίνει επιθετικό ειδικά με το δικό του είδος για την περιοχή, εκτός αν πρόκειται ζευγάρι.

 

Η διατροφή του Tiger Watchman Goby θα πρέπει να αποτελείται από μια ποικιλία από φρέσκα ή κατεψυγμένα θαλασσινά, brine shrimp, mysis shrimp αλλά θα φάει και ξηρά τροφή. Θα ήταν καλό να τρέφεται τέσσερις φορές την ημέρα.

 

Γενικά το Tiger Watchman Goby είναι μια αρκετά όμορφη και παράλληλα σπάνια προσθήκη στο ενυδρείο, ειδικά σαν ζευγάρι και πρόκειται για ψάρι που θα προσαρμοστεί σχετικά εύκολα σε ένα ειρηνικό ενυδρείο. Επιπλέον θα οργώσει καλά την άμμο με αποτέλεσμα να είναι πάντα καθαρή.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...