Jump to content

Recommended Posts

large.1803074940_Gobiodonokinawae.jpg.2424508ea463bd6682b3a14f74df1a18.jpg

 

Gobiodon okinawae     

 

Το Yellow Clown Goby έχει ένα κιτρινωπό στρογγυλό σώμα. Καλύτερα να διατηρείται σε μικρά ενυδρεία με διακλαδωτά σκληρά κοράλλια, όπου μπορεί να κουρνιάζει και να παρακολουθεί για φαγητό και όταν έρθει αρκετά κοντά για να βγει προς τα έξω και να το αρπάξει. Το Yellow Clown Goby προσαρμόζεται εύκολα στα ενυδρεία. Σπάνια θα γίνει επιθετικό απέναντι σε άλλα ψάρια, αλλά ορισμένες φορές θα γίνει επιθετικό ειδικά με το δικό του είδος για την περιοχή, ειδικά σε μικρά ενυδρεία. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή με τα κοράλλια SPS, καθώς μπορεί να τσιμπήσει στα μικρούς πολύποδες από αυτά.

 

Η διατροφή του Yellow prawn-goby θα πρέπει να αποτελείται από μια ποικιλία από φρέσκα ή κατεψυγμένα θαλασσινά, brine shrimp, mysis shrimp αλλά θα φάει και ξηρά τροφή. Θα ήταν καλό να τρέφεται δύο φορές την ημέρα.

 

Γενικά το Yellow Clown Goby είναι αρκετά ανθεκτικό ψάρι που θα αντέξει εύκολα ακόμα και σε ένα μικρό ενυδρείο, καθώς και σε διάφορες ασθένειες. είναι μια χαρούμενη και πανέμορφη προσθήκη στο θαλασσινό ενυδρείο.  Είναι αρκετά σύνηθες ότι το Yellow Clown Goby αναπαράγεται σε ένα ενυδρείο. Όμως πρέπει να δίδεται τεράστια προσοχή εάν το ενυδρείο περιέχει κάποιο είδος Ακροπόρας ή παρόμοια κοράλλια SPS. Το θηλυκό Goby θα βάλει τα αυγά της στην κάτω πλευρά των κλαδιών αυτών των κοραλλιών, η οποία θα προκαλέσει υποχώρηση των ιστών σε αυτή την περιοχή των κοραλλιών και κατά πάσα πιθανότητα θα νεκρώσει. Ωστόσο, υπό καλές συνθήκες, το κοράλλι θα αναγεννήσει τον χαμένο ιστό.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...