Jump to content

Recommended Posts

large.323582744_Cryptocentruscinctus.jpg.f218dbe3f327c53647070fd7478577bc.jpg

 

Cryptocentrus cinctus 

Το Yellow prawn-goby έχει ένα κιτρινωπό σώμα με λευκές, μερικές φορές μπλε κηλίδες πάνω στο κεφάλι και ως επί το πλείστον στο πάνω μέρος του σώματος του και στο ραχιαίο πτερύγιο. Είναι καλό να διατηρείται σε καλά στρωμένα Fish Only ή Reef ενυδρεία, με μεγάλες ανοιχτές αμμώδεις περιοχές, για να μπορέσει να φτιάξει ένα λαγούμι για φωλιά. Είναι ιδανικό για ενυδρεία τα οποία διαθέτουν επαρκείς κρυψώνες και ταυτόχρονα με μεγάλο χώρο για να κολυμπάει. Το Yellow prawn-goby προσαρμόζεται εύκολα στα ενυδρεία, αν και αποτελεί σημαντική απειλή για μικρές γαρίδες και καβούρια που κατοικούν στο ενυδρείο. Είναι αρκετά επιθετικό προς άλλα gobies και μικρά ψάρια και ειδικά με το ίδιο του το είδος, εκτός και αν είναι ζευγάρι.

 

Η διατροφή του Yellow prawn-goby θα πρέπει να αποτελείται από μια ποικιλία από φρέσκα ή κατεψυγμένα θαλασσινά, brine shrimp, mysis shrimp αλλά θα φάει και ξηρά τροφή. Θα ήταν καλό να τρέφεται δύο φορές την ημέρα.

 

Γενικά το Yellow prawn-goby είναι αρκετά ανθεκτικό ψάρι που θα αντέξει εύκολα ακόμα και σε ένα μικρό ενυδρείο, καθώς και σε διάφορες ασθένειες. Ένα παράξενο που έχει παρατηρηθεί είναι ότι στο Yellow prawn-goby κάθε ένα από τα μάτια του κινείται ανεξάρτητα, επιτρέποντάς του να παρακολουθεί διάφορες κατευθύνσεις την ίδια στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...