Jump to content

Επιλογή ψαριών


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους.Ειμαι αναποφάσιστος για το τι ψαράκια να πάρω τώρα που έστρωσε το ενυδρείο.

Λοιπον, οι διαστάσεις του είναι 60-24-30. Παραμετροι νερού είναι όλα οκ αλλά έχω 7.5 με 8 ph και 21 gh.

Cherry barbs ή rosy barbs μπορώ να βάλω?

 

Link to comment
Share on other sites

Τα Rosy μεγαλώνουν πολύ για τα λίτρα σου. Καλύτερα τα πιο βολικά και ανθεκτικά τα Cherry, μια ομάδα 5-6 ατόμων με 1-2 αρσενικά. 

Link to comment
Share on other sites

Να πω την αλήθεια Και εγώ τα cherry σκέφτομαι. Με τις γαρίδες πως τα πάνε?Επίσης από φυτά έχω μια anubia nana και ελεγα να βάλω και άλλες συν κάνα κερατοφυλλο.Να βάλω κάτι άλλο?

Link to comment
Share on other sites

Ανάλογα τον φωτισμό, των λιπασμάτων που ρίχνεις κλπ αλλάζουν οι επιλογές. 

Αυτά που αναφέρεις (ειδικά ο συνδυασμός τους) είναι από τις πιο εύκολες και βιώσιμες επιλογές. Με ενήλικες γαρίδες δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα θέμα, να τις εισάγεις όμως βράδυ με κλειστά τα φώτα. Και μικρές θα σου επιβιώνουν αλλά όλο και κάτι θα τσιμπάνε, πράγμα που δεν θεωρω κακό. 

Ανέβασε καμία φωτό του ενυδρείου. 

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς, επειδή διάβασα ότι είναι εύκολα φυτά γι'αυτό κατέληξα εκεί.Φωτισμο έχω την λάμπα του καπακιού που δεν ξέρω τι ειναι αλλά η anubia δεν θέλει και πολύ φώς έτσι δεν είναι? και από λίπασμα τίποτα.Θα χρειαστεί λίπασμα με αυτά τα φυτά?

Link to comment
Share on other sites

Αν στείλεις κάποιες φωτογραφίες το φωτιστικό και το ενυδρείο ίσως καταλάβουμε τι είναι. Καλό είναι να διορθώσεις πριν βάλεις ψαράκια τυχόν αστοχίες κλπ..

Το κάθε σύστημα είναι διαφορετικό, με αυτά τα 2 φυτά πολύ πιθανό να μην χρειαστείς τίποτα. 

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι το ενυδρείο. Τελείως άδειο, ούτε το φυτό δεν έχω πρόλαβει να δέσω σε κάνα πέτρα.Το φωτιστικο είναι 15 watt,δεν γράφει κάτι άλλο.

IMG_20190817_223248.jpg

IMG_20190817_223059.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το ενυδρείο νομίζω είναι της Aquael. Ξεκίνα ετσι και βλέπουμε αν θα χρειαστείς κάτι στο μέλλον.

Προτίμησε να πάρεις κάποιο όμορφο ξυλο από ενυδρειακο κατάστημα ( ή από παρθένο σημείο στην φύση, συγκεκριμένα είδη όπως πλατάνι, βελανιδιά που θέλουν βέβαια κάποια επεξεργασία, ή τα ξερά κλαδιά από κάποια όχθη ποταμού) και να δέσεις εκεί τα φυτά σου. Είναι σαφώς ομορφότερα και γεμίζουν τον χώρο, απελευθερώνουν ωφέλιμα στοιχεία στην στήλη του νερού και βρίσκονται στο φυσικό περιβάλλον των ψαριών σου. Μην προτιμήσεις πέτρες, πολύ πιθανό να πάρεις ασβεστολιθικές, που θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο το θέμα που έχεις με τις σκληρότητες. Ίσως το χαλίκι σου να είναι ασβεστολιθικό (όχι δηλαδή χαλαζιακο ή βασάλτης που επιλέγουμε) και να σου ανεβάζει τις σκληροτητες. Σε ένα κυπελλάκι νερό γεμάτο Aqua forte ή οξυζενέ, ρίχνεις μια μικρή ποσότητα του χαλικιού και αν αφρίσει είναι ασβεστολιθικό. 

 

Μου αρέσει η ίδιες να πάρεις και άλλες ανουμπιες σε συνδυασμό με κερατοφυλλο (και οπτικά, και σαν βαθμίδα δυσκολίας). Δες επίσης φυτά όπως Vallisneria (φυτεύσεις στο background) ή Microsorum (δένεται σε ξυλο). 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Επειδή πριν κάνω οτιδήποτε έπεσε πολύ διάβασμα δεν την πάτησα με τις πέτρες που μάζεψα και με το υπόστρωμα,τα δοκίμασα πριν τα βάλω με ακουαφορτ και δεν αφριζουν.Το ξύλο βρίσκεται εύκολα και πλατάνι και βελανιδιά.Θα ψάξω να βρω κάτι ωραίο και προχωρώ έτσι και βλέπουμε.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι που ξεκίνησες διαβασμένος φίλε, οι περισσότεροι κάνουν ψαρόσουπα στην αρχή...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...