Jump to content

Πρόβλημα με ph


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους...έχω ένα ενυδρείο 125 λίτρα φυτεμένο...συμφωνα με τις μετρήσεις όλα είναι οκ. Αν φυσικά εξαιρέσεις τα φωσφορικά που είναι αρκετά ανεβασμένα...χρησιμοποίησα το neutral regulator για να ρίξω το PH το οποίο όντως το έριξε από το 8 στο 7 αλλά το συγκεκριμένο σκεύασμα ανεβάζει τα φωσφορικά...εδω και 2 μήνες έψαχνα να βρω τι φταίει μέχρι που το έψαξα και βρήκα ότι φταίει το συγκεκριμένο προϊόν...υπάρχει κάποιος τρόπος να ρίξεις το PH εκτός από ΑΟ. Διάβασα ότι για φυτεμένο ενυδρείο πρέπει να χρησιμοποιείς προϊόν βασισμένο σε άνθρακα για να κατεβάσεις ph και όχι σε φωσφορικά όπως έκανα εγώ ...ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Link to comment
Share on other sites

Φωσφορικά ανεβασμένα μπορεί να οδηγήσουν σε άλγες. Από ρουτίνες αλλαγών νερού και γενικότερου καθαρισμού τι πρόγραμμα έχεις? Η σαπισμένη τροφή και γενικά ότι μένει και σαπίζει στον βυθό συνεισφέρει σε άνοδο των φωσφορικών. Αν έχεις υγρά τεστ καλού κακού πάρε και μία μέτρηση στο νερό της βρύσης. 

Υπάρχει τρόπος να ρίξεις το ph χωρίς α/ο, τύρφη ή ζουμιά και μάλιστα θα έχεις διπλό όφελος. Σύστημα co2 από μπουκάλα. Και τα φυτά σου θα έχουν co2 και το ph σου θα πέσει κατακόρυφα. Εμένα από 7,8 περίπου μου το έριξε στο 6, κάτι. Βασικά για ποιό λόγο θέλεις να ρίξεις το ph? Αυτό για τον άνθρακα πρώτη φορά το ακούω.

Link to comment
Share on other sites

Το PH της βρύσης είναι στο 8...γι αυτό προσπαθώ να το ρίξω...αλλαγες κάνω μια φορά την εβδομάδα... Έκανα σήμερα ξανά και το PO4 είναι πάλι εκεί που ήτανε...δν ξέρω τι φταίει την τροφή γενικά την τσακίζουν τα ψάρια...δν ξέρω αν φταίνε τα λιπάσματα η κάτι άλλο...το νερό της βρύσης περιέχει μικρή ποσότητα φωσφορικών πάντως σχεδόν μηδαμινή 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ σου σημείωσα έξτρα λόγους που ανεβαίνουν τα φωσφορικά. Εσύ γράφεις ότι το buffer που ρίχνεις για το ph ανεβάζει φωσφορικά άρα σταματάς το ζουμί και παρατηρείς. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...