Jump to content

Recommended Posts

large.1381800304_Heniochusintermedius.jpg.818c158ecc9132e64ca021612a3c98db.jpg

 

Heniochus intermedius

 

Είναι ένα ανθεκτικό είδος που εγκλιματίζεται εύκολα στο ενυδρείο. Ζει άνετα μόνο ή και σε ζευγάρια, αλλά και με άλλα πεταλουδόψαρα, συμπεριλαμβανομένου του είδους του, αρκεί να τα τοποθετήσουμε στο ενυδρείο ταυτόχρονα. Αυτό το είδος δεν είναι κατάλληλο για το ενυδρείο υφάλου.

 

Στη φύση τρέφεται κυρίως με ζωοπλαγκτόν, αλλά και με αυγά ψαριών, καρκινοειδή και διάφορα ασπόνδυλα, συμπεριλαμβανομένων των σκληρών κοραλλιών. Μαθαίνει να δέχεται και “τροφές ενυδρείου” αλλά μπορεί να απαιτηθεί ιδιαίτερη προσοχή και χρήση ζωντανών τροφών για να διασφαλιστεί ότι τρέφεται καλά, ιδίως όταν πρωτοεισάγεται στο ενυδρείο. Δεν πρέπει να το εμπιστευόμαστε σε ένα ενυδρείο ύφαλου, αφού τρέφεται και με πολύποδες σκληρών κοραλλιών. Γενικά όμως δεν θα πειράξει μαλακά κοράλλια.

 

Ζει σε υφάλους σε βάθη από 3 έως 50 μέτρα. Τα μικρά είναι συνήθως μοναχικά, ενώ τα ενήλικα σχηματίζουν ζευγάρια κοντά στον πυθμένα, ή ομάδες όταν τρέφονται με ζωοπλαγκτόν πάνω από τον ύφαλο. Τα μικρά ανακατεύονται ενίοτε με μεγάλα κοπάδια του είδους Heniochus diphreutes.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...