Jump to content

Recommended Posts

large.708968581_Lutjanussebae.jpg.6f145a0c7a81e83d0f1b076417660ad7.jpg

 

Lutjanus sebae

 

Αυτός ο λουτιάνος εγκλιματίζεται εύκολα στο ενυδρείο και χρειάζεται αρκετές κρυψώνες αλλά και μεγάλους ανοιχτούς χώρους για κολύμπι. Τα μικρά μπορεί στην αρχή να είναι ντροπαλά, όταν όμως εγκλιματιστούν μπορούν να γίνουν εριστικά, κυνηγώντας τους συγκατοίκους τους και πληγώνοντας τα πτερύγιά τους. Μεγαλώνει γρήγορα, γι’ αυτό πρέπει να προσέξουμε την ψαροσύνθεση του ενυδρείου στο οποίο θα το εισάγουμε, αφού θα καταπιεί ολόκληρο ότι χωρά στο στόμα του, είτε αυτό είναι ψάρι είτε καρκινοειδές.  

 

Στη φύση τρέφεται με καβούρια, γαρίδες, κεφαλόποδα και ψάρια. Στο ενυδρείο θα δεχτεί ψιλοκομμένα φρέσκα ή καταψυγμένα μαλάκια, καλαμάρια, γαρίδες και ψάρια, αλλά και προπαρασκευασμένες κατεψυγμένες ψαροτροφές.  

 

Ζει σε βάθη από 3 μέχρι 180 μέτρα. Τα μικρά συχνά βρίσκουν καταφύγιο ανάμεσα στα αγκάθια αχινών του είδους Astropyga radiata και δεν απομακρύνονται από αυτούς παρά μόνο για να τραφούν. Τα ενήλικα ζουν σε μεγάλα βάθη και έχει παρατηρηθεί πως τους χειμερινούς μήνες μετακομίζουν στα ρηχά. Τα αρσενικά είναι μεγαλύτερα από τα θηλυκά και απαντώνται συνήθως μόνα ή και σε μικρά κοπάδια που αποτελούνται πάντα από ψάρια ίδιου μεγέθους. Παρόλο που προσβάλλεται συχνά από την τοξίνη Ciguatera και προκαλεί τροφικές δηλητηριάσεις, αποτελεί σημαντική πηγή τροφής σε πολλές περιοχές του Ινδο-Ειρηνικού.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...