Jump to content

Ερωτήσεις για mce600 και ΑΟ και γενικά FO


pitsiovic

Recommended Posts

Καλημέρα σας

 

Είμαι σε σκέψεις για ένα fish only και θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις.

Αρχικά για το skimmer της Deltec mce600. Πρέπει να αλλάξω την αντλία της aqquabee που έχει πάνω. Και ψάχνω μήπως βρω την aquabee ή την λευκή μεταχειρισμένη (καινούρια είναι πανάκριβη). Αν δεν βρω κάτι έψαξα σε ξένα forum και προτείνουν την red devil η οποία έχει προσιτή τιμή. Γνωρίζει κανείς? την έχει δοκιμάσει? Επίσης η red devil έχει 3 μοντέλα από τα οποία το sp2 βγάζει 400l/h αέρα και το sp3 με 700l/h αέρα. Μπορώ να βάλω την sp3 ή δεν θα δουλεύει σωστά το skimmer?

Τώρα για την ΑΟ.... Για οικονομία νερού και ευκολία θα μπορούσα να παίρνω το νερό μόνο από τα πρόφιλτρα και όχι από την μεμβράνη της ΑΟ? 

Τέλος στα 500λίτρα με νορμαλ stock και το συγκεκριμένο skimmer πόσο βράχος χρειάζεται για βιολογία? και αν χρησιμοποιείτε siporax  (έχω δει σε κάποια ενυδρεία στο εξωτερικό να χρησιμοποιούν και βιολογικό υλικό μαζί με τον βράχο).Και με βάση αυτά τα δεδομένα με τι αλλαγές νερού θα ξεκινούσατε μέχρι να βρείτε την ισορροπία?  

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, 

Το mc600 είναι ένα καταπληκτικό σκιμμερ δοκιμασμένο ίσως Όσο κανένα άλλο.

Την αντλία που λες την είδα σε ένα άλλο θέμα (Ίσως δικό σου ???) . Πρέπει να δεις τις διαστάσεις της Αλλιώς δεν θα χωράει. Αφού έχεις το σκιμμερ δες τις εισαγωγές εξαγωγές και πράξε. Η aquabee είναι φοβερή αντλία άλλα πανάκριβη ίσως γιατί πάει με το σκιμμερ. Αν σου κάνει η red devil προχώρησε.  Είναι δυνατό μηχάνημα. 

Link to comment
Share on other sites

Θα έβαζα πλήρες σετ Α/Ο . Το νερό που θα χάνεις μπορείς να το έχεις για πότισμα. 

 

Για 500 λίτρα θα έβαζα 30 με 40 κιλα βράχο το πολύ κυρίως για κρυψώνες στα ψάρια. 

 

Μην περιμένεις πολλά από το σιποραξ. 

 

Αλλαγές νερού θα κάνεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Τόσο ώστε να κρατάς τα νιτρικά περίπου στο 20. Μην αφήσεις να σου ξεφύγουν... δεν θα μαζεύονται!!!

Link to comment
Share on other sites

Ναι Α/Ο τελικά θα χρησιμοποιήσω δεν αξίζει το ρίσκο για τις αλλαγές που υπολογιζω. Για το skimmer είμαι σε σύγχυση καθώς κάποιοι αναφέρουν πως μπορεί να μην λειτουργει σωστα. Με την μεγαλύτερη αντλία. Να υπερχείλιζει. Και πως δεν κάνει για τα λίτρα μου. Με ένα Bubble Magus Curve 5  θα είμαι καλύτερα?

Link to comment
Share on other sites

πριν 6 ώρες, το μέλος noli έγραψε:

fish only στα 400 λιτρα δουλευει αριστα 

Το MCE ή το Bubble magus? 

 

Link to comment
Share on other sites

οπότε πιστεύετε θα είναι καλύτερα να αλλάξω αντλία στο mce (red devil sp3 περίπου 60ε) και όχι να πάω σε μεταχειρισμένο babble magus (80ε).

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, δίνει ένα παλικάρι το Coral Box D700 120e. Είναι διπλάσια τιμή σε σχέση με την αντλία για το mce600 αλλά μήπως αξίζει ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...