Jump to content

ΝΕΑ γύρω απο το χόμπι


Recommended Posts

Σε αυτό το θέμα θα ενημερώνουμε τους χομπίστες για διάφορα θέματα που μαθαίνουμε

(κάτι σαν εφημερίδα)

και αφορούν μόνο το χόμπι μας

τα οποία θα θέλαμε να τα μοιράσουμε.

 

ΥΓ

Παρακαλώ ας μην κάνουμε άσχετα σχόλια και αναφέρουμε άσχετα θέματα.

όσα θέματα και σχόλια είναι άσχετα θα διαγράφονται.

Link to comment
Share on other sites

κάνω την αρχή..

 

lily pipe

τελευταία γίνονται όλο και περισσότερο της μόδας αλλά τα ''γνήσια'' απο την ADA είναι λίγο τσουχτερά και κοστίζουν 50+ ευρώ.

Και εδώ ήρθα η Κινέζοι με τρελές τιμές, φυσικά δεν γνωρίζουμε αν είναι ή ίδια ηπιότητα αλλά σίγουρα είναι πιο όμορφα απο τα πλαστικά, σας παραθέτω δυο παραδείγματα.

 

https://de.aliexpress.com/item/4000110402381.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.5e5252fbHikSuB&algo_pvid=e1e37e4e-d473-4f0c-bb72-f68c2339336a&algo_expid=e1e37e4e-d473-4f0c-bb72-f68c2339336a-0&btsid=a78ad137-bb4c-447a-9b82-bb19efbacb10&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1,searchweb201603_52

 

https://de.aliexpress.com/item/32889461791.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.6b455832yastsj&algo_pvid=64fa2108-63bb-457e-8a80-22034dbe5925&algo_expid=64fa2108-63bb-457e-8a80-22034dbe5925-9&btsid=80232257-1afa-488a-8eb5-19d7530b8084&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_7,searchweb201603_52

 

ΥΓ

μετά απο καιρό τα λινκ μπορεί να μην υπάρχουν.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζεται το όμορφο γυάλινο co2 drop checker

61HTQ-zo2dL._SX466_.jpg

το πρόβλημα που έχω σε αυτό είναι ότι καμιά φορά όταν βρίσκεται μπροστά απο φυτά ή αν το χτυπά πολύ το φως δεν μπορείς να διακρίνεις καλά το χρώμα. Εκτός αυτού εμένα με ενοχλεί αισθητικά.

 

Όσοι έχετε ανοιχτό ενυδρείο και σας ενοχλεί το εσωτερικό drop checker, υπάρχει και το εξωτερικό.  Νομίζω πως αυτή είναι μια καλή λύσει καθός μπωρουμε άνετα να τοβγάζουμε απο το ενυδρείο και να βλέπουμε το χρώμα του. και δεν καταλαμβάνει τόσο χώρο όσο το εσωτερικό, ή μπορούμε να το κρύψουμε και να βλέπουμε ανά διαστήματα το χρώμα βγάζοντας το απο το νερό.

Γούστα είναι αυτά και ο κάθε ένας αποφασίζει και αγοράζει, και τα δυο τα βρίσκουμε στον Κινέζο με περίπου ένα ευρό.

 

ΥΓ

υπάρχει σε δυο εκδοχές

HTB1KPGHkYZnBKNjSZFKq6AGOVXad.jpg

HTB1lapianHuK1RkSndVq6xVwpXac.jpg

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

tetra vs dennerle

Θα ήθελα να σας πω την εμπειρία μου με τις συγκεκριμένες τροφές.

Καταρχήν πρώτου προχωρήσω ήθελα να πω πως ο σκοπός μου δεν είναι να αναδείξω μία ή να μειώσω την άλλη τροφή απλά θα αναφέρω αυτό που έχει γίνει στο δικό μου ενυδρείο.

 

Για χρόνια χρησιμοποιούσα την τροφή της τετρα την κλασικη με τα φυλλαράκια και ήμουν ευχαριστημένος.
Όμως οι καρδινάλιοι παρουσίαζαν το εξής φαινόμενο, μετα το φαΐ, ένα 30% των καρδινάλιων κολυμπούσε με το κεφάλι προς τα κάτω προσπαθούσε να πάει στον βυθό και δεν μπορούσε, και ένα 50% είχαν πρησμένη κοιλιά έτοιμη να εκραγεί. Είχα ψάξει να βρω το γιατί και κάπου είχα διαβάσει ότι οι καρδινάλιοι τρώνε λαίμαργα και τρώγοντας την τροφή από την επιφάνεια καταπίνουν αέρα.
Αλλού πάλι διάβασα ότι τα ψάρια τρώνε κανονικά και επειδή η τροφή είναι στεγνή διογκώνεται στο στομάχι τους απο τα υγρά και για αυτό τουμπανιάζουν και δυσκολεύονται. Εγώ υπέθεσα ότι μπορεί να είναι ο συνδυασμός των δύο παραπάνω.

 

Είπα να δοκιμάσω την τροφή απο την dennerle, έτσι πήρα δυο μια σε κόκκους και μια σε φυλλαράκια. Από την πρώτη στιγμή το φαινόμενο της πρησμένης κοιλιάς και το κολύμπι με το κεφάλι προς τα κάτω εξαφανίστηκε, μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα.

 

Σκέφτηκα μήπως επειδή η τροφή είναι φρέσκια έχει μεγαλύτερη υγρασία  και για αυτό δεν έχω αυτά τα φαινόμενα της πρησμένης κοιλιάς και της κολύμβησης με το κεφάλι προς τα κάτω. Ετσι αποφάσισα να κάνω ένα μικρό πείραμα.

Έβαλα στον φούρνο λίγη τροφή στους 40 βαθμούς για να αφαιρέσω την υγρασία απο την τροφή. Ένα άλλο τμήμα το άφησα στο περιβάλλον εκτεθειμένο για 3 μέρες.  

Τάισα τα ψάρια για δυο μέρες  και δεν διαπίστωσα καμιά διαφορά τα ψάρια συνέχισαν να κολυμπούν κανονικά και η κοιλιά τους δεν ήταν πρησμένη.

 

Από τα παραπάνω συμπεραίνω ότι μάλλον δεν είναι ο αέρας που καταπίνουν απο την επιφάνεια αλλά ούτε και η υγρασία αφού την ξέρανα, ιδιαίτερα αυτήν που έβαλα στον φούρνο έγινε σχεδόν παξιμάδι και το κατάλαβα γιατί επέπλεε τριπλάσιο χρόνο στην επιφάνεια απο ότι νορμάλ. Οι καρδινάλιοι ώς λαίμαργα   ψάρια την έτρωγαν προτού βυθιστεί δηλαδή δεν προλάβαινε να τραβήξει την υγρασία απο το νερό. Όποτε κάτι παίζει αλλά  δεν γνωρίζω τι,  απλα το αναφέρω μήπως κάποιος και γνωρίζει και ως μια επιπρόσθετη εμπειρία που είχα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Τα τετρα μου δεν τρωνε καμια τροφη εκτος ζωντανες και Tetra min flakes (σιγουρα δεν πρηζονται).... Δοκιμασα και dennerle kai tropical και χιλια δυο άλλα...και κατεψυγμενες και παλι οχι.... :hehe: Ειναι σαν να ριχνω πετρες στο ενυδρειο, απλα αποφευγουν " τη  συγκρουση" χαχα

Link to comment
Share on other sites

τελικά το κάθε ενυδρείο είναι μαγεία και μοναδικό, όταν πείρα τα Peacock Goby έλεγαν όλοι δύσκολα ψάρια απο άποψη τροφής, θέλουν μόνο ζωντανή τροφή...., τα δικά μου τρώνε μόνο φυλλαράκια ζωντανή δεν τρώνε ή να είμαι ποιο σωστός με το ζάρι. Αφού έριξα φιλαράκια και δαφνια, οι καρδινάλιοι όρμισαν στην δαφνια τα goby  στα φυλλαράκια. :crazyyyy:

 

Link to comment
Share on other sites

Χρήστο πριν από 3 χρόνια είχα διαβάσει ενα σχετικό άρθρο νομίζω σε forum του εξωτερικού που είχε κάνει έρευνα για τις τροφές των ψαριών . Θυμάμαι που πράγματι την tetra την είχε πολύ χαμηλά στην κατάταξη και μου είχε κάνει εντύπωση . Μάλιστα πρώτη και με διαφορά ήταν στις προτιμήσεις των <<ψαγμένων>> μελών μια μάρκα που τότε δεν την γνώριζα καθόλου και ήταν αυτή https://www.bluefishaquariums.gr/τροφες-φαρμακα-ψαριων/τροφές-για-ψάρια-του-γλυκού-νερού/hikari-tropical-micro-pellets-22grd.html   . Χρήστο έψαξα τότε και πήρα για τα Oscar που μεγάλωνα και η διαφορά στα ψάρια ήταν απίστευτη , Βέβαια το καταλαβαίνεις και με το που την ανοίγεις απο την οσμή της . Κατά τα άλλα με διαφορά η καλύτερη είναι αυτή που παρασκευάζω εγώ ?? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...