Jump to content

60 λιτρα νέο ενυδρείο στρώσιμο. Αρχάριος


Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα. Έχω ξεκινήσει το στρώσιμο ένος ενυδρείου και είμαι στην τέταρτη εβδομάδα. Έχω εσωτερικό φίλτρο eheim pickup 160 με σφουγγάρι και siporax. Το ενυδρείο έχει μέσα 2 ανούμπιες και 1 σπιράλις. Έχω προσθέσει αρχικά stress zyme και τα βακτήρια της API.

Ενώ είχαμε ξεκινήσει καλά με αμμωνία που έκανε πικ στις μετρήσεις, στην συνέχεια ανέβηκαν τα νιτρώδη σταδιακά και εδώ και 1 εβδομάδα δεν λένε να πέσουν. Έχουμε μετρήσεις αμμωνία 0 νιτρώδη στα κόκκινα (1+) και νιτρικά λίγα. Φαίνεται να έχουμε κολλήσει εκεί και νιτρώδη δεν πέφτουν.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν πρέπει να περιμένω ή υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.!!

 

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες!

 

Από την στιγμή που έχεις ήδη μετρήσει αμμωνία και έχεις περάσει στη φάση των νιτρωδών το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι υπομονή. Ο κύκλος ήδη έχει περάσει στην δεύτερη φάση του και από δω και πέρα απλά περιμένεις. Βάλε μας και μια φωτογραφία του ενυδρείου και πες μας τι έχεις σκεφτεί σχετικά με ψαροσύνθεση. 

Link to comment
Share on other sites

Παναγιώτη σε ευχαριστώ πολύ! Δεν έχω ακόμα αποφασίσει ψαροσύνθεση. Παίζω ανάμεσα σε 7 αρλεκίνους και 7 καρδινάλιους ή 8 γκαπυς (2 αρσενικά, 6 θηλυκά).

Επιφυλάσσομαι για φωτογραφίες!!

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν θα έβαζα αρλεκίνους ή καρδινάλιους. Τουλάχιστον για μένα αυτά τα ψάρια παρ'όλο μικρά δείχνουν πιο όμορφα σε αρκετά μεγαλύτερες ομάδες και θέλουν και κάπως μαλακό νερό. Γκάπυ ναι αλλά όχι σε αυτόν τον αριθμό και αν θέλεις χαρέμι τότε αρσενικά θυληκά σε αναλογία 1-3 και ένα μόνο χαρέμι στα λίτρα σου. Να ξέρεις πως τα γκάπυ αναπαράγονται σαν τρελά και σε μικρό διάστημα να γεμίσεις μικρά το οποίο δεν είναι και το καλύτερο σενάριο. Από την άλλη μπορείς να βάλεις 4 αρσενικά και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. 

Άλλες επιλογές:

microrasbora galaxy

boraras brigitae

endler

ένας μονομάχος

γαριδάδικο 

 

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριατω Παναγιωτη. Πολυ ωραιες προτασεις! 

Θα ενημερωσω σχετικα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...