Jump to content

Μεταφορά σε μεγαλύτερο ενυδρείο


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους. Είμαι νέο μέλος στη κοινότητα σας κ καταρχήν να πω συγχαρητήρια για τις συμβουλές κ όλα τα άρθρα σας κάνετε υπέροχη δουλειά.

Είμαι κάτοχος ενός 30λιτρου ενυδρείου και ετοιμάζομαι για αγορά μεγαλύτερου. 80+ μέχρι 120 λίτρα λόγω χώρου όριο τα 120.Θελω να ρωτήσω να προτιμήσω να πάρω ορθογώνιο η κύβο ενυδρείο? (πιο πολύ γκαπυ θα έχω ήδη στο μικρό) κ ίσως κάποιο άλλο που ταιριάζει.

Όσον αφορά φυτά θα κάνω φυτεμένο αλλά με εύκολα φυτά προς το παρόν λόγω κόστους.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

 

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες!

 

Προτίμησε κλασσικό σχήμα ενυδρείου. Προσωπικά εμένα δεν θα μου άρεσε κύβος για κάτι παραπάνω από 50 λίτρα. Τώρα με την black friday υπάρχουν προσφορές κοντά στα λίτρα που θέλεις. Η εργοστασιακές λάμπες που πάνε μαζί με το ενυδρείο φτάνουν για φυτά χαμηλών απαιτήσεων και θα σου έλεγα να μείνεις σε αυτή τη κλίμακα διότι σε κάτι πιο ανεβασμένο θα χρειαστεί να πειράξεις και τον φωτισμό σου αλλά και αν αποφασίσεις να βάλεις co2 θα χρειάζεσαι πολύ εξελ και τα μικρά συστήματα co2 δεν θα φτάνουν για να καλύψουν τα λίτρα σου. Άρα μπουκάλα. Όσον αφορά την ψαροσύνθεση μην θυσιάσεις τα λίτρα για γκάπυ. Έχεις αρκετές επιλογές για τη μεσαία και τη κάτω ζώνη. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλώς σας βρήκα. Ευχαριστώ πολύ για την απαντηση. Έχω βρει ενυδρείο και σήμερα θα το στη κατοχή μου και είναι 150λιτρα. Λυπάμαι να αφήσω τα γκαπυ στο μικρό η να τα δώσω. Παρόλαυτα θα ήθελα κάποια συμβουλή σε ψαροσυνθεση. Όπως και αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο υπόστρωμα κ εύκολα φυτα.

Για το στρώσιμο έχω προσθέσει στο μικρό ενυδρείο ένα μικρό φίλτρο να πάρει βιολογία και θα βάλω και το νερό της αλλαγής του μικρού στο μεγαλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...