Jump to content

Τα Παφερ μου δεν τρωνε τιποτα


Noima Raveway

Recommended Posts

καλησπερα εχω ενα ενυδρειο 70 λιτρα με 7 παφερ εχω κανει και τεστ και ηταν ολα φυσιολογικά, ειναι στο ενυδρειο πανω απο 5 μερες εψαξα να βρω κατεψυγμένη τροφη (μαυρο σκουλικι) και δε το τρωνε (δοκιμασανε ομως) εριξα bloodwarm αλα οχι κατεψυγμένο το αγνοήσανε τελείως, μετα πηρα και μια γαριδα εκοψα ενα κομματακι το εδεσα με μια μπετονια και το κουνησα να το κηνθγησουν μηπος και το φανε που ελεγε σε ενα προηγουμενο αρθρο αλλα δε δοκιαμσανε καν μονο το ακολουθουσανε, εντομεταξι ειναι και μικρουλια τι πρωτες 3 μερες ειχα μεσα και 2 μωρα γκαπιοι και δε τα φαγανε. τι να τους δωσο μι ψοφισουνε τα καημενα 

79638837_560616221445437_4095033733692784640_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες!

1- πόσο τρεχει το ενυδρειο;

2- απο εξοπλισμο τι εχεις; Φιλτρο (μαρκα, τι εχεις μεσα); θερμοκρασια νερου;

3- μια φωτογραφια βγαλε απο τα ψαρια (κοντινη)

4- με τι τεστακια μετρας και γραψε και τις τιμες νερου, που σου βγαζουν.

P.S. το ενυδρειο ειναι ομορφο!

Link to comment
Share on other sites

:)Καλή σου μέρα.

Αν τα παφερακια σου είναι τα dwarf puffer τρώνε μόνο blood worms κατεψυγμένα και σαλιγκαράκια ramshorn. Τα τελευταία τους αρέσει να τα σκοτώνουν, όχι απαραίτητα να τα τρώνε.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ειναι σχετικα κενουργιοο το ενυδρειο κανα 3μηνο το εχω στρωση, εχει ενα φιλτρο sunsun 450λ ανα ωρα γενικος εκανα και αλλαγη νερου καθιαρισα και το κατω γιατι το λερώνουν πολη γρηγορα εχω κατι τεστακια της τετρα που ειναι 6 σε ενα και σου λεει αν ειναιι safe το νερο η οχι και ηταν ολα πολη καλα η θερμοκρασια ειναι στους 24 με 25 με το καιρο και την επιμονη τα εχω ακομα ολα ζωντανα καποια τρωνε αλλα ειναι πολυ αδυνατισμενα πριν ειχα βαλειο καιτι ramshorn snail αλλα τα εβγαλα συντομα οταν εβαλα τα παφερ παρολαυτα ειχαν προλαβει και ειχαν κανει αυγα οποτε παιζει να εχουν βρει και κανα μικρο.

Link to comment
Share on other sites

:)Καλή σου μέρα και χρόνια πολλά!

Τα τεστάκια που αναφέρεις αφήνουν μεγάλα περιθώρια λάθους. Στην επόμενη αντίστοιχη αγορά, θα σου πρότεινα να πάρεις υγρά τεστ.

Στο δια ταύτα: τους δίνεις bloodworms κατεψυγμένα και δεν τα τρώνε; Είναι η μόνη τροφή που καταναλώνουν και πρέπει να την προμηθευτείς. Τα σαλιγκάρια ramshorn μπορείς να τα καλλιεργείς και να τα δίνεις αλλά δεν θα βασίζεσαι σε αυτά για να τραφούν.

Στο ενυδρείο που τα έχεις δεν θα ζήσει κανένα ramshorn. Για να καταλάβεις τους εχω ρίξει μια χουφτα σαλιγκάρια μεγάλου μεγέθους ελπίζοντας ότι θα ζήσουν και θα κάνουν αποικία αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να ανεβάσω αμμωνία (τα σκότωσαν αλλά δεν τα έφαγαν λόγω μεγέθους) και να μαζεύω πτώματα σαλιγκαριών. Μεσα σε 24 ωρες είχαν εξολοθρευτεί.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...