Jump to content

νεος στο αθλημα...


mike_vrisses

Recommended Posts

καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.....καινούριος σχετικά στον κόσμο των ενυδρείων ...τώρα και 6 μίνες έχω ένα jewel 60 λίτρα, λιγο πριν το πάρω είχε δυο χρυσόψαρα δυο αγγελοψαρα ενα γλείφτη και κάποιο άλλο που δεν ξερω πως λέγεται θα προσπαθήσω να βαλω και φωτογραφίες...απο οτι κατάλαβα τα ψαρια δεν ζούσαν και πολυ καιρο αγοραζαν συχνα και εβαζαν μεσα εγω το πηρα με ενα αγγελόψαρο ενα χρυσοψαρο τον γλείφτη και αυτο που δεν ξερω ονομα? το φιλτρο μαλον δεν ειχε καθαριστεί ποτε το άνοιξα να το καθαρισω τα σφουγγαρια φουλ στην λασπη...αποφασισα να το βγαλω να το καθαρισω καλα δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ειχε μεσα......πλεον νομιζω εχω καταφερει να το φερω σε ενα καλο σημειο καθαρο και τα ψαρια φαίνονται υγιη ...Απο δω και περα λογικα θα σας τρελανω με ερωτησεις μια και θελω αρκετη βοηθεια...οπως αν γινεται να βγαλω τα πλαστικα διακοσμητικα και να βαλω αληθινα φυτα...πως να κανω μετρησεις στο νερο και αλλα πολλα αν μπορω να βαλω αλλα ψαρια ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ σημερα ξυλωσε ο πατερας μου ενυδρεια απο ενα fish spa ηταν κλειστο  4μηνες τωρα το ενα ενυδρειο ειχε χαλικι μεσα και ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΨΑΡΑΚΙ  το εχω παρει και το εβαλα σε μια παλια γυαλα που ειχα με νερο απο το ιδιο ενυδρειο(το λυπήθηκα σκεφτηκα οτι ειναι μαχητης να καταφερει να ζησει τοσο καιρο χωρις τροφη!!!!!!!)τι μπορω να το κανω? 

IMG_20191108_110029.jpg

IMG_20191108_110014.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες! :welcome:

Πολυ μπερδεμενα τα πραγματα....

1- αν θελεις να βαλεις ζωντανα φυτα, πρεπει να αλλαξεις το χρωματιστο χαλικακι για το καταλληλο και για τα φυτα και για τα ψαρια.

πρεπει να εχει σκουρο χρωμα , να ειναι χαλαζιακο,να εχει κοκκομετρια απο 0,8 εως 3(4) mm.Παρε ενα απο αυτα πχ -

https://aquariumshop.gr/shop/eksoplismos-enydreiou/europet-bernina-dark-1-3mm-10kg/

https://misirlis-aquarium.gr/60-ypostromata_diakosmisi/5459-χαλίκι-φυσικό-χαλαζιακό-σκουρόχρωμο-2-4mm-5kg.html

Το χαλικι δεν αλλαζουμε ολο με μια φορα, αλλά προοδευτικα (πχ καθε εβδομαδα περιπου 1/4) για να μην χαλασουμε βιολογια στο ενυδρειο.

2- πρεπει να βγαλουμε ακρη και με τα ψαρια σου...

το αγγελοψαρο  πρεπει να το δοσεις (δεν κανει για 60λ). Σκεψου τι ψαρια θελεις να βαλεις στο ενυδρειο σου. Αν θελεις μονο τα χρυσοψαρα (δυο μονο fansy μπορεις να βαλεις), τοτε  θα εχεις περιορισμενη επιλογη στα φυτα.

Link to comment
Share on other sites

ωραια να ξεκινησω λοιπον σιγα σιγα με την αλλαγη στο χαλικι...δεν τρελαίνομε για χρυσοψαρα οπως βλεπεις νομιζω θα ειναι σα να το στηνω απο την αρχη.....καμια ιδεα για το ψαρακι απο το fish spa?

 

Link to comment
Share on other sites

Μία ώρα πριν, το μέλος natateo έγραψε:

Δες εδω-

https://www.seriouslyfish.com/species/garra-rufa/   πολύ ωραία σελίδα... Ευχαριστώ το έβγαλα από την γυάλα και το έβαλα σε ένα μικρό ενυδρείο που είχα παλιοτερα να δω πως θα την παλέψει και του έβαλα τροφή που βάζω και στον γλυφτη... Και πάλι ευχαριστω

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...