Jump to content

Αλλαγη χρωματος στο καβουκι νεροχελωνας


Recommended Posts

Μπορειτε να με βοηθησετε σας παρακαλω;

Το τελευταιο δεκαημερο πσρατηρω αλλαγη σαν ξεθωριασμα στο καβουκι της χελωνας μου.Παρακατω μπορειτε να δειτε πληροφοριες στη φορμα που εχω συμπληρωσει.

Σας ευχαριστω

 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ- ΣΥΜΠΩΜΑΤΩΝ :
(ΠΧ Τραυματισμοί, Κρυολογήματα, Διάρροια, Δυσκοιλιότητα, Ανορεξία)
Παρατηρω ξασπρισμα καβουκιου και συχνες ακαθαρσιες
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:
- Λίτρα: 60 αλλά του βάζω 16
- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):aqua fan filter 60-100 litres

- Υπεριώδες φωτισμός (uv-b ) : χρήση κόκκινης λάμπας το βράδυ λευκής λάμπας όλη την υπόλοιπη ωρα

- Ώρες λειτουργίας uv-b : κόκκινη λάμπα uvb 22:00-08:00 

- Θέρμανση : θερμόμετρο xl 025 50w short glass heater

Ύπαρξη στεριάς : ενσωματωμένη στεριά 

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 
- Χελώνες (είδη και αριθμός):1 κίτρινο λαιμα
- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): καθημερινά 2 φορές ημηρεσιως πρωι-βραδυ
1 φορά κάθε 15 μέρες αλλαγή νερού βιταμίνες για το κέλυφος tortivet shell ,βιταμίνες για τα μάτια tortivet eye,tortivet επίσης κάθε φορά που αλλάζω νερό βάζω ένα καπάκι από το biotopol της jpl που έχουν πει από pet ότι είναι αντιχλωριο  πολύ βιταμίνη περιέχει d3
ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:
- PH:
- Γενική σκληρότητα (GH):
- Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
- Αμμωνία (ΝΗ3):
- Νιτρώδη (ΝΟ2):
- Νιτρικά (ΝΟ3):
- Θερμοκρασία (°C):26-27

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:
-Υγρά Τεστ: δεν έχω κάνει ποτε
-Ηλεκτρονικά:δεν έχω κάνει ποτέ 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ:
- Είδος Χελωνας: yelloow turtle
- Ιστορικό Χελωνας: δεν είχε ξανά παρουσιάσει τπτ
- Συμπτώματα που παρουσιάζει: ασπρισμα καβουκιου σε μερικά σημεία και σαν να τρώει τα κόπρανα της ορισμένες φορές και τελευταία ξασπρισμα καβουκιου
- Ιστορικό πιθανών ασθενειών απο την ιδια χελωνα ή το ενυδρείο: πριν από ένα χρόνο υπήρχε άλλη μια χελώνα στο ενυδρείο κοκκινομαγουλη η οποία αρρωστησε και πέθανε 

ΘΕΡΑΠΕΙΑ:
( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) calciofix raff
-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:
 


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ- ΣΥΜΠΩΜΑΤΩΝ :
(ΠΧ Τραυματισμοί, Κρυολογήματα, Διάρροια, Δυσκοιλιότητα, Ανορεξία) διάρροια και ξασπρισμα καβουκιου 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:
- Λίτρα:είναι 60 lt. αλλά του βάζω 16 lt έχει ενσωματωμένη στεριά για να βγαίνει να λιαζεται επίσης χρησιμοποιώ βιταμίνες για το κέλυφος πολυβιταμινες βιταμίνη για τα μάτια 
- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):aqua fun filter 60lt

- Υπεριώδες φωτισμός (uv-b ) :

- Ώρες λειτουργίας uv-b :23:00-08:00

- Θέρμανση :ύπαρξη κόκκινης λαμπας

Ύπαρξη στεριάς :ενσωματωμένο στο ενυδρειο

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):
- Χελώνες (είδη και αριθμός):1 χελώνα yellow slider
- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):καθημερινή τροφή με πέλλετ αλλά και διάφορα λαχανικά 2 φορές την ημερα
Και χρησιμοποιώ και το χελώνα κι που λιωνει σιγά σιγά μέσα στο νερό 
ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:
- PH:
- Γενική σκληρότητα (GH):
- Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
- Αμμωνία (ΝΗ3):
- Νιτρώδη (ΝΟ2):
- Νιτρικά (ΝΟ3):
- Θερμοκρασία (°C):26-27

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:
-Υγρά Τεστ:δεν έχω κάνει ποτε
-Ηλεκτρονικά:δεν έχω κάνει ποτέ 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ:
- Είδος Χελωνας: κιτρινομαγουλη 
- Ιστορικό Χελωνας: 
- Συμπτώματα που παρουσιάζει:
- Ιστορικό πιθανών ασθενειών απο την ιδια χελωνα ή το ενυδρείο:

ΘΕΡΑΠΕΙΑ:
( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)
-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:calciofix raff
Για ποσο καιρο πρεπει να χρησιμοποιω θεραπεια;;το ενιδρειο λερωνεται και το νερο μυριζει σημερα που του το αλλαξα δεν ξανα εβαλα calxiofix αλλα το υγρο για το κελυφος που περιεχει d3 IMG_20191230_172333.thumb.jpg.ab89677fcf5cea66d95fa1597635104e.jpg
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

IMG_20191221_140713.jpg

Link to comment
Share on other sites

Τα σημεια που ασπριζουν στο καβουκι μιας νεροχελωνας δειχνουν ελλειψη  ασβεστίου ή έλλειψη βιταμίνης D3, αλλα απο οτι βλεπω και ταιζεις (παραταϊζεις μαλλον) και δινεις συμπληρωματα ασβεστιου και λαμπα uvb εχεις αρα λογικα το αποκλειουμε αυτο (δεν ειναι μαλακο το σημειο που ασπριζει ετσι?). Το οτι τρωει τα κοπρανα ειναι φυσιολογικο ολες το κανουν, παιρνουν ασβεστιο και απο κει.

Αν δεν ειναι το παραπανω εχω την εντυπωση οτι το προκαλουν τα σε υψηλη περιεκτικότητα διαφορα μεταλλικα στοιχειά (ασβεστιο, μαγνησιο π.χ) του νερου οταν αυτο εχει υψηλο ph, ειναι ''σκληρο'' που λεμε, παγιδευει αερα αναμεσα στις φολιδες που πανε να ''πεσουν'' και φαινεται σαν ''ασημι'' το σημειο, δεν ειναι τιποτα το επικίνδυνο αλλα μακροπροθεσμα ισως χρειαστει να κατεβασεις το ph αν δεις προβλημα στην έκδυση των φολιδων.

Δυο πραγματάκια που θελω να σου προτεινω:

1) Τη UVB την ''λευκη'' ανάβουμε 10-12 ωρες την μερα και περιπου 6 ωρες  αυτη (κοκκινη εχεις?) που ζεσταινει την στερια μαζι, το βραδυ δεν εχουμε φως (εκτος αν ειναι νυκτος που και αυτη για εφε ειναι).

2) Μια φορα την ημερα ταϊζε, και ειδικα για τα πελλετ  δίνε σε ποσοτητα τα 2/3 του μεγέθους του κεφαλιου της χελωνας (χωρις τον λαιμο) . Η υπερβολικη διατροφη δεν οδηγει σε καλο.

Υ.Γ Απο οτι βλεπω θα χρειαστεις  μεγαλυτερο ενυδρειο και επισης θα εκανα πιο συχνες αλλαγες νερου σε τοσο λιγο νερο που την εχεις γιατι θα βρομιζει γρηγορα..

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα καλή χρονιά ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες εχω κόκκινη λαμπα την οποία αναβω το βραδυ μέχρι το πρωί αφού τη σβήνω αναβα τη λευκή για το υπόλοιπο της μέρας δεν ήξερα πως πρέπει να σβήνουν και οι δυο για κάποιες ωρες  δεν εχω φωτάκι νυκτός κανένας δε μου το είχε πει ως τώρα αλλά αν δεν είναι απαραίτητο δε θα το κανω αν δεν είναι απολυτός απαραίτητο!!

σχετικά με τη συμβουλή σου περι ταΐσματος θα την ακολουθήσω αν και ζητάει συνέχεια φαγητό προσπαθώ να είμαι εγκρατής

επιπλέον θα ήθελα κάποιες πληροφορίες με τις βιταμίνες της και τα συμπληρώματα της διατροφής μέχρι να αλλάξω ενυδρείο επειδή δε τα ξερω και όλα και πολλές φορες μπερδεύομαι σχετικά με τις δοσολογίες βιταμινών στο κέλυφος αλλά και στις πολυβιταμινες της το μπουκάλι λέει 4-5 σταγόνες ανα λίτρο νερού κάθε φορα που αλλάζετε νερο η" προσθέτετε νερο στο ενυδρείο σας αρα εγώ ποσό πρέπει να βαζω??

Κάποια άλλη τροφή υπάρχει η" μόνο το pellet δίνουμε ??

Δε βρισκω μεγαλύτερο ενυδρείο και πρόσφατα αλάλαξα θερμόμετρο και αντλία νερού που μπορώ να βρω μεγαλύτερο ξέρετε ??

συγνώμη που σας εχω ζαλίσει με τις ερωτήσεις μου αλλά θέλω το καλύτερο για το Νοελ!!

καθαρίζω καθημερνά το φίλτρο της χελώνας αλλά και παλι λερώνετε γρηγορά!!

τόσες ήμερες έμπαινα από κινητο και ταμπλετ και δεν έβλεπα ολες τις απαντήσεις σας ζητώ συγνώμη!!

Ευχαριστώ πολύ για όλα ,περιμένω νεα σας!!

Link to comment
Share on other sites

On 2/1/2020 at 2:21 ΜΜ, το μέλος Georgia Terzaki έγραψε:

καλησπέρα καλή χρονιά ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες εχω κόκκινη λαμπα την οποία αναβω το βραδυ μέχρι το πρωί αφού τη σβήνω αναβα τη λευκή για το υπόλοιπο της μέρας δεν ήξερα πως πρέπει να σβήνουν και οι δυο για κάποιες ωρες  δεν εχω φωτάκι νυκτός κανένας δε μου το είχε πει ως τώρα αλλά αν δεν είναι απαραίτητο δε θα το κανω αν δεν είναι απολυτός απαραίτητο!! Δεν ειναι απαραιτητο το φωτακι νυχτος. Η κοκκινη για να ζεσταινει τη στερια  που λιαζεται δεν ειναι?μαζι το πρωι τις ωρες που σου πα.

σχετικά με τη συμβουλή σου περι ταΐσματος θα την ακολουθήσω αν και ζητάει συνέχεια φαγητό προσπαθώ να είμαι εγκρατής ετσι κανουν συνεχεια, ειναι γνωστοι ''ικετες'', μη πεφτεις στη παγιδα, ειναι ικανα να τρωνε μεχρι σκασμου κυριολεκτικα

επιπλέον θα ήθελα κάποιες πληροφορίες με τις βιταμίνες της και τα συμπληρώματα της διατροφής μέχρι να αλλάξω ενυδρείο επειδή δε τα ξερω και όλα και πολλές φορες μπερδεύομαι σχετικά με τις δοσολογίες βιταμινών στο κέλυφος αλλά και στις πολυβιταμινες της το μπουκάλι λέει 4-5 σταγόνες ανα λίτρο νερού κάθε φορα που αλλάζετε νερο η" προσθέτετε νερο στο ενυδρείο σας αρα εγώ ποσό πρέπει να βαζω?? βιταμινες οτι λενε οι οδηγιες, εγω για το κελυφος εδινα μεχρι 5-6 μηνων αφου ηταν σκληρο και ok σταματησα, συμπληρωμα εδινα ασβεστιο 2 φορες την εβδομαδα σε κομματακια σουπιοκοκκαλο ή σκονη d3 στη τροφη(και ζωντανη)

Κάποια άλλη τροφή υπάρχει η" μόνο το pellet δίνουμε ?? πολλες και διαφορες οσον αφορα πρωτεϊνη, διαβασε το αρθρο στο τελος που επισυναπτω.

Δε βρισκω μεγαλύτερο ενυδρείο και πρόσφατα αλάλαξα θερμόμετρο και αντλία νερού που μπορώ να βρω μεγαλύτερο ξέρετε ??

συγνώμη που σας εχω ζαλίσει με τις ερωτήσεις μου αλλά θέλω το καλύτερο για το Νοελ!!

καθαρίζω καθημερνά το φίλτρο της χελώνας αλλά και παλι λερώνετε γρηγορά!!κανε πιο συχνες αλλαγες νερου και 16 λιτρα ειναι ουτε για μωρο δεν εναι αυτα τα λιτρα, το οτι αντεχει απο οτι φαινεται στην αμμωνια δεν σημαινει οτι δεν ταλαιπωρείται. Ποσο χρονων ειναι η χελωνα  και ποσο μηκος το κελυφος?

τόσες ήμερες έμπαινα από κινητο και ταμπλετ και δεν έβλεπα ολες τις απαντήσεις σας ζητώ συγνώμη!!

Ευχαριστώ πολύ για όλα ,περιμένω νεα σας!!  Διαβασε το παρακατω αρθρο, ειναι κατατοπιστικοτατο, θα σε βοηθησει πολυ και οτι αποριες εχεις εδω ειμαστε

 

Έγινε επεξεργασία - corto maltese
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ προς το παρων ακομα για ενυδρειο δεν εχω τη δυνατοτητα οσο για τη τροφη και τα φαρμακα καποια απο αυτα τα χρησιμοποιω την αλλη εβδομαδα θα επισκεφθω pet shop και θα προσπαθησω να αγορασω ολα αυτα τα φαρμακα που μου λειπουν τους γιατρους αυτους τους εχω βρει και εγω αλλα δυστυχως σε εναν απο αυτους που εχω ζητησει τη συμβουλη του δεν εχω παρει ικανοποιητικη απαντηση αν και του ειπα να του στειλω την α μοιβη μεσω τραπεζης δε μου εδωσε πληροφοριες ουτε την 1η φορα με το χελωνακι που ειχα και δυστυχως το εχασα, αλλα και ουτε και με αυτο εδω εναν αλλον που πηρα ελειπε σε διακοπες και ετσι δεν ξανα πηρα αφου ειδα οτι δε χειροτερευει και η χελωνα ειναι πιο καλα ηδη το καβουκι οσο για ενυ.,,δρειο αναγκαστικα παραμενω σε αυτο μεχρι να μαζεψω το ποσο που χρειαζεται για την αγορα μεγαλυτερου ενυδρειου.

Κοκκινη λαμπα χρησιμοποιω απο 22:00- 07:00 το πρωι ν την αφηνω και το πρωι ανοιχτη;;

IMG_20200109_201653.jpg

Link to comment
Share on other sites

Λαθος οπως σου πα, την αναβεις μονο το πρωι παραλληλα με τη uvb και τη νυχτα κλειστα φωτα, στην ερωτηση που σου κανω ομως δεν απαντας... αν δεν ξερεις ηλικια πες ποσο ειναι το μηκος του καβουκιου?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε άλλο θέμα λέει ότι καθαρίζει το ενυδρείο με viakal για τα άλατα επίσης εγώ θεωρώ ότι αν ζει ένα χελωνακι σε νερό με αμμωνία τι να σου κάνουν και οι βιταμίνες

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 20/1/2020 at 9:45 ΠΜ, το μέλος manosmili έγραψε:

Σε άλλο θέμα λέει ότι καθαρίζει το ενυδρείο με viakal για τα άλατα επίσης εγώ θεωρώ ότι αν ζει ένα χελωνακι σε νερό με αμμωνία τι να σου κάνουν και οι βιταμίνες

Οπως τα λες ειναι....αν το τριπτυχο ποιοτητα νερου, διατροφη και φωτισμος(με τη σωστη ''στερια'' μαζι) λειτουργει οπως πρεπει τοτε δυσκολα παθαινει κατι  μια νεροχελωνα ειδικα αν περασει τα 2 χρονια ζωης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...