Jump to content

Τοποθέτηση Βιολογικου Υλικού και Αλάτι


GVC

Recommended Posts

Καλησπέρα κοινότητα! Παιδιά μια ερώτηση γκάλοπ και μια γενική. Η 1η ερώτηση είναι πως τοποθετήται το βιολογικό σε σχέση με τα σφουγγάρια. Πρώτα σφουγγάρια και μετά βιλογικό ή ανάποδα;; Η δευτερη είναι λίγο κουλή βασικά η ερώτηση. Μιλώντας σήμερα με ένα φίλο μου είπε ότι σε κάθε αλλαγή του νερού, να σημειώσω ότι έχει γλυκό νερό, βάζει μικρή ποσότητα ενυδρειακού αλατιού. Η κίνησαη του αυτή δικαιολογήθηκε, σαν ότιο κακό δεν κάνει και βοηθάει τα ψάρια στην αντιμετώπιση με ασθένειες κλπ κλπ. Το έχει δοκιμάσει κανείς;; Ισχύει;;;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Πρώτα μπαίνουν σφουγγάρια βαμβάκι για να μην βουλώνει το βιολογικό σου υλικό.Το αλάτι μπορεί να βοηθήσει σε συγκεκριμένη δοσολογία για εξωτερικά παράσιτα. Κατά την γνώμη μου (ανάλογα και το είδος) δεν πρέπει να μπαίνει σε ρουτίνα και να είναι μόνιμα ψάρια γλυκού νερού σε νερό με οποιαδήποτε ποσότητα αλάτι.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Υπαρχουν ψαρια, που δεν αντεχουν καθολου το αλατι, μονο κακο μπορει να κανει τοτε.

Η μικρή ποσότητα ενυδρειακού αλατιού (πόσο μικρη;) δεν βοηθαει τα ψάρια στην αντιμετώπιση  ασθένειας (εξωπαρασιτα). Η  συγκεντρωση αλατιου πρεπει να ειναι συγκεκριμενη, μετα την θεραπεια κανουμε αλλαγη νερου.Αν εχουμε φυτα στο ενυδρειο - ξεχναμε το αλατι. Σε καθε περιπτωση την θεραπεια πρεπει να  κανουμε (καλυτερα) στην καραντινα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...