Jump to content

ΝΕΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΕ ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ


Recommended Posts

Είμαι στην διαδικασία στρωσίματος ενός ενυδρείου 75 λτ στο οποίο σκοπεύω να τοποθετήσω 4 χρυσοψαράκια. Τα δύο τα έχω ήδη και ψάχνω και δύο red cup. (δεν έχω βρεί έως τώρα οπότε εάν κάποιος γνωρίζει που μπορώ να βρώ άς μου το πεί)

Εχω φυτέψει 4 ανούβιες και επίσης έριξα μέσα μια μπάλα από άλγη. Οπου και να ρωτήσω μου λένε ότι εκτός από anubia δεν έχουν τίποτα άλλο για ενυδρείο με χρυσόψαρα. Βρήκα και ένα βολβό αλλά διάβασα ότι μεγαλώνει υπερβολικά . Επίσης αυτά τα φυτά που μοιάζουν με γκαζόν μου λένε ότι δεν κάνουν. Κάποια συμβουλή? Τέλος πιστεύετε ότι πρέπει να βάλω φυσικό ξύλο?ή θα μαλακώσει πολύ το νερό. Πόσες ώρες να ανάβω το φώς?

Ευχαριστώ

ΥΓ. Ειχα διαβάσει σε κάποια δημοσίευση ότι κάποιοι σε καταστήματα αντιμετωπίζουν περιφρονητικά τα χρυσόψαρα ( σε στυλ τι τα θέλεις πέταξε τα και βάλε τροπικά) Φοβάμαι ότι ο φίλος(ή φίλη) που το κατήγγειλε μάλλον είχε δίκιο.

Link to comment
Share on other sites

βάσει των νεότερων κανόνων που ισχύουν ότι το κάθε χρυσόψαρο θέλει πλέον 40λτ νερού καλύτερα θα είναι να μείνεις μόνο με 2 χρυσόψαρα. Αν βάλεις 4 θα δεις τι θα ακούσεις... Επίσης τα χρυσόψαρα μεγαλώνουν πολύ. Καλή επιλογή οι ανούμπιες γιατί δεν θα σου τα φάνε. Για το τάισμα καλύτερα 1 φορά την ημέρα γιατί αλλιώς λερώνουν πολύ το νερό και ίσως σου ανέβουν νιτρικά. Το φως να το ανάβεις το πολύ 8 ώρες την ημέρα (οι ανούμπιες δεν θέλουν πολύ φως) και νομίζω πως και τα χρυσόψαρα σου δεν θα θέλουν υπερβολικό φωτισμό. Καλή αρχή και απέφυγε τα λάθη που κάναμε όλοι μας χωρίς να γνωρίζουμε...

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα σου προτεινα να βαλεις ενα ακομη το πολυ ψαρι.Βαλε δυο ριζες και μπορεις να δεσεις

επανω τους anubia, microsorium pteropus και vesicularia dubyana.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...