Jump to content

ich τι λαθη να αποφυγεται σε χρυσοψαρα.


Recommended Posts

καλημέρα  σε όλους τους αρχάριους αυτά που θα αναφέρω ειναι προσωπικές εμπειρίες λάθη που έκανα ακι ελπίζω να αποφεύγεται και εσεις .

Έχω πλέον μπει στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας ενυδρείο 200λιτρα  7-9 fantails χρυσόψαρα [τωρα ειναι 7] και σε διάστημα ενος έτους έχασα 5 ανα διαστήματα όχι όλα μαζί

και αυτό που παρατήρησα  η απώλεια γινόταν μετά απο λίγες μέρες αλλαγής νερού.

τα σοβαρά λάθη που έκανα ..

1]ταραζόταν την ψυχική τους ηρεμία και ο βυθός με το να ρίχνω απότομα με πλαστική λεκάνη το καινούργιο νερό αναπλήρωσης.   

2]το φρέσκο νερό που έβαζα ναι μεν ήταν φίλτρου αλλά ήταν άλλη θερμοκρασία με αυτή του ενυδρείου ήταν κρύο ενώ το ενυδρείο το ειχα στους 24C.

τα ψαράκια δυστυχώς στρεσάρονται εύκολα και μετά αρχίζουν να εμφανίζουν διάφορα συμπτώματα άλλες φόρες είναι ατομικά μόνο σε ένα ψαράκι άλλες φορές είναι σε όλα όπως και το κολλητικό ικ

το οποίο ειναι και ο χειρότερος μπελάς αν και ηταν το πιο εύκολο στην αντιμετώπισή του ευτυχώς χωρίς να χάσω αλλο ψαράκι.

τωρα οσο αφορά την αντιμετώπιση του ικ χρησιμοποίησα  φάρμακο που περιέχει methylene blue ενα υγρό που χρωμάτισε το νερό του ενυδρείου σε μπλε χρώμα άνοδο θερμοκρασίας σε 30 C .και συχνές αλλαγές και όλα αυτά περίπου μια εβδομάδα θεραπείας .

3]υπερβολική τροφή στους χοντρομπαλάδες.

 

επίσης οσο αφορά τα χρυσόψαρα  παρατήρηση δικη μου ειναι πολλες οι ποικιλίες βέβαια αλλα θεωρώ ότι   τα πιο αντοχής είναι αυτά που έχουν την μακρύτερη ουρά σε αντίθεση με τα κοντόχοντρα και ειδικότερα αυτά που έχουν φουσκωμένη κοιλιά όπως τα  pearl.τα οποία παθαίνουν εύκολα την ασθένεια νηκτικής κύστης.

 

Οι πιο έμπειροι από εσάς μπορούν να γράψουν  συμπληρώσουν τις δίκες του απόψεις ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα το Ich είναι μια ασθένεια που μπορεί να αντιμετωπισθεί αλλά όπως με όλες τις παρασιτικές το σωστό είναι να την εντοπίσουμε μέσω μικροσκοπικού

ελέγχου πριν αρχίσουμε τις υποθέσεις.

Εφόσον σιγουρευτούμε ότι έχουμε αυτή την ασθένεια μπορούμε να την εξοντώσουμε είτε μέσω Green Malachite 2% (με προσοχή διότι βάφει και θεωρείται καρκινογόνος),

είτε μέσω Formalin 30%, αλλά υπάρχει και η λύση του Potassium Permanganate.

Καλή λύση αποτελεί και το αλάτι με αύξηση της θερμοκρασίας στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Το methylene Blue είναι καλή λύση για άλλες παθήσεις και βάφει καθώς και καταστρέφει τα καλά μας βακτήρια,

 

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις προυποθέτει σωστή δοσολογία και επαναληπτικές θεραπείες για να έχουμε επιτυχία και φυσικά σε καραντίνα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...