Jump to content

Τι μπορει να συμβαινει?


Recommended Posts

Φιλοι μου γεια σας!

Σημερα το απογευμα που γυρισα σπιτι ειδα ενα zebra danio με σχισμενη ουρα και το ενα ματι του να λειπει!Κινειται συνεχως και ειναι νευρικο.Εχει πιθανοτητες να ζησει και τι θα πρεπει να κανω?Επισης, το σκαλαρι μου εχει ενα ασπρο(?) σημαδι που δεν ειχε.Το ενυδρειο ειναι 120 λιτρων με ενα σκαλαρι, 2 cory, 1 μελανοταινια, 2 kiss gourami, 1 zebra danio, 1 dwarf gourami, 1 pleco και 1 ansistrus.

Τα ψαρια αυτα συνυπαρχουν εδω και πολυ καιρο, χωρις κανενα προβλημα.

Μπορειτε να καταλαβετε τι μπορει να εχει συμβει?

Ευχαριστω

post-633-1180023841_thumb.jpg

post-633-1180023924_thumb.jpg

post-633-1180023998_thumb.jpg

post-633-1180024081_thumb.jpg

post-633-1180024204_thumb.jpg

post-633-1180024300_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

:hysterical: Φίλε Zak,

Σήμερα ασχολήθηκες με το πρόβλημά μου και θέλω και εγώ να σε βοηθήσω.

Λοιπόν όσον αφορά το ζεβράκι κατα τη γνώμη μου έχει πολλές πιθανότητες να επιβιώσει. Όσον αφορά το σκίσιμο της ουράς του δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αν είναι απο επίθεση άλλου ψαριού. Σε πολλά ψάρια συμβαίνει αυτό και μετά απο κάποιο διάστημα ξανακολλάει η ουρά τους. Εκτός κι αν είναι αρρώστια. Σ' αυτή την περίπτωση δεν ξέρω να σου απαντήσω. Το μάτι του επίσης δεν είναι (κατα τη γνώμη μου πάντα) πρόβλημα. Προφανώς είναι κι αυτό κάποια επίθεση. Έχω δει πάρα πολλές φορές ψάρια με ένα μάτι και ζούνε μια χαρα (φυσικά με πιο περιορισμένη όραση, πράγμα που δεν τα κάνει ανίκανα να βρουν τροφή). Και το πιο απίστευτο, έχω δει σε pet shop κόι με βγαλμένα και τα δύο μάτια και ζούσε και έτρωγε στα τυφλά. (Μπορεί να έγραψα αρκετά και κουραστικά αλλά πιστεύω να σε ενθάρρυνα λίγο) Τώρα για το αγγελόψαρο σου πιστεύω ότι είναι κάποια αρρώστια (ίσως fungus ή ick) όμως δε είμαι σε θέση να σου πω τί να κάνεις.

Περιμένουμε νέα σου. :rasp:

Link to comment
Share on other sites

Κατα την ταπεινη μου γνωμη,σιγουρα σιμιωθεικε καποιος τσαμπουκας με αυτουργο το Σκαλαρι.Το zebra danio ειμαι σιγουρος οτι θα ζησει οστοσο θα ηταν καλυτερα να απομονοθει και να του χορηγηθει φαρμακευτικη αγωγη οπως Bactopour tis Sera η οτι αλλο εχεις για την αντικαταπολεμιση των Βακτιριδιων οσο αφορα το ματι του.Γιατην ουρα δεν τιθεται θεμα γιατι θα αναρρωσει γρηγορα.Το Σκαλαρι δεν νομιζω πως εχει καποια ασθενεια π.χ.Fungus Γιατι δεν εμφανιζεται μια ασθενεια απο τη μια μερα στην αλλη.Το οτι τα ψαρακια ζουσαν για αρκετο διαστημα αρμονικα κι αυτο δεν λεει τιποτα οταν η συνθεση ειναι διαφορετικη απο την πρεπουσα.Στην αρχη ολα ειναι δειλα και υσηχα καποια στιγμη ομως θα ξεθαρεψουν και θα δειξουν τον πραγματικο τους εαυτο,κι αυτο δυστυχως δεν το γνοριζουμε το ποτε και το γιατι.Μεσα στο φορουμ μπορεις να βρεις πολλα τετοια περιστατικα.Οπως το παραδειγμα του Δημητρη οπου μετα απο 3 η4 χρονια δεν θυμαμε ακριβως συμβιωσεις τα Πιρανια μεταξυ τους βρηκε τη θηλικια του σκοτωμενη.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας (και του Σταματη).Δεν εκανα απολυτως τιποτα διαφορετικο απο αυτα που κανω παντα (αλλαγη νερου, ταισμα κλπ) και βλεπω οτι τα πραγματα πανε καλυτερα.Μαλλον, τσακωμος ηταν.Απιστευτο παντως γιατι τα συγκεκριμενα ψαρια ζουνε απολυτως αρμονικα εδω και 2 χρονια!!!

Ευχαριστω και παλι! :hysterical:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Φιλοι μου, τα πραγματα ειναι πλεον παλι μια χαρα!Το σκαλαρι επανηλθε πληρως, ενω το zebra danio ειναι φυσιολογικα δραστηριο και με ορεξη.

Το μονο που στεναχωριεμαι που το βλεπω να του λειπει το ενα του ματι.... :thumbdown:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...