Jump to content

Ερώτηση για φίλτρο εσωτερικό hailea


Lennon13

Recommended Posts

Καλησπέρα στο φόρουμ είμαι νέος στο χώρο και  την ασχολία και θέλω να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει, επειδή μόλις αγόρασα ένα hailea rp 200 για ένα μικρό 20λιτρο ενυδρείο που έχω κάθε ποτέ χρειάζεται να καθαρίζω το νερό πλέον και αν χρειάζεται να αλλάζω το σφουγγάρι η να πλένω το φίλτρο μου. Ευχαριστώ πολύ 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

Οταν λες να καθαρίζεις το νερό εννοείς να αλλάζεις το νερό να υποθέσω? Στη φάση στρωσίματος μπορείς και να μην αλλάξεις νερό αλλά όταν έχεις ψάρια αλλάζουμε χοντρικά το 1/3 του νερού κάθε βδομάδα. Τα σφουγγάρια τα ξεπλένεις πάντα σε αποχλωριοποιημένο νερό (η καλύτερα στο νερό που αφαίρεσες την ημέρα της αλλαγής) και αυτό χοντρικά 1 φορά τον μήνα. Στην περίπτωση του ενυδρειακού βαμβακιού δεν το ξεπλένεις αλλά το πετάς και βάζεις καινούργιο.

Το φίλτρο μου φαίνεται λίγο μεγάλο για τα λίτρα σου. Δεν σου πιάνει πολύ χώρο?

Link to comment
Share on other sites

Όχι νορμαλ είναι και μάλιστα κάνει πολύ καλή δουλειά. Δλδ για το συγκεκριμένο πετά το σφουγγαράκι του κ παίρνω άλλο η το ανοίγω κ το ξεπλένω; Έχει κάποια διάρκεια ζωής; 

Link to comment
Share on other sites

Αυτό δεν είναι το φίλτρο? Το σφουγγάρι δεν το πετάς αλλά το ξεπλένεις στο νερό που αφαιρείς κατά την αλλαγή νερού μία φορά τον μήνα ή όταν το δεις ότι έχει πιάσει πολύ βρωμιά. Δεν έχει διάρκεια ζωής απλά εγώ προτιμώ αντί για σφουγγάρι, 50% μακαρόνι (siporax mini) και 50%  ενυδρειακό βαμβάκι (sera filterwool).
22402190.thumb.jpg.bdc1d029c63209b86c355ef799be459e.jpg

Έγινε επεξεργασία - panagiotis_dms
Link to comment
Share on other sites

:)Εχω το ίδιο, το χρησιμοποιώ πολλά χρόνια. 

Στο πράσινο σφουγγαράκι είχε άνθρακα. Τον πετάς και το γεμίζεις με mini siporax. Αν το αφήσεις έτσι το ξεκινάς με min ροή και σε διάρκεια ενός μήνα που θα μειώνεται πολύ η ροή το αυξάνεις στο max. Μετά (πάνω στον μήνα) ξεπλένεις το πράσινο σφουγγάρι με νερό από το ενυδρείο και ξανατοποθετείς.

Εγώ προσθέτω στο πάνω μέρος του σφουγγαριου ένα κομμάτι ενυδρειακό βαμβάκι πχ JUWEL bioPad (υπάρχουν πολλές μάρκες) αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα "μπουκώνει" το φίλτρο σου πιο γρήγορα και η ανωτέρω διαδικασία θα επαναλαμβάνεται κάθε 15 ημέρες.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...