Kleis Gry Posted February 21, 2020 #1 Share Posted February 21, 2020 Γεια σας παιδια λοιπον ολοι (δηλαδη οση εχεται δει τα θεματα μου) ξερεται οτι εχω μια μπλε καραβιδα σε 15 λιτρα που ειναι λαθος. Το ειδος της θελει 30 λιτρα. Για αυτο ηρθε η ωρα της μετακινησης εχω ενα γυαλινο ενυδρειο περιπου 30 λιτρα που ειναι αδειο τι εξποπλισμο πρεπει να εχω και κυριοτερα τι συνθηκες πρεπει να επικρατουν στο ενυδρειο; Υ.Γ ευχαριστω τα μελη @natateo @panagiotis_dms για την ιδεα της μετακομισης Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos nts Posted February 21, 2020 #2 Share Posted February 21, 2020 Καλησπέρα! Θέλεις να μας πεις ποιο είδος καραβίδας ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo Posted February 22, 2020 #3 Share Posted February 22, 2020 πριν 11 ώρες, το μέλος panos nts έγραψε: Καλησπέρα! Θέλεις να μας πεις ποιο είδος καραβίδας ειναι? procambarus alleni 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo Posted February 22, 2020 #4 Share Posted February 22, 2020 (edited) πριν 12 ώρες, το μέλος Kleis Gry έγραψε: Γεια σας παιδια λοιπον ολοι (δηλαδη οση εχεται δει τα θεματα μου) ξερεται οτι εχω μια μπλε καραβιδα σε 15 λιτρα που ειναι λαθος. Το ειδος της θελει 30 λιτρα. Για αυτο ηρθε η ωρα της μετακινησης εχω ενα γυαλινο ενυδρειο περιπου 30 λιτρα που ειναι αδειο τι εξποπλισμο πρεπει να εχω και κυριοτερα τι συνθηκες πρεπει να επικρατουν στο ενυδρειο; Υ.Γ ευχαριστω τα μελη @natateo @panagiotis_dms για την ιδεα της μετακομισης Κανονικα 30λ ειναι λιγα. Θελει 60λ για το ενα και 100λ για το ζευγαρι. Ενυδρειο με καπακι. Υποστρωμα- αμμοχαλικο 2-3 εκ. τουλαχιστον (σκαβουν), κρυψωνες- ριζες,σωλήνες, σπηλιες , πετρες κτλ Τα ζωντανα φυτα θα φαει, θα κοψει θα θα θα... Εννοειται φιλτρο, θερμοστατη. Edited February 22, 2020 by natateo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleis Gry Posted February 26, 2020 Author #5 Share Posted February 26, 2020 Αν τη βαλω σε 60 λιτρο τι ανγκες θα εχει ( ξερεται ph kh Gh διακοσμιση αναπαραγωγη οτι γραφει σε ενα προψιλ ψαριων) κατανοω οτι οι πιο πολυ στο φορουμ δεν εχουν καραβιδα και συγνωμη αν σας φορτωνω με ερωτισεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
natateo Posted February 26, 2020 #6 Share Posted February 26, 2020 πριν 50 λεπτά, το μέλος Kleis Gry έγραψε: Αν τη βαλω σε 60 λιτρο τι ανγκες θα εχει ( ξερεται ph kh Gh διακοσμιση αναπαραγωγη οτι γραφει σε ενα προψιλ ψαριων) κατανοω οτι οι πιο πολυ στο φορουμ δεν εχουν καραβιδα και συγνωμη αν σας φορτωνω με ερωτισεις Εχεις τεστ ph και gh; Τ– 20–25 °С, σκληροτητα – 10–25 °, pH – 6,5–8,0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleis Gry Posted February 26, 2020 Author #7 Share Posted February 26, 2020 Ναι εχω το τεστ ph που εκανα προσφατα βγηκε 7.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleis Gry Posted February 26, 2020 Author #8 Share Posted February 26, 2020 Απο διακοσμιση θελει κατι ιδιαιτερο π.χ σπηλιες θελει και ξυλο και πετρα επισης που μπορω να βρω ακουαφορε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleis Gry Posted March 4, 2020 Author #9 Share Posted March 4, 2020 Σε λιγες μερες ερχεται το ενυδρειο ετοιμαστειτε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleis Gry Posted March 5, 2020 Author #10 Share Posted March 5, 2020 (edited) Να το ενυδρειο ειναι 57 λιτραhttps://aquariumshop.gr/shop/eksoplismos-enydreiou/fluval-flex-led-aquarium-nano-57lt/ το μονο κακο ειναι οτι κοστιζει 200€ Edited March 5, 2020 by Kleis Gry Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleis Gry Posted March 5, 2020 Author #11 Share Posted March 5, 2020 Φυσικα ειναι φοτο το πανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
panagiotis_dms Posted March 5, 2020 #12 Share Posted March 5, 2020 Καλά έκανες που πας σε αναβάθμιση αλλά 200 ευρώ ενυδρείο για μια καραβίδα? Δεν το βρίσκεις λίγο εκτός από την άποψη value for money? Δηλαδή για μένα χίλιες φορές να έβαζες 100 ευρώ παραπάνω και να έπαιρνες ενυδρείο 100+ λίτρα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleis Gry Posted March 5, 2020 Author #13 Share Posted March 5, 2020 (edited) Αρχικα ηθελα να τη παω σε 30 λιτρα αλλα διαλεξα αυτο λογο χωρου Edited March 5, 2020 by Kleis Gry Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleis Gry Posted March 5, 2020 Author #14 Share Posted March 5, 2020 Ή μπορω αυτο που ειναι 3 λιτρα παραπανω και πληρωνεις 109https://aquariumshop.gr/shop/eksoplismos-enydreiou/juwel-primo-60-led-black/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleis Gry Posted March 5, 2020 Author #15 Share Posted March 5, 2020 Απο aquascape σκεφτομαι μια σπηλια γυρω στα 30 εκ.απο dragon stone και ενα κορμο βυθισμενο (τον μισο) στο χωμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer Posted March 5, 2020 #16 Share Posted March 5, 2020 Θέλεις να δεις και αυτο; https://www.petsupermarket.gr/hailea-aquarium-black-59x31x45-6cm-60lt?sort=p.price&order=ASC Επίσης για το ερώτημά σου αναφορικά με τον διάκοσμο. Τους αρέσουν και τα ξύλα και οι πέτρες, μπορείς να βάλεις και τα δυο. Οπως σου είπε η @natateo τα φυτά θα τα ρημάζει, μπορείς να βάλεις όμως επιφανείας - δεν τους πολυαρέσει το πολύ φως. Το PH σου είναι οτι πρέπει 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleis Gry Posted March 5, 2020 Author #17 Share Posted March 5, 2020 Δηλαδη θα μπορουσα να βαλω κερατοφυλλο; την τελαιυτεα φορα που το προσπαθησα με τσιμπησε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleis Gry Posted March 5, 2020 Author #18 Share Posted March 5, 2020 (edited) πριν 14 λεπτά, το μέλος gixxer έγραψε: Θέλεις να δεις και αυτο; https://www.petsupermarket.gr/hailea-aquarium-black-59x31x45-6cm-60lt?sort=p.price&order=ASC Επίσης για το ερώτημά σου αναφορικά με τον διάκοσμο. Τους αρέσουν και τα ξύλα και οι πέτρες, μπορείς να βάλεις και τα δυο. Οπως σου είπε η @natateo τα φυτά θα τα ρημάζει, μπορείς να βάλεις όμως επιφανείας - δεν τους πολυαρέσει το πολύ φως. Το PH σου είναι οτι πρέπει Αυτο θα παρω σιγουρα. Edited March 5, 2020 by Kleis Gry Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer Posted March 5, 2020 #19 Share Posted March 5, 2020 (edited) 1 hour ago, Kleis Gry said: Δηλαδη θα μπορουσα να βαλω κερατοφυλλο; την τελαιυτεα φορα που το προσπαθησα με τσιμπησε! Δεν είχα κατά νου το κερατόφυλο αλλά το Limnobium laevigatum. Το έχει σίγουρα ο Μισιρλής αλλά και άλλου θα το βρεις. Επίσης μπορείς να φυτέψεις στην αρχή τουλάχιστον ένα απλό και φτηνό φυτό πχ Hygrophila Difformis ώστε να τραβάει νιτρικά και όταν το καταστρέψει το βγάζεις. Το φυτεμα θα γίνει πριν μπει η καραβίδα στο ενυδρείο. Μετά θα μπει και θα αρχίσει το κλάδεμα ... Το επιφανείας όμως θα σου μείνει. Edited March 5, 2020 by gixxer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleis Gry Posted April 10, 2020 Author #20 Share Posted April 10, 2020 Επιτελους ηρθε στηθηκε και ιδου το εφτιαξα οσο πιο καλα μπορω με στοχο να μοιαζει με ποταμι σας αρεσει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS Posted April 10, 2020 #21 Share Posted April 10, 2020 Αν και δεν φαίνετε καλά από τις φωτογραφίες νομίζω ότι δεν είναι ασφαλές όπως το έχεις τοποθετησει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleis Gry Posted April 10, 2020 Author #22 Share Posted April 10, 2020 Ποιο το φιλτρο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GVC Posted April 10, 2020 #23 Share Posted April 10, 2020 11 minutes ago, Kleis Gry said: Ποιο το φιλτρο; O @SOTIRIS νομίζω ότι εννοεί το "ενυδρείο"..φαίνεται να ακουμπαει πανω σε καρεκλες/σκαμπω...αλλά να κάνω μια ερώτηση;;δεν μιλάγατε παρααπάνω για αγορά ενυδρείου;;Αυτο είναι κάδος απόθήκευσης;;;; ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleis Gry Posted April 10, 2020 Author #24 Share Posted April 10, 2020 πριν 10 λεπτά, το μέλος GVC έγραψε: O @SOTIRIS νομίζω ότι εννοεί το "ενυδρείο"..φαίνεται να ακουμπαει πανω σε καρεκλες/σκαμπω...αλλά να κάνω μια ερώτηση;;δεν μιλάγατε παρααπάνω για αγορά ενυδρείου;;Αυτο είναι κάδος απόθήκευσης;;;; ? Εγιναν μερικες αλαγες. Μεχρι τωρα δεν εχουμε προβλημα. Εχω βαλει μπολι στο φιλτρο. Οσω για την διακοσμιση πετρες απο τον υμμητο και κλαρακι απο αμυγδαλια. Θερμοστατη φιλτρο και φωσ γραφειου. Επισης προσθεσα λιγο νερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleis Gry Posted April 10, 2020 Author #25 Share Posted April 10, 2020 Οσο για το ενυδρειο το ελενξα πιεσα με τα χερια μου την μια πλευρα και μετα την αλλη ευτυχως δεν επεσε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts