Natassa Basta Posted March 14, 2020 #1 Share Posted March 14, 2020 Καλημέρα σε όλους, γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να είναι αυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaggelisg9 Posted March 14, 2020 #2 Share Posted March 14, 2020 Καλημέρα, επειδή δε φαίνεται καθαρά, στο κόκκινο σημείο, το άσπρο που φαίνεται είναι λεπι ή κάτι άλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natassa Basta Posted March 14, 2020 Author #3 Share Posted March 14, 2020 πριν 58 λεπτά, το μέλος vaggelisg9 έγραψε: Καλημέρα, επειδή δε φαίνεται καθαρά, στο κόκκινο σημείο, το άσπρο που φαίνεται είναι λεπι ή κάτι άλλο? Όταν πηγαίνω κοντά κάνει σαν τρελό και δεν μπορώ να το βγάλω καλή φωτο. Φαίνεται σαν κάτι λευκό στο σημειο που έχει "ματώσει". Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala Posted March 14, 2020 #4 Share Posted March 14, 2020 ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο και ποσο καιρο "τρεχει"? μετρησεις απο αμμωνια και νιτρωδη εχεις? τι αλλους κατοικους εχει μεσα το ενυδρειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natassa Basta Posted March 14, 2020 Author #5 Share Posted March 14, 2020 Έχω δύο χρυσόψαρα κ μια ανούμπια απο έμβια όντα, το ενυδρειο τρέχει 3 χρόνια κ ειναι 60 λίτρα. Αμμωνια 0 και NO3 10 και NO2 0. Αλλαγές νερού κάνω κάθε βδομάδα 25-30%. Δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι χτύπημα ή παράσιτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala Posted March 14, 2020 #6 Share Posted March 14, 2020 (edited) Τα λίτρα είναι πολύ λίγα για αυτά τα ψάρια, που θέλουν τουλάχιστον τα τριπλά. Αν όντως έχεις τόσα λίγα νιτρικά με αυτές τις αλλαγές , μάλλον ταιζεις ελάχιστα.. Πέραν αυτών, προφανώς είναι κάποιο τραύμα , μπορεί να είναι και από χτύπημα, μπορεί και όχι. Αν δεν φύγει από μόνο του , μπορείς να βάλεις ενυδρειακο αλάτι ή τυροκομικο (χωρίς πρόσθετα) σε αναλογία 2γρ / καθαρό λίτρο νερού. Το διαλύεις πολύ καλά σε ένα δοχείο με νερό ενυδρείου και μετά το ρίχνεις στο ενυδρείο... Όταν θες να αφαιρέσεις το αλάτι ,ξεκινάς καθημερινές μικρές αλλαγές (10-20%), ώστε να μειωθεί σταδιακά η αλατότητα. Edited March 14, 2020 by tsala 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now