Jump to content

Νέο ενυδρείο με φυτά


Φωτο

Recommended Posts

Καλησπερα στην όμορφη παρέα.

 

Ειχα ένα παλιό ενυδρείο 120 λίτρων με εξωτερικό φίλτρο με βιολογικό υλικό και θερμοστάτη. Ξεκίνησα την διαδικασία του στρώσιματος με τα υγρά παρασκευάσματα που πωλούνται. Το ενυδρείο έτρεχε 2 βδομαδες στους 25-26 βαθμούς. 
Πλεον το ενυδρείο φιλοξενεί 2 μολυ 1 πλατύ, 6 γκαπι και 2 γαρίδες. 
Στον πάτο του ενυδρείου έχω βάλει ένα λεπτό καφέ κόκκο που είναι σαν χώμα μου είπε ο πετ σοπας, μια μεγάλη πετρα και 4 κέρατοφυλα και δυο φυτά που μου έδωσε ένας φίλος που δεν ξέρω τα ονόματα τους το ένα είναι ψηλό πολύ με ευθεία σαν χάρακα φύλλα και το άλλο είναι νομίζω hygrophyla polysperma. Τα φυτά δεν είναι φυτεμένα βαθιά και στο σημείο που τα έχω στηρίξει έχω βάλει κάψουλα με λίπασμα. Το θέμα είναι πως δεν ευδοκιμούν και έχουν πιάσει άλγη (όχι πολλη) και τα φύλα είναι λεπτά έτοιμα να μαραθούν. 
Ξεχασα να σας πω Πως έχω τον εργοστασιακό φωτισμό με δυο λάμπες της jewel δεν γνωρίζω τα βατ και τέλος υπάρχει αντλία αέρα μέσα στο ενυδρείο. 
 


 


 

Link to comment
Share on other sites

Αν όλα τα φυτά έχουν θέμα, μαζί και η hygrophyla polysperma, κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει! θερμοκρασία οκ, φωτισμός υπάρχει, και μιλάμε για εύκολα φυτά. Για τις άλγες δες τον φωτισμό, θρεπτικά λογικά έχεις, οπότε κόψε λίγο σε ώρες, δυο λάμπες μόνο για κερατόφυλλο και hygrophyla μάλλον είναι πολύ, υποθέτω ότι το άλλο είναι καποια vallisneria. Δες τα βατ τους. Τα φυτά σου είναι εύκολα και γρήγορης ανάπτυξης και θα έπρεπε να κρατήσουν σε έλεγχο τις άλγες.

Μετρήσεις επίσης, έστω να δεις pH, NO2, NO3, σκληρότητα. Μπορεί να έχεις απαγορευτικές παραμέτρους.

Το υπόστρωμα πως λεγόταν;

Επίσης φωτογραφίες θα βοηθούσαν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...