Jump to content

Καλώς σας βρήκα!!!


Dimitris85

Recommended Posts

Αν και γραμμένος στο φόρουμ εδώ και λίγο καιρό ποστάρω πρώτη φορά.

Όπως προδίδει και το nickname είμαι ο Δημήτρης και έχω μία χελώνα, την Olive! (ή τον, ποιος ξέρει ; ?)

 

Δεν είχα ποτέ ξανά κατοικίδιο όμως πάντα μου άρεσαν οι χελώνες, οπότε πριν εννέα μήνες που ήμουν σε ένα πανηγύρι-παζάρι την είδα και είπα εδώ είμαστε! Έρωτας με την πρώτη ματιά!

Αν και συνειδητοποιημένος ότι ένα κατοικίδιο είναι ευθύνη κτλ η όλη διαδικασία δεν έγινε σωστά με την έννοια ότι η κατάσταση πήγε στο στυλ:  που πρέπει να την έχω; να σε αυτή τη χελωνιέρα, άμα θες πάρε τη μεγάλη και είσαι άρχοντας( η μεγάλη ήταν αυτή με το νησί...)  Τι τρώει; τι πρέπει να προσέχω; Πάρε γαριδούλα και ρίξε της και καμία γαλοπούλα που και που...

 

Η Όλιβ τότε ήταν μωρό, όμως δεν υπήρχε περίπτωση να την αφήσω έτσι. Δυστυχώς στην περιοχή που ζω λόγω δουλειάς, το ένα petshop δεν πολύ ασχολείται με χελώνες, κτηνίατρος από ότι ξέρω τα ίδια... οπότε το έριξα στη μελέτη και το φόρουμ με έχει βοηθήσει αρκετά νομίζω!

 

Καθώς σε ένα με δύο χρόνια θα αλλάξω περιοχή άρα και σπίτι δεν μπορώ να κάνω κάτι μόνιμο από άποψη ενυδρείου, οπότε μέχρι τότε έχω πάρει ένα κουτί αποθήκευσης διάφανο πενήντα λίτρων, το οποίο αν και από ότι διαβάζω προς το παρόν για το μέγεθός της είναι οκ, θα πάει για αλλαγή. Διακόσμηση με πλαστικά φυτά και μερικές πέτρες, ενώ το νησί της είναι ένα βραχάκι όπου βγαίνει στην επιφάνεια. Από θέρμανση έχω θερμαντικό στο νερό και ενώ στην αρχή είχα ένα μικρό εσωτερικό φίλτρο πλέον έχω βάλει ένα εξωτερικό SUNSUN HW603B και πάνω από το νησί μία λάμπα UVB. Φυσικά θα βάλω και φωτογραφίες τόσο από την Όλιβ όσο και από το ενυδρείο. Ο μόνιμος φόβος μου είναι μην τυχόν πάθει ή έχει κάτι και δεν το καταλάβω, πάντως αν κρίνω από την πολύ δραστήρια συμπεριφορά της φαίνεται να είναι καλά! ?

 

Σχετικά με το είδος δεν ξέρω σίγουρα, έχω όμως καταλήξει ότι μάλλον είναι  Reeve (Chinese pond turtle).

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες στην παρέα Δημήτρη.

:welcome:

Link to comment
Share on other sites

:welcome:! Δωσε φωτο!

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες φίλε!

Άνοιξε ένα θέμα στην κατηγορία να τα λέμε εκεί!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!!!

Θα ανοίξω και θέμα σε λίγο!!!

Μέχρι τότε μερικές φωτός της φάτσας μου!

 IMG_20200407_043305.thumb.jpg.f8e527697aa02458bffea2ee449309f1.jpgIMG_20200407_035518.thumb.jpg.d545651fa421c0500dabad083c5214a1.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...