Jump to content

ECO AQUALIZER


bill28

Recommended Posts

Καλησπερα.

Θα ηθελα την γνωμη και εντυπωσεις αυτων που εχουν στην κατοχη τους το eco aqualizer για σχετικα μεγαλο διαστημα(οχι 1-2 εβδομαδες μονο).Ειδαν βελτιωσεις,διαφορες κτλ?

Αλλα θα παρακαλουσα μονο την γνωμη αυτων που το εχουν,ωστε να μην δημιουργηθει το μπαχαλο που εγινε σε προηγουμενες δημοσιευσεις.

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Αναρωτιέμαι για το ίδιο θέμα με το συγκεκριμένο προϊών.

Μετά από τόσο καιρό που έχει κυκλοφορήσει το eco aqualizer και κάποιοι το έχουν, ας πουν σας παρακαλώ κάτι είτε καλό είτε κακό γι’ αυτό για να μάθουμε και εμείς αν αξίζει.

Link to comment
Share on other sites

Εγω το εχω στα 400 λιτρα γλυκο και σε 54 λιτρα θαλλασινο.

Στο γλυκο νερο λοιπον το μονο που καταφερα να δω πρακτικα ειναι μειωση τις αλγης στα τζαμια. Οχι οτι δεν βγαινει ποτε απλα κανει παραπανω καιρο (1 μηνα με παει ανετα).

Στο θαλλασινο επιδη το εβαλα εξαρχης δεν μπορω να ξερω αν κανει την ιδια δουλεια με το γλυκο παντος η αλγη εμφανιζεται πιο γρηγορα. Περα απο αυτο το χρησιμοποιο και για να στελνω ροη νερου και στο αριστερο τμημα του Νανο κατι που δεν θα μπορουσα να κανω με συμβατικη τρομπα.

Απο μετρησεις δεν εχω κανει καμια και δεν ξερω αν επηρεαζει Redox etc...

Link to comment
Share on other sites

Τον περασμενο Φεβρουαριο εβαλα στο μεγαλο μου ενυδρειο το οποιο ειχε μονιμα προβλημα με πρασινη αλγη που ηθελε αρκετη ωρα για να την καθαρισω (750λιτρα γαρ). Απο τοτε ΔΕΝ ξαναειχα πρασινη αλγη αλλα λιγη καφε που φευγει πολυ πιο ευκολα. Επειδη και το φιλτρο μου υπολειτουργει, ισως αν αυξησω την ροη στο AQUALIZER να βελτιωθει περισσοτερο η κατασταση.

Πριν 2 σχεδον μηνες εβαλα και στο μικροτερο ενα AQUALIZER λογω επισης πρασινης/μαυρης αλγης που επιανε στο χαλικι και σε μερικα φυτα και μεχρι τωρα στο χαλικι τουλαχιστον ειμαι ενταξει (τα φυτα τα καθαρισα).

Συμπερασματικα, μπορω να πω πως δεν ξερω αν ολα αυτα που γραφονται στο διαφημιστικο του προιοντος ειναι αληθεια και σε πιο βαθμο, αλλα η επιπτωση στην αλγη ειναι εμφανης.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το συγκεκριμένο προιον το εχω 4 μήνες περίπου σε 240λ με δίσκους.

Πριν το αγορασω το εψαξα και εγω αρκετα αλλα ξεκαθαρα συμπερασματα δε πηρα ποτε.

Το μονο που συμπερανα μετα απο ολο το ψαξιμο ειναι πως δε προκαλει κακό.

Εγω τωρα μετα απο 4 μηνες το μονο εμφανες που εχω δει ειναι το οτι κανει το νερο ποιο διαυγες. Δηλαδη τωρα μπορω και διακρινω στο νερο καποια μικροσωματιδια που πριν δε τα εβλεπα.

Οσο για την αλγη που αναφερθηκε εγω στο δικο μου δεν ειδα καμια μιοση.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα απλά μου φαίνεται απάτη το όλο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί φίλοι του Aquazone,

Επανέρχομαι στο θέμα του Eco Aqualizer για το οποίο είχα εκφράσει και σε άλλα post την αρνητική μου θέση. Μάλιστα, ζήτησα από τους χρήστες του προϊόντος να αναφέρουν μετρήσεις φυσικών ή/και χημικών μεγεθών - από τα ενυδρεία τους – που μεταβλήθηκαν μετά την συστηματική χρήση του δίχως να έχω λάβει κάποια απάντηση ακόμη.

Θα ήθελα, επίσης, αυτό το post μου να μην εκληφθεί ως προσπάθεια δυσφήμησης ή αντιπαράθεσης με τους φίλους του καταστήματος που εισάγει το προϊόν. Αντίθετα, έχω τιμήσει και τιμώ με την παρουσία μου – όσο μου επιτρέπουν οι επαγγελματικές μου ασχολίες - το εν λόγω κατάστημα το οποίο βρίσκω ιδιαίτερα επαγγελματικό και οργανωμένο (Οι ίδιοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τις «καταθέσεις» μου στο κατάστημά τους!).

Εξ’ άλλου, ως εμπορικό κατάστημα, είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους να πωλούν όλα, τα σχετικά με τα ενυδρεία, προϊόντα ανεξάρτητα του βαθμού αποτελεσματικότητάς των.

Σε τελική ανάλυση ο μόνος υπεύθυνος για την κάθε του αγορά είναι ο καταναλωτής.

Η αναφορά μου (αρνητική) στο Eco Aqualizer στηρίζεται καθαρά σε επιστημονική προσέγγιση και ειδικότερα επί της αρχής λειτουργίας του προϊόντος. Στην επίσημη ιστοσελίδα του κατασκευαστή (http://www.ecoaqualizer.com/seehow.htm) αναφέρεται ως αρχή λειτουργίας του:

"ECO-Aqualizer restores this reactivity using specific polarity and far infrared radiation. These combined forces in a vacuum sealed reaction chamber, allow ionization of passing water molecules which reduces Hydrogen Bonding."

Δηλαδή, ότι το προϊόν βασίζεται στην αποκατάσταση (?) της «ικανότητα αντίδρασης» (?) του νερού μέσω της χρήσης πολικότητας (μάλλον εννοεί μαγνητική επίδραση) και «μακράν υπέρυθρης» ακτινοβολίας. Ο συνδυασμός αυτών των δυνάμεων εν κενώ (!) επιτρέπουν τον ιονισμό των μορίων (!!) του νερού που περνά μειώνοντας τους δεσμούς του Υδρογόνου (!!!)

Επίσης, στην επίσημη ιστοσελίδα του κατασκευαστή (http://www.ecoaqualizer.com/faqs.htm) αναφέρεται η ακόλουθη επεξήγηση:

“What is far infrared technology? Does it need electricity to operate? Far Infrared is a combination of bio-ceramic elements originally developed by NASA. It radiates electromagnetic photons. ECO-AqualizerTM does not need electricity to operate.”

Δηλαδή: Τι είναι η υπέρυθρη τεχνολογία? Χρειάζεται ηλεκτρισμό για να λειτουργήσει? Η μακράν υπέρυθρη ακτινοβολία είναι ένας συνδυασμός βιο-κεραμικών υλικών που αρχικά ανάπτυξε η NASA. Ακτινοβολεί ηλεκτρομαγνητικά φωτόνια (!!!). Το ECO-Aqualizer δεν χρειάζεται ηλεκτρισμό για να λειτουργήσει.

Τα ερωτηματικά και θαυμαστικά είναι δικά μου και εξηγούμαι:

1. Το ECO-Aqualizer αποτελείται από ένα πλαστικό σωληνάκι με κολλημένα επάνω του με μονωτική ταινία μερικά μαγνητάκια. Η κατασκευή αυτή περικλείεται σε ένα μεγαλύτερο πλαστικό σωλήνα ο οποίος φέρει τα διακριτικά του προϊόντος.

2. Ως Ιονισμός ορίζεται η φυσική διαδικασία μετατροπής ενός ατόμου ή μορίου σε ιόν μεταβάλλοντας την διαφορά αριθμού των πρωτονίων και ηλεκτρονίων. Για να επιτευχθεί ιονισμός πρέπει το άτομο να χάσει ή να κερδίσει ένα ηλεκτρόνιο. Για να γίνει αυτό – με την σημερινή γνωστή τεχνολογία - απαιτείται η ύπαρξη μια πηγής ενέργειας (βλ. εφαρμογή σε φασματοσκόπιο μάζας). Όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι κατασκευαστές του το ECO-Aqualizer δεν χρειάζεται ηλεκτρισμό για να λειτουργήσει! Αφού το προϊόν αυτό δεν χρησιμοποιεί καμία πηγή ενέργειας πως επιτυγχάνει ιονισμό?

3. Αν υποθέσουμε ότι τα μαγνητικά πεδία που προκαλούν τα μαγνητάκια του είναι πολύ ισχυρά (όμως τότε θα χρειαζόμασταν ηλεκτρομαγνήτη, αλλά όπως είπαμε ήδη το προϊόν αυτό δεν χρησιμοποιεί καμία πηγή ενέργειας) το μόνο που θα επιτυγχάναμε θα ήταν η μετατόπιση/μετακίνηση πιθανών ιόντων του νερού , π.χ. Η+, φαινόμενο όμως που θα εξελισσόταν τοπικά και περιστασιακά (περί του ηλεκτρομαγνήτη) κάτι που ούτως ή άλλως δεν θα είχε καμία επίπτωση στο ενυδρείο συνολικότερα.

4. Σχετικά με την «μακράν υπέρυθρη» ακτινοβολία που ισχυρίζεται ο κατασκευαστής πως εκπέμπει το προϊόν του:

Ως Υπέρυθρη ορίζεται η ακτινοβολία που βρίσκεται ανάμεσα στο ορατό μέρος του φάσματος και στην μικροκυματική ακτινοβολία.

Υπέρυθρη ακτινοβολία εκπέμπεται από ΟΛΑ τα αντικείμενα που βρίσκονται σε θερμοκρασία άνω του απολύτου μηδενός (απόλυτο μηδέν = -273C ή 0Κ Κέλβιν).

Η Υπέρυθρη ακτινοβολία διαιρείται σε τρεις κατηγορίες:

Α. το «κοντινό υπέρυθρο», που είναι το μέρος του φάσματος που είναι κοντύτερα στο ορατό, δηλαδή εύρος μήκους κύματος 0.7-5 μικρόμετρα και ακτινοβολείται από αντικείμενα σώματα που βρίσκονται σε εύρος θερμοκρασίας 740 έως 5.200 Κ = 467έως 4.927 βαθμοί C

Β. το «μέσο υπέρυθρο», που είναι η περιοχή με εύρος μήκους κύματος 5-40 μικρόμετρα και ακτινοβολείται από αντικείμενα σώματα που βρίσκονται σε εύρος θερμοκρασίας 93 έως 740 Κ = -180 έως 467 βαθμοί C

Γ. το «μακράν υπέρυθρο», που είναι εκείνο που είναι κοντύτερα στα μικροκύματα, δηλαδή εύρος μήκους κύματος 40-350 μικρόμετρα και ακτινοβολείται από αντικείμενα σώματα που βρίσκονται σε εύρος θερμοκρασίας 10 έως 93 Κ = -263 έως -180 βαθμοί C

Ως εκ τούτου (βλ. Σημείο Γ) συνεπάγεται πως το εν λόγω προϊόν δεν εκπέμπει καμία «μακράν υπέρυθρη» ακτινοβολία διότι για να επιτευχθεί αυτό θα ήταν κατεψυγμένο μαζί με το νερό του ενυδρείου και με τα ψάρια μας!!!

Φίλοι μου, από τα ανωτέρω σημεία αποδεικνύεται (με βάση τις αρχές της επιστήμης όπως την γνωρίζουμε μέχρι σήμερα) πως η αρχή λειτουργίας που ισχυρίζεται ο κατασκευαστής του εν λόγω μηχανήματος είναι μη-ορθή = λανθασμένη. (Στην απλή ελληνική: μπαρούφα, αέρας κοπανιστός, μούφα, κλπ.)

Αν ο κατασκευαστής γνωρίζει και βασίζεται σε κάποια άλλη εναλλακτική (ή μετα-φυσική) τεχνολογία αυτό είναι δικό του θέμα και αναμένουμε τις πρωτότυπες επιστημονικές δημοσιεύσεις του. Η λειτουργία των βιο-μαγνητικών βραχιολιών, εξ'αλλου, στηρίζεται σε αντίστοιχες αναπόδεικτες, αυθαίρετες και επιστημονικά ανυπόστατες αρχές.

Μέχρι, τότε επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω.

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας να διαβάσετε αυτό το μακροσκελές post.

ganas

Υ.Γ.

1. Ο λόγος που γράφω αυτό το post είναι καθαρά ενημερωτικός.

2. Για όσους αναρωτηθούν για τις σπουδές μου είμαι μηχανολόγος μηχανικός με διδακτορικό στην τεχνολογία υλικών και συμπτωματικά στα κεραμικά υλικά (και της NASA) που αναφέρεται ο κατασκευαστής αυτού του προϊόντος (γκαντεμιά του).

3. Και όπως πάντα γράφω ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ.

--------------------

Link to comment
Share on other sites

Tο εχω πει και το εχω γραψει δεν μπορω να καταλαβω γιατι οσοι το εχουν αγορασει ολοι εχουν δει καποια βελτιωσει στο ενυδρειο τους, και οσοι εχουν και οργανα βλεπουν και αλλα πραγματα.

Ακομα και οσοι δεν εχουν δει κατι ορατο δεν το βγαζουν απο το ενυδρειο τους, και αρνητικοι ειναι μονο οσοι δεν το εχουν δοκιμασει και μαλιστα με αποψη και γνωμη και δεν μιλαω για τον gana.

Kαλο θα ηταν ομως ανθρωποι με γνωσεις σαν τον gana που εχουν την δυνατοτητα επιστημονικα να δοκιμασουν ενα προϊον και να μας πουν την γνωμη τους για το αν κανει καποια απο αυτα που λεει, οχι για το πως τα κανει η για το πως λεει ο κατασκευστης οτι το κανει.

Link to comment
Share on other sites

οσοι το εχουν αγορασει ολοι εχουν δει καποια βελτιωσει στο ενυδρειο τους και δεν το βγαζουν απο το ενυδρειο τους.

Και καποιοι, οπως εγω :hysterical: , θελουν να παρουν και δευτερο :hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Το προιον μου θυμιζει καποια αντιστοιχα που κυκλοφορουν για αυτοκινητα που ειναι αποδεδειγμενα απατη.

Ομως την αποψη μου την εχω πει παραπανω για το συγκεκριμενο προιον.

Εγω θα προτεινα αφου υπαρχει απο την μια ο απολυτος αμφισβητιας (gana) ο οποιος εχει την επιστημονικη καταρτηση στον χωρο και απο την αλλη ο αντιπροσωπος, (αν συμφωνουν αμφοτεροι) να του παραχωρηθει το προιον για καποιο διαστημα να κανει οποιες μετρησεις - παρατηρησεις και να τις ανακοινωσει. Φανταζομαι πως παρα την αρχικη του θεση θα ειναι αντικειμενικος.

Link to comment
Share on other sites

3. Αν υποθέσουμε ότι τα μαγνητικά πεδία που προκαλούν τα μαγνητάκια του είναι πολύ ισχυρά (όμως τότε θα χρειαζόμασταν ηλεκτρομαγνήτη, αλλά όπως είπαμε ήδη το προϊόν αυτό δεν χρησιμοποιεί καμία πηγή ενέργειας) το μόνο που θα επιτυγχάναμε θα ήταν η μετατόπιση/μετακίνηση πιθανών ιόντων του νερού , π.χ. Η+, φαινόμενο όμως που θα εξελισσόταν τοπικά και περιστασιακά (περί του ηλεκτρομαγνήτη) κάτι που ούτως ή άλλως δεν θα είχε καμία επίπτωση στο ενυδρείο συνολικότερα.

Μια διαφωνία πάνω σε αυτό μονάχα...

Υπάρχουν πανίσχυροι μαγνήτες από κράμα Νεοδυμίου-Σιδήρου-Βορίου (NdFeB) με δύναμη που ξεπερνάει το 1,5 tesla! Το Νεοδύμιο ανήκει στις «σπάνιες γαίες», κι έτσι χαρακτηρίζονται και οι μαγνήτες που φτιάχνονται από αυτό (rare earth magnets). Πρακτικά, ένας τέτοιος μαγνήτης με διαστάσεις 5 x 2,5 x 1,25 εκατοστά μπορεί να κρατήσει το βάρος ενός συνηθισμένου ανθρώπου!

Οπότε θέμα του «πόσο ισχυρά μαγνητάκια έχει» δεν υφίσταται...

:hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Από ότι φαίνεται ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούμε να βγάλουμε ακόμα, γιατί από αυτούς που το έχουν δοκιμάσει κάποιοι δεν έχουν δει σαφή αποτελέσματα, άλλοι δεν το αλλάζουν ή θέλουν και δεύτερο (δεν ξέρουμε γιατί). Άλλοι πάλι είναι δύσπιστοι για το προϊόν και δεν πιστεύουν ότι κάνει τίποτα από αυτά που λέει, άλλοι πάλι με την επιστημονική κατάρτιση επί του θέματος λένε ότι δεν κάνει αυτά που λέει γιατί δεν μπορεί να τα κάνει (όπως και άλλοι λένε ότι μπορεί να τα κάνει).

Μου φαίνεται λοιπόν ότι ακόμα είναι καινούργιο προϊόν, και όπως πάντα με κάτι καινούργιο υπάρχουν αυτοί που το πιστεύουν και αυτοί που δεν το πιστεύουν.

Προσωπικά η γνώμη μου (επειδή δεν με έπεισε κανένας), αυτό που μπορώ να κάνω είναι να το αγοράσω και να το δοκιμάσω, και όσο μπορώ να καταλάβω με τις λίγες γνώσεις μου να δω κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει τα ψάρια μου και το ενυδρείο μου. Σκεφτόμενη από ότι λένε, ότι δεν κάνει κακό (αν συνέβαινε το αντίθετο δεν νομίζω να το διακινδύνευα, απλά μπορεί να μην κάνει τίποτα), η τιμή του δεν είναι μεγάλη για την διάρκεια ζωής του, άρα δεν είναι πολλά αυτά που θα χάσω αν είναι μπαρούφα, αντιθέτως αν κάνει αυτά που λέει είναι πολλά αυτά που θα κερδίσω.

Φιλικά χωρίς να έρθω σε αντιπαράθεση με κανένα, καταθέτοντας απλά την σκέψη μου.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Απλως να συνυπογραψω και να συνταχθω με οσους δεν ειδαν καμμια αλλαγη-βελτιωση με το συγκεκριμμενο προιον...Κατι για το οποιο δε χρειαζεται κανεις μετρησεις μιας και για κατι τοσο οφθαλμοφανες η απλη παρατηρηση αρκει..Μεινετε πιστοι στις συχνες αλλαγες νερου...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...