Jump to content

Fluval Flex 57 Lt - Kατασκευή καπακιού για το άνοιγμα ταϊσματος


Sefram Verispot

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

 

Έχω ένα Fluval Flex 57 Lt, στο οποίο διαφεντεύει ένας Koi Halfmoon Plakat μονομάχος ονόματι Παρδαλλής (με πατρινό το "-λή-"). Όταν τον ταϊζω, του ρίχνω το φαγητό (pellets ή καμιά φορά bloodworm), το οποίο το έχω μουλιάσει προηγουμένως μέσα σε λίγο νερό (ενυδρείου πάντα) με ένα κουταλάκι. Ο Παρδαλλής είναι πάντα εκεί κάτω από την τρύπα ταϊσματος που έχει το καπάκι του ενυδρείου, και στριφογυρίζει ανυπόμονος. Πριν από καμιά δυο μέρες την ώρα που πήγαινα να του ρίξω φαϊ, πήδηξε πάνω και πήγε να δαγκώσει του κουταλάκι! Ευτυχώς ξαναέπεσε μέσα στο νερό.

 

Το συμβάν αυτό με έβαλε σε σκέψεις, ότι μπορεί καμιά φορά να παρασυρθεί από καμιά μύγα ή κάτι που θα δει στο άνοιγμα και να ρίξει καμιά σάλτα έξω από το ενυδρείο την ώρα που δεν είμαι εκεί. Έτσι λοιπόν αποφάσισα ότι πρέπει να κλείσω την τρύπα με κάποιο καπάκι. Από την άλλη δεν ήθελα να κόψω την παροχή οξυγόνου στην επιφάνεια του νερού, καθώς το καπάκι του ενυδρείου έχει μόνο αυτή την τρύπα και ένα άνοιγμα πίσω για τα καλώδια. Μόνη λύση λοιπόν να έμπαινε κάτι με διχτάκι, και μάλιστα κάτι που να μπαινοβγαίνει εύκολα, για το καθημερινό τάισμα, όμως να ασφαλίζει για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Έτσι λοιπόν έφτιαξα την κατασκευή που φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.

 

Ελπίζω να σας βοηθήσει ή έστω να δώσει ιδέες για δικές σας ανάγκες.

01.jpg

07.jpg

06.jpg

05.jpg

04.jpg

02.jpg

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Εντάξει πολύ καλό!

Πανέξυπνη ιδέα και φαίνεται αρκετά πρακτικό!

 

Και έκανες πολύ καλά μιάς και είναι ο Νο1 λόγος να χαθεί ένας μονομάχος.....

  • love 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι, και χρόνια πολλά.

 

Τελικά μετά από χρήση μιας μέρας, και αφού η κατασκευή εκτέθηκε στους υδρατμούς του ενυδρείου, διαπίστωσα ότι άρχισε να οξειδώνεται και να βγάζει σκουριά και κάποιο λευκό οξείδιο. Μάλλον το σύρμα που χρησιμοποίησα (κρεμάστρες ρούχων) δεν ήταν εν τέλει αλουμίνιο, όπως νόμιζα, αλλά κάποιο κράμα που περιείχε και σίδηρο. Σε κάθε περίπτωση, επειδή οι υδρατμοί συμπυκνώνονται πάνω στις άκρες που βρίσκονται μέσα στο χώρο του ενυδρείου και οι σταγώνες νερού καταλήγουν ξανά στο ενυδρείο, θεωρώ πως πρέπει να βγάλω την κατασκευή, προς αποφυγή ρύπανσης του ενυδρείου με οξείδια μετάλλων, που μπορεί να αποβούν τοξικά για το μονομάχο μου.

 

Κρίμα, θα πρέπει να σκεφτώ κάποια άλλη λύση, μάλλον αυτή τη φορά από πλαστικό.

photo_2020-04-19_23-05-16.jpg

photo_2020-04-19_23-05-06.jpg

photo_2020-04-19_23-04-59.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...